56. TARiFiN ADI: ZEYTINTANESI
GÖNDEREN: PORTAKALLI REVANI
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.
MALZEMELER
1 orta boy portakal (kabuğunun rendesi ve suyu)
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Üzeri için
Kavrulmuş öğütülmüş fındık
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Bir kapta un, vanilya, kabartma tozu, irmik ve portakal kabuğu rendesini harmanlayın.
Diğer tarafta yumurta ve şekeri mikser ile çırpın. Portakal suyunu ilave edin, onu da karıştırıp, diğer kaptaki un karışımını ilave edin.
Hamuru hazır hale getirip, yağlanmış fırın tepsisine (ben kare borcam kullandım) dökün. Orta hararetli fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Diğer tarafta bir tencerede şerbeti (ortalama 10 dk.kadar) kaynatın. Altını kapatmadan 2-3 dk. önce limon suyunu katın. Ilınmaya bırakın.
Pişen revaniyi fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakın (şerbet parmağı yakar yakmaz ayarında olacak), 6-7 dk. dinlenen revaniyi dilimleyerek şerbetleyin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Canım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....
YanıtlaSil