29 Ekim 2008

Patatesli- Cevizli Puding - Kartoffel-Walnuss Pudding



P-D-C-S-E 28 e evsahipliyi yapan arkadasim tatlikurabiyem e bu tarifimi yolluyorum. Kolay gelsi canim...
Bir kac hafta evel sizlere Patatesli Tatli cesidi veya patatesle yapilan tarifler aradigimi duyurmustum, cogu arkadasimdan cok güzel tarifler geldi, sagolsunlar bu duyruma cok duyarli davrandilar. Hepinize bunun icin cok tesekkür ediyorum.
Bende sizden gelen bu tariflari ve bendeki tariflerin arasindan bir kac tarifle, Projemin bayanlari ile Patatesli yemekleri günü icin toplandik. Daha evel de alman ve diger uluslardaki arkadaslarin tarifleri ile bir secim yaptik. Ben almanlara cok türk yemeklerini tanittigim icin bu defa türk yemegi olmasin diye teklifte bulundum ve daha evel yayinladigim Cin ve Pakistan salatasina ek olarak, birde Patatesli corba ve Patatesli Pudingi sectik, bu son ikisi alman tarifiydi.
Iste simdi size bu tadini begendigim, un helvasina cok benzer bir tatda olan, patates tadini andirmayan, lezzetli olan bu nefis Patatesli-Cevizli Pudingi sizlerle paylasiyorum.

Patatesli-Cevizli-Puding
Malzemeleri:
200 gr haslanmis ve kabuklari soyulmus Patates
200 gr ince cekilmis Ceviz
150 gr Ceviz
1/2 cay kasigi Baharli bisküvi Baharati
280 gr Seker
4 Yumurta
60 gr Tereyagi
1 cay kasigi icki (biz bu Kirschwasser denilen ickiyi koymadik)
150 ml Kremsantiy yari sertlikte cirpilmis

Yapilisi:
Kaynayip soyulmus ve sogutulmus patatesler ince rende ile rendelenir. Ince cekilmis ceviz, seker ve baharat eklenerek patatesle karistirilir.
Bu karisima yumurta sarisi da katilarak karistirilir.
Yumurta beyazi ayri bir kabda kar gibi cirpilir ve patatesli karisima eklenir. Yaglanmis bir Borcama aktarilir ve üzeri alaminyum kagitla kapatilip icinde su olan baska kabin icine oturtulur, 160-180° deki firinda 1 1/2 saat pisirilir.
Tereyagi tavada eritilir icine cevizler alinarak hafif kizartilir. Firindan cikmis ve sogutulmus pudingin üzerine önce kremsantiy yayilir sonrada cevizler ilave edilerek servis yapilir.

Afiyet Olsun!

1. Not: Biz kremsantiyi tabaga öyle alip istegen tabagina aldi.
2. Not: Alman arkadaslarimin istegi üzerine bu tarifin almancasinida ekliyorum.

Kartoffel-Walnuss Pudding

Zutaten:
200 g Kartoffeln in der Schale gekocht
200 g Walnusskerne; (1)
150 g Walnusskerne; (2)
1/2 Teelöffel Lebkuchengewürz
280 g Zucker
4 Eier
60 g Butter
1 Teelöffel Kirschwasser
150 ml Sahne: Halbsteif geschlagen

Zubereitung:
Die abgekühlten Kartoffeln schälen und fein reiben. Walnüsse (1) mahlen und mit dem Lebkuchengewürz und dem Zucker mischen. Die Mischung zum geschlagenen Eigelb geben. Eiweiss steig schlagen und darunterziehen. Die Masse in eine gebutterte Form füllen, diese mit Alufolie bedecken und in ein Wasserbad stellen. Im Ofen bei 160 bis 170 GradC während 1 1/2 Stunden garen. Die Butter in einer Pfanne zerlassen. Die Walnusskerne (2) darin braun braten, Kirschwasser dazu geben und die Nüsse erkalten lassen. Den abgekühlten Pudding stürzen, mit der Sahne bedecken und mit den Walnusskernen verzieren.

Guten Appetit!

28 Ekim 2008

Hosgeldiniz Arkadaslar!


Merhabalar Arkadaslar,

hosgeldiniz, sefalar getirdiniz.
Ayriligin uzun sürmemesine cok sevindim.
Türkiyedeki Bayanlarin Blogspotuna tekrar kavusmalari harika bir olay. Arkadaslarimdan yorumlari okuyup acildigini ögrendim ve demekki benim mola vermemi bekliyormus dedim::))

Herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlu Olsun!

