iste sizlere nefis bir Patlicanli Karni Yarik tarifi. Arkadasim Gülsüm bu tarifi ve resmi yayinlamak icin bana yolladi. Kendisine cok tesekkür edip sizlerin begenilerine sunuyorum.
Karniyarik
Malzemeler:
6 Patlican
2 Sogan
3 Domates
2-3 sivri Biber
250 gr. Kiyma
3 y.k. Siviyag
Tuz; Karabiber,
1 su bardagi domates suyu
veya bir yemek kasigi domates salcasi bir bardak suda ezilir
Maydanoz
Kizartmak icin yag
Patlicanlari basi kesilir ve 1 cm araliklar halinde uzunlamasina soyulur. Kizgin yagda kizartilir, sonra ortalari kayik sekilde kesilerek ici acilir. (Patlicanlar büyük ve kalinsa ikiye kesilip, karni kayik sekilde acilir.
Afiyet Olsun!
selamlar ellerine sağlık çok severim karnı yarığı bende yaptım siteme koydum ama resmini akşam çekitiğim için bu kadar hoş göze hitap etmiyor... sevgilerimle
YanıtlaSilKarnıyarığa bayılırım.Harikaa olmuş arkadaşım.Bak şimdi canım istedi ellerine sağlık....
YanıtlaSilellerine saglik canim
YanıtlaSilCok güzel görünüyor,yaninda birde pirinc pilavi olcak mmm.Arkadasinin da seninde ellerine salgik canim
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
Yarina misafirim var. Tarif uzerine basladim yapmaya. Kizarttim, yarin da icini doldurup ogleye servis edecegim. Insallah guzel olur. Kotu olursa sizi adres gosterecegim, tarifi burdan aldim diye :))
YanıtlaSil