Blogcu arkadasim emelinmutfagi bana hashasli cörekler konusunda yardimci olmustu. Bende onun tariflerinden yararlanarak, bir kac degisiklik yaparak bu Hashasli simitleri yaptim. Canim Emelcigim cok tesekkürler.
Malzemeleri:
1 su bardağı ılık su,
1/2 su bardağı ılık süt,
1/2 su bardağı yoğurt,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
2 yemek kasigi Hashasezmesi,
2 tane yumurta (bir sari üzerine),
1 paket maya,
1 yemek kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker.
Yapilisi:
Tüm malzemelerden yumuşak hamur yogurun ve mayalanmaya birakin.
Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alip, kücük simit sekilleri verin ve tepsiye dizin. Tepside tekrar mayalandirilir. Sonra üzerine yumurta sarisi sürülüp, susam serpilir. 125 derecedeki firinda 25 dakika kadar pisirilir. Afiyet olsun!!!
Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alip, kücük simit sekilleri verin ve tepsiye dizin. Tepside tekrar mayalandirilir. Sonra üzerine yumurta sarisi sürülüp, susam serpilir. 125 derecedeki firinda 25 dakika kadar pisirilir. Afiyet olsun!!!
Cok güzel olmuslar.Kahvaltiya yapmak gerekir bu güzel simitleri.Yanilmiyorsam seminere gelcektin butaraflara.Istersen bana da ugrayabilirsin sevinirim,adresi yazarim sana.Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilsimiti de çok severim.çok güzel görünüyorlar, açma gibi olmuşlar.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler
ayşecim ellerine sağlık harika olmuşlar vallahi olsa bitane yerdim sıcak sıcak nede güzel gider çayla ofofof iyi geceler dilerim hoşçakal
YanıtlaSilmis gibi komustur piserken,hashasda ayri bir tad veriyor,cayla yemek icin aldim bir kactane eline saglik aysecim.
YanıtlaSilBizim burda kar yagiyor sizde nasil havalar
haşhaşlı hamur işlerini çok severim ellerine sağlık güzel gözüküyor
YanıtlaSilgörüşmek üzere
Selam canim, bu simitlere de görüntüsünede bayildim, ellerine saglik. Tam puf puf ve kivaminda olduklari belli oluyor, yani cok basarili bir calisma olmus senin acindan.
YanıtlaSilSelamlar ve öptüm..
hmmmm bu simitleri bir bardak çayla yerim ben.Ellerine sağlık canım nefis olmuş simitler....
YanıtlaSilÇok güzeller.Açmaya benziyorlar.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilgüzel yorumlariniz icin hepinize cok tesekkürler, bu ara yorum yazmakta sizleri biraz ihmal ediyorsam affedin, islerimin yogunlugu nedeniyledir, sevgiler...
Ayse
simiti çok severim çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler:)
YanıtlaSilay ay bayıldım bu simitlere çayın yanında şimdi birtane ne güzel giderdi ellerin dert görmesin canım sevgili emelinde ellerine sağlık çok marifetli bir kardeşimiz
YanıtlaSilslm canım
YanıtlaSilsimitler harika görünüyor.tadıda nefistir eminim.ellerin dert görmesin sevgiler..
Ellerine sağlık nefis olmuşlar zaten haşhaş poğacalara çok yakışıyor.Sevgilerimle.
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor haşhaşı hamurun içine eklemişsin değişik olmuş ben hamur mayalandıktan sonra ekliyordum birde böyle deneyeceğim teşekkürler tarif için.
YanıtlaSilSevgiler...
ABLACIM ELLERINE SAGLIK
YanıtlaSilHARIKA OLMUSLAR HASHAS GIREN HERSEYI COK SEVERIM COK ISTAH ACICI OLMUS BIR TANECIK ALDIM HABERIN OLSUN ÖPTÜM
Merhabalar..
YanıtlaSilHaşhaşlı tarifleri bende çok severim.. seninkilerde yumuşacık görünüyorlar.. lezzetli olduğu da kesin. ellerine sağlık..
Nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAyse'cigim,
YanıtlaSilEllerine saglik, harika olmuslar, guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.