Not: Yukaridaki Foto net den alinmistir!

27 Ekim 2008

Molaaaaaaaaa............



Merhaba Arkadaslar,
Anlamadigim bir durumdan dolayi, ne yazikki Türkiyedeki Blogspot engellenmis. Bu duruma cok üzüldüm. Cogu Türk bayanamiz bos zamanlarini degerlendirmek, yemek tecrübe ve birikimlerini buraya aktararak, paylasmainin güzelligini taddiklari su günlerde bu engellenme olayi beni cok üzdü.
Bu engellenme benim blogumu etkilemesede arkadaslarimdan ayrildigim icin cook üzgünüm. Onlarin sayfalarini dondurulmus görmek, avrupadaki arkadaslarin sayfalarina girememeleri ve en kötüsüde yorumlasmamak, iste bular men edildi.
Onun icin icimden hic bir sey eklemek gelmiyor, halbuki cook eklenecek seyler var projemin bayanlari ile gezdigimiz yerleri ve faliyetlerimiz hakkinda ve degisik tariflerle tasarilarim vardi, ama beni masur görmenizi istiyor.
ve bir müddet mola veriyorum, belki eski blogumda veya burda ilerde sizlerle paylasimlarim olur, simdilik sevgiler.....

23 Ekim 2008

Kabakli Pogaca



Kabakli Pogaca
Bende bu Kabakli Pogacami sevgili tatlikurabiyem, yasemin'in ev sahibeliği yaptığı P~D~C~S~E~28PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ´neyolluyorum.
Malzemeler:
1 su bardagi ilik Süt,
1/2 su bardagi Yogurt,
1/2 su bardagi Aycicegiyagi,
1 Maya,
1 pak. Kabartmatozu
1 y.k. Seker, 1 y.k. Tuz
1 Yumurta beyazi (sarisi üzerine)
aldigi kadar Un

Ic malzemeleri:
2-3 kizartmalik Kabak, rendelenmis (benim kabak cok büyüktü 1 tane kullandim)
1 büyük Sogan, ince kiyilmis,
1 kirmizi Biber, ince kiyilmis,
1 Yumurta,

1 su bardagi beyaz Peynir, rendelenmis
tuz, karabiber, kirmizi biber

Yapilisi:
Ilik sütle maya ezilir ve diger malzemeler ilave edilerek, yaklasik 1 kg unla (bende un yarim fincan kadar artti) yumusak bir hamur yapilir. Hamur mayalanmaya birakilir. Bu esnada, rendelenmis kabaklar, ince kiyilmis sogan, ince kiyilmis kirmizi biber, rendelenmis peynir, 1 yumurta ve baharatlarida ilave edilerek ic malzemesi hazirlanir. Mayalanan hamurdan kücük yumaklar alinip acilarak ortaya ic malzemesi koyulur ve hamurun karsilikli iki ucundan 2 cm boyunda 1 cm iceriden bicakla cizdirilir. Bu kesik 1 cm lik yerden tutularak hamur bir biri icinden gecirilerek böyle güzel bir sekil verilir. Tepsiye dizilip üuerlerine yumurta sarisi ve 1 y.k. yogurt veya süt karisimi karistirilarak sürülür. 225 deki firinda 20-25 dakika alti ve üstü kizarana kadar pisirilir.

Not: Kabaklar rendeleniriken fazla su birakirlarsa sikarak suyunun fazlaligini cikarin.


Afiyet olsun!

Sobbe Cevaplari


Merhabalar Arkadaslar,
hobikurdu arkadasim sagolsun beni sobelemiş soru ise EVDE NEFRET EDİLESİ DURUMLAR..
Bende sizlere cevaplari yaziyorum.

1. Carisdan alip getirdigim bir seyin tarihi gecmisse veya kirik cikarsa (cok nadirde olsa, bazen olabiliyor).
2. Evimde biri sigara icmeye kalkarsa (Sigara icebilirmiyim diye, izin istese bile bu soruyu sormasindan).
3. En nefret ettigimde bu kis aylari yaklasirken, camasir makinanin yün ayari olmasina ragmen, yinede yünlü camasirlarinin cekmesi kücülmesidir.

Bende bu cevaplardan sonra arkadasim kizilciksurubu ´nu sobbeliyorum.

22 Ekim 2008

Uluslararasi Arkadaslik Ödülü

Dünya çapında arkadaşlarınız olan bloggerlarını tanıtmak amaçlı bir ödülmüş bu...Ödül sürekli alıcı tarafından devrediliyor ve her alan kişi kendine gönderenden 1 fazla kişiye yollamalıymış bunu. Arkadaslar bu, tüm dünya çapında blogerlarını tanıtanlara ve tanıtmak amaçlı hazırlanmış ödüldür . Ödülü bir defa almak şartıyla almayanlara devrediyorsunuz buda dönüşümlü olarak blogerları görmemizi ve takdir edilen arkadaşımızı tanımamızı saglıyor.
Ben bu ödülü sevgili arkadaşlarim,
http://fatosunmutfagindan.blogspot.com/
http://hdidemlelezzetdenizi.blogspot.com/
http://serapsingin.blogspot.com/
http://ceyt.blogspot.com/
http://antepasi.blogspot.com/
http://iremlemekanlar.blogspot.com/
aldım, beni bu ödüle layık gören Arkadaslarima cook tesekkürler.

Bende bu Uluslararasi Arkadaslik Ödülünü diger arkadaslara teslim ediyorum.
Ödüle layık gördüklerimi yayınlıyorum.

http://almula2010.blogspot.com/
http://atasofrasi.blogspot.com/
http://turklokumu.blogspot.com/
http://www.aynurdantarifler.blogspot.com/
http://gittiklerimden.blogspot.com/

17 Ekim 2008

Biber - kurutmasi ve salcasi

Bu masum duran canli canli tazecik kirmizi biberlerin daha evel cook aci oldugunu yazmistim. Bu biberlerle yazda Türkiyede iken salca ve kuru biber yaptik. 25 kğ taze biberden 3.300 gr salça ortaya cikti.
20 kğ taze biberden ise 2 kğ kuru biber oldu. Tabi bu cikan rakamlar biberin cinsine göre degisebilir.
Biz asagidaki salca ve kuru biberi yaparken, aci ve tatli biberi bir arada kullanarak yaptik. Tatli kirmizi biberde, seker biberi dedigimiz sivri kirmizi biberide icine ilave ettik. Tadi böyle daha nefis oluyor.
Annem sagolsun, aci bibere bizim elimizi vurdurmayip tek basina yapti. Bizede seker biberlerini yapmak düstü. Allah annelerimizi basimizdan eksik etmesin, sagliklarini versin.
Yapilisi ise; önce biberler yikaniyor, sonra bicakla ikiye ayrilip, icindeki tüm tohumlardan ve yesil basinda ayirtilip kurutulmak üzere büyük sofra örtüsüne serilip, günes de kurutulur.

Kuruyan biberler, fabrikaya yollanarak cektirilir. Biber cekilirken toz vermesin diye zeytin yagi katilir, ayrica evde büyük tas havanlarda ( bizim yörede bu havana sokku denilir) da dövülecekse zeytinyagi eklenir, ama et makinasinda cekilecek isebibere zeytinyagi vermege gerek yoktur. Saklama kablarina cok iyi bastirilarak, hatta biber azar azar kaba alinir ve havanla vurularak bastirilarak doldurulur. Bu bastirma islemi, biberin saglikli güvelenmeden saklanilmasini saglar.



Salca yapilacaksa da ayni sekilde biberler temizlenir ve tohum ve yesil saplarindan arindirilip, ya et makinasindan cekilir veya simdi salca cekme fabrikalarina yollanip cektirilir. Büyük agzi kapali plastik ficilar da verilerek cekilen salca onun icine konularak eve getirilir ve tepsilere aktarilarak güneste salca kivamina gelmesi saglanir, bu arada günde 3-4 defa karistirilir.Bu görüntüler annemin terasindan, suyunu ceken salcalik biberler artik salca olmaya yüz tutmus ve 10-20 tepsiden sadece 4 tepsiye alinmis, yani baya katilasmis. Salca kivamina gelince de tuzu verilerek karistirilir ve kavonozlara doldurularak, agizlari kapatilarak kullanilmak icin serin dolaplarda saklanir.
Ablam bu gün ben yarin salca yapacagim deyince cok sasirdim, Kiliste havalarin hala sicak olmasi ne güzel, hemen aklima Kilis´te cektigim bu Fotograflar geldi ve sizlerle paylasmak istedim.
Afiyet Olsun!

