54. TARiFiN ADI: PIRASALI MAYALI BÖREK
GÖNDEREN: SWOTPISCES
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.
1 çorba dolusu kuru maya, bir bardak ılık suda, bir tatlı kaşığı şekerle mayalanmaya bırakılır. Maya kabarınca, 3 neskafe bardağı unun ortasına atılıyor. 1 tatlı kaşığı tuz, bir yumurta akı(sarısı üzerine), 5 çorba kaşığı sulu yoğurt, 5 çorba kaşığı sıvı yağ ve yeteri kadar ılık su ile bir hamur tutulur. 2 misli kabarana kadar beklenir.
Diğer yandan yarım kilo pırasa küçük küçük doğranır, sıvıyağla kavrulur, yumuşayınca 1 çorba kaşığı salça atılır. Karabiber, tuz, pulbiber eklenip soğumaya bırakılır.
Bu arada kabaran hamur 3 parçaya bölünür. Dikdörtgen şeklinde açılır. Uzunlamasına 2/3' sine iç harç konulur ve şekildeki gibi kapanır. Kalan yumurta sarısı, biraz yağ ile birlikte pidemizin üstüne sürülür. Susam ve çörek otu da serpilip fırına verilir.
çok teşekkürler... :)
YanıtlaSilEvde yapılmış gibisi var mı?Ellerine sağlık harika görünüyor.
YanıtlaSilCanım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....
YanıtlaSilMerhabalar
YanıtlaSilBen tekrar bir tarif göndermek istiyorum. Sayfamda paylaştım. Kolaylıklar diliyorum...
abla merhaba nasılsın?
YanıtlaSilbu adresteki tarifi yayınlarmısın lütfen aynur bacım bize göndermek istemiş ama eski bir tarifi olduğu için linkimizi vermemiş,sorun değil benim için vermesine gerek yok,,,ben haber vermek istedim,,,teşekkürler selamlar,kolay gelsin :)
http://www.papatyasef.com/index.php/anayemekler/tavukyemekleri/292-tostekmekliorman