Malzemeler:
1 kg Havuc
250 gr Nohut
500 gr Kemikli Et
1 Sogan
3 dis Sarmisak
1 y.k. domates Salcasi
1 tatli k. Kirmizibiber
1 y.k. Nane
2 y.k. Nar eksisi
Tuz
Yapilisi:
Et ve nohut düdüklü tencerede haslanir. Güzelce haslanan et kemiklerinden ayirtilip, nohutla bir tabaga alinir. 2 bardak et suyu süzülür tencereye alinir, bir baradakta normel su ilave edilir. Sogan, sarmisak ve havuc soyulur, havuc halka halka kesilir, sogan ve sarmisak da ince ince kiyilir. Bu sebzeler et suyunun icine alinip kaynatilir. Havuclar pismeye yakin icine salca, tuz, kirmizi biber ve et ile nohuda eklenerek 5 dakika daha kaynatilir. Nar eksisi ve nanede ilave edilip karistirilir ve ocaktan alinir.
Not: Bu Havuclu Nohut Yemegi, sehriyeli bulgur pilavi ile servis edilir. Bu mevsimde yapilacak ve cocuklarinda sevecegi nefis bir lezzettir, deneyin.
Afiyet Olsun!!!
selamlar canim...
YanıtlaSilhavuclu nohut yemegin süper olmus, bü yön yemeklere bayilirim...
sende mi ariyorsun, sanada kolay gelsin o zaman, ayni islerle ugrasiyoruz desene...
Bewerbunglari postaladik bakalim ne gelcek, herseyin hayirlisi... ister bana ister sana ister herkese :))
HAYIRLISI...
sag ol yazdin diye canim, sevindim gercekten :))
sana iyi huzurlu ve sevgi dolu bir hafta dilerim...
islerinde Allah kolaylik versin...
hoscakal, aysel
hehe bana o zaman yardimci olursunuz ispanyolcayla,
YanıtlaSilkiz yakami biraksin, sayfasina girdim tuhaf resimler görüdm hoslanmadim :))
esim görmesin yasaklar heee :))
yardimin icin sag ol :)))
Selammmm:)))
YanıtlaSilMissss.olmus,missss.
Eline saglik canim,nohutu cok severim,hele böyle lime lime pismis et parcaciklariyla süper olur.
Tatlim iyi aksamlar.
ablacım ellerine saglık resimde çok güzel eminim tadıda çok güzel olmuştur hoşçakal sevgiyle kal
YanıtlaSilAyse ablacim yemegin nefis görünüyor,ellerine saglik canim.
YanıtlaSilAyse ablacim yemegin nefis görünüyor,ellerine saglik canim.
YanıtlaSilNe güzel sicacik bir yemek ,harika görünüyor.Amma velakin Ayse ablacim benimde bu yemegin amcasinin oglu fasulye yemegi var,eh ikiside ayni sayilir;)Ellerine saglik abalcim benim,nefis görünüyor.
YanıtlaSilAyşeciğim, yemeğin ne kadar güzel ve değişik olmuş, nohut yemeğini çok severiz ama hiç bu şekilde yapıp yemedik. Havuçlu ve nar ekşili muhteşem bir lezzet olmuştur mutlaka, ellerine sağlık canım, sevgilerimle öpüyorum...
YanıtlaSilEllerin dert görmesin ablacım.havuçlu nohut nefis görünüyor.bugün misafirlerine ne mamalar yapcan acaba valla onu merak ettim şimdi,dörtgözle yayınlamanı bekliyorum inş.öPÜYORUM ABLALARIN ABLASINI
YanıtlaSilayşecim yemeğin nefiz gözüküyor ellerine sağlık ....
YanıtlaSilABLACIM ÖNCELIKLE GÜZEL DILEKLERIN ICIN COK SAGOL TESEKKÜRLER YEMEGINDE HARIKA OLMUS ICINE NAR ESKISI KATMISSIN YANLIS OKUMADIM DEMI ABLA YA NASIL BIR TAT VERIR NAR ESKISI YEMEKLERDE HIC DENEMEDIM?
YanıtlaSilSEVGILER ÖPTÜM
Emek ve ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTam benlik.. Nar ekşili ve de acılı olunca...
Emek ve ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTam benlik.. Nar ekşili ve de acılı olunca...
nohutta hiç havuç ve nar ekşisi denemedim ama süper bir fikir harika görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilayşecim yemekde nefis kekde ama ben bir hamur yutan birisi olduğum için keke daha çok bayıldım ellerine sağlık canım öptüm bay
YanıtlaSilcanım ne kadar değişik güzel lezzetler paylaşıyorsun sayende çok güzel tarifler öğreniyoruz ben değişik lezzetleri denemeyi severim tariflerini çok beğeniyorum ellerine sağlık canım arkadaşım sevgilerimle hayırlı cumalar
YanıtlaSilrabbim sen unutan kullarindan etme bizi,dara dusunce hatirlayan kullardan etmi bizi yuce rabbim seni her vakit anan kullardan eyle bizi cumaniz mubarek olsun
YanıtlaSiltam kislik yemek olmus,soguk havalarda bu tür yemeklere bayilirim,enrji dolu besleyici vede cok nefis olmus eline saglik canim.
YanıtlaSilhayirli cumalar
ablacım
YanıtlaSilellerine sağlık
nar ekşisini çoooooook severim
ama nohutla birlikte hiç bilmem
ilk yapılacak nohut yemeğinde deniycem:)
hayırlı cumalar
sevgiler
hoşçakal...
Canım günaydın, hayırlı cumalar...
YanıtlaSilAyşeciğim elma tatlısında golden elma yani şu yeşil sarımsı elmalar,ben hep o elmayla yapıyordum onun mis gibi kokusuyla çok lezzetli oluyor.Bu sefer ki niğde elmaları evde çok fazla ve sert olduğu için onunla yaptım biraz tükensin diye, onunla da güzel oldu.Sert elma olması pişince dağılmaması bakımından iyi oluyor. Şu kırmızı yumuşak elmalar, pişince sanki komposto yapmışsın gibi fazlasıyla yumuşuyor, serviste biraz zorluk yaşanıyor. Seçenek sana kalmış ama ben hem lezzet, hem görüntü bakımında goldeni tercih ediyorum.Kolay gelsin, sevgilerimle...
merhaba canım nefis bir nohut yemeğii ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilHarika bir yemek, bayıldım vallahi...Suyuna ekmek bansamda olur değilmi?
YanıtlaSilEllerine sağlık,
Sevgiler..
ABLACIM SEBİ SOBELEDİ. CEVAPLAR SAYFAMDA KOLAY GELSİN ÖPTÜM
YanıtlaSil