12 Ekim 2008

Cin Yemekleri

Internasyonal Kültür Haftasi etkinligine devam ediyor ve simdide Cin Mutfagina ve Yequn arkadasimizin haziladigi lezzetlere bakalim. Bazi malzemelri bulmakta zorluk cekebilirsiniz ama ben malzemeleri yinede orjinali gibi yaziyorum. Bu lezzetleri ben cok begendim, siddetle denemenizi tavsiye ediyorum


Cam makarna salatasi
(Cam makarna: Cin´lilerin bir cins kurufasulye unundan yapilan, makarna türüdür)

Malzemeleri:
2 kücük paket cam Makarna
1 Salatalik (yaklasik 400gr)
3 Havuc
1/2 kurutulmus Tofu saplari
2 dis Sarmisak
2 kurutulmus aci Biber (Chili)
Ince sap sogan 1 yemek kasigi ince kesilmis
1/2 cay kasigi Cin Karabiber cicegi
1/2 demet taze Kisnis
2-3 Eßl Sojasose
1 Eßl Cin Sirkesi
1 c.k. Seker
1 c.k. Tuz
5 Eßl. Aycicegiyagi

Yapilisi:
Cammakarnayi ve kututulmus Tofu yu su icinde islatin yarim saat. Sonrada 3 dakika orta isida kaynatin ve üzerine soguk su dökün ve süzün.
Tofulari 3-5 cm parcalara kesin.
Salatalik ve havuclari kibrit cöpü gibi kesin, kisnisi irice dograyin.
Bir kaseye bu hazirlanan sebzeleri ve tofuyu ve makarnayi alip 2 y.k yagida ilave ederek karistirin, 10 dakika icine cekmesi icin bekletin.
3 yk. yagi isitin icine biberi ufalyin, dogranmis samirsagi ve karbiber cicegini ilave ederek kavurun ve salatanin icine eklegin.
En son diger malzemeleride makarnaya ilave edip servis edilir.

Afiyet Olsun!

Kavrulmus Aci Eksi Patates

Malzemeleri:
5 orta boy Patates
3 Sivri Biber
2 kurutulmus Süsbiber
2 Sarmisak
1 c.k Cin karabiber cicegi
2 y.k Soya sosu
6 y.k Cin Sirkesi
1 y.k Seker
1 c.k Tuz
5 y.k Aycicegiyagi

Yapilisi:
Patatesler soyulur ve seritler halinde kesilir. Sarmisak ince dogranir vekututulmus süs biberi ve karabibercicegi ilave edilerek tavada yag icinde kavrulur. Daha sonra patateslerde icine alinir ve ince dogranmis sivri bibelerde eklenerek yaklasik 5 dakika kavrulur. Az bir su verilerek orta isida patatesler pisene kadar kaynatilir. Diger malzemeler ilave edilerek servis yapilir.

Afiyet Olsun!

9 Ekim 2008

Kahke

Ramazan Bayraminin vazgecilmezlerinden olan Kahke`nin Gaziantep ve Kilis de özel bir yeri vardir. Iste bende bayramdan bir gün evel misafirlerim icin halis Zeytinyagindan yaptigim Kahkeyi sizlerle paylasiyorum.

Ayrica bu Kilisin Kahke sini Arkadasim annekizmutfaktayiz PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 27 etkinligi icin yolluyorum, arkadasima kolayliklar diliyor,
daveti icinde tesekkülerimi iletiyorum.


Malzemeleri:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı yoğur veya süt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 fiske tuz
aldığı kadar un
1/2 c.kasigi Mahlep
1 c. kasigi cörek otu

1 yemek kaşığı mayana (Anason) çekilmiş
1 fincan siyah susam (kabuklu susam)


Yapilisi:
Malzemelerin hepsi bir kapta karıştırılır. Un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklıkta bir hamur elde edilir,ceviz veya daha küçük parçalar halinde bölünerek simit şekli verilir.
175 derece fırında 15-20 dak. pişirilir.
Afiyet olsun
!

NOT: Cok acil PATATES`LI tatli, pasta tarifi ariyaorum, türk tarifi olmasi gerekiyor, duyan duymayana iletsin, böyle bir tarifi olan lütfen bana ulastirsin. Tatli türü bir tarif yoksa Türk yemeklerinden patatesli bir tarife ihtiyacim var. Cünkü projemin gelecekteki konusu, patates. Tüm alman ve yabancilar, ellerindeki Patates tariflerini getirecekler. Bende de bir kac tarif var ama acaba sizlerde daha degisik tarif varmi diye arastirma yapmak istedim, beni haberdar ederseniz sevinirim, tesekkürler...

7 Ekim 2008

Mandalinali Pasta


Internasyonal Kültür Haftasi etkinligine devam ediyor ve simdide Alman arkadasimiz Anke´nin Mandalinali Pastasini sizlerle paylasiyorum.

