55. TARiFiN ADI: Tost ekmekli tavuklu orman kebabı
GÖNDEREN: PAPATYA ŞEF
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.
YAPILIŞI:
ilk önce tavuklu orman kebabımızı pişirip soğutuyoruz sonra tost ekmeklerini tepsiye yanyana dizip sütle biraz ıslatıp üzerine orman kebabını güzelce yaydıktan sonra da bir kat daha ekmek dizip en üste beşamel sos yapıp her yerini kaplıyoruz bolca da rendelenmiş kaşar peynirini serperek 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz dilimleyip afiyetle hem ikram ediyoruz hemde yiyoruz:))) işte bu kadar kolay
TAVUKLU ORMAN KEBABININ YAPILIŞI:
(Ölçülerden 12 dilim çıkıyor )
500 gr. küçük küpler şeklinde doğranmış tavuk göğsü,
10-12 adet kültür mantarı,
1 kase haşlanmış bezelye,
1 su bardağı zar gibi doğranmış haşlanmış havuç,
1 kase küçük küp doğranmış haşlanmış patates,
tuz,karabiber,pul biber,kekik,
1 iri diş rendelenmiş sarımsak,
1 adet ince doğranmış soğan.
1 çay bardağı zeytinyağı,
İlk önce soğanımızı incecik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tenceremize alıp kavuruyoruz penbeleşmeye başlayınca sarımsak ve küçük doğranmış tavuklarımızı ekliyoruz biraz karıştırıp kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz suyunu salıp çekince biraz da kavuruyoruz ardından haşlanmış malzemelerimizi ve zevkimize göre baharatlarımızı ilave ediyoruz az daha unutuyordum ince ince doğrayıp az bir yağla kavurduğumuz mantarlarıda içine atıyoruz biraz daha karıştırıp sonra ateşten alıp ılıklaşmasını bekleyip tost ekmeklerimizle tarif ettiğim üzere buluşturuyoruz canlar:)
haaaa unutmadan orman kebabını döşedikten sonraki üst kısma döşenen ekmeklerde sütle ıslatılacak ama hafifce
Beşamel sos için:
2 kaşık tereyağını eritip 2 kaşık tepeleme unu yağın içinde biraz kavuruyoruz sonra sütü yavaş yavaş ekleyerek muhallebiden biraz daha cıvık kıvamda pişiriyoruz ekmeklerimizin üstünü kaplıyoruz.
Canım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....
YanıtlaSil