Ayrica bu Pastayi Arkadasim annekizmutfaktayiz PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 27 etkinligi icin yolluyorum, arkadasima kolayliklar diliyor, daveti icinde tesekkülerimi iletiyorum.

Malzemeleri:

6 yumurta
125 gr Seker
100 gr Un
100 gr Nisasta
1 Vanilyasekeri
1 y.k. sicak su
1 fiske Tuz

Ici ve üzeri icin:
2 kutu Mandalina
500 gr Kremsantiy

Yapilisi:
Yumurtalar sarilari ve beyazlari ayri ayri cirpma kabina alinir. Önce sumuta sarisi bir kasik sicak su ile cirpilir. Kremea haline gelince icine seker ve vanilya sekeri azar azar ilave edilerek, güzelce cirpilir. Diger kabdaki yumurta beyazlarida bir fiske su ile kar gibi oluncaya kadar cirpilir. Yumurta sarisi beyazina ilave edilir, un ve nisasta elenerek, yavas yavas eklenerek tahta kasikla karistirilir. Yuvarlak kek kalibina alinip 175° de 20 dakika pisirilir.
Soguyan kek ikiye kesilir. Arasina cirpilmis kremsantiy ve bir kutu süzülmüs mandalina dilimlenerek karistirilarak sürülür. Ikinci kek üzerine eklenir ve2. kutu mandalinalar kenarlara dizilir ve ortaya bolca pudrasekeri serpilir. Istege göre kremsanty ve hindistan cevizi de serpilebilinir.
Buzdolabinda en az 1-2 saat sogutularak servis yapilir.

Afiyet Olsun!

4 Ekim 2008

Pakistan Mutfagi

Internasyonal Kültür haftasinda yapilan diger mutfak kültürü de Pakistan´a ait idi.
Ben eski is yerinde düzenledigim internasyonal cafe gününde degisik mutfaklarin yemeklerini yabanci arkadaslarin yapmasina olanak saglayip hep beraber ayri ayri ülkelerin yemeklerinin tadina bakiyorduk, simdi ise bu etkinlikle almanlarda bu degisik baharatlari ve kisnisin lezzeti ile tanisip degisik ülkelerin mutfaklarinin tadina bakma imkani buldular. Pakistan´inda cok güzel baharatlari, yemek ve pilav icinde kullandiklari zencefilin mis gibi kokusu yemek yapilirken herkesi büyülüyor.
Chatmasala denilenin Baharatin icinde cok degisik b
aharatlar karistirilmistir, bunlar:

  • 1 c.k. Tuz
  • 1/4 c.k Tarcin
  • 1/2 c.k. Kirmizi toz biber
  • 1/2 c.k Karabiber
  • 1 c.k. Kimyon
  • 1/2 c.k Zencefiltozu
  • 1/2 c.k. Kisnistozu
  • 1/2 Nar tohumu
  • 1/2 c.k. Mango Tozu
  • v.s iste bunun gibi baharatlarin karisimina Chatmasala deniliyor ve Pakistanlar cogu yemeklerinde bu baharati kullaniyorlar.
Chapati, Dhall ve Chana Yufka ile Mercimek ezmesi
Yufka (Chapati)

Malzemeleri:

500 gr Un Typ 1050
1 cay kasigi Tuz

aldigi kadar su

Yapilisi:

Un ve tuza su ilave edilerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlanir. Hamur 15 dakika dinlendirilip 12-15 yumak yapilir her yumak tabak büyüklügünde merdane ile acilarak, sacda, firnda veya tavadaiki tarafida kizarana kadar pisirilir. (Saira´nin özel bir elektirikli firini vardi onun icinde pisirdi, ama Pakistanda tandirlarda pisirdiklerini anlatti)

Mercimek ezmesi (Dhall)

Malzemeleri:

500gr kahverengi Mercimek
3 dis Sarmisak
200 gr Tereyagi

1 demet taze Kisnis

5 aci sivri Biber

1 bas parmak kalinliginda ve büyüklügünde taze Zencefil

1 cay k. pul kirmizi Biber
Tuz

1/2 cay kasigi Turmerik (degisik bir eksi meyva ezmesi, bunun yerine yarim limonsuyu da kullanilabilinir)

1 c.k. Kimyon


Yapilisi:

Mercimek yikanir ve 2 litre su ilavesi ile kaynatilir. Icine tumarik, iri dogranmis samirsak, tuz ve pul biber konularak mercimek yumusayana dek pisirilir. Kisnis ince dogranirve biberler de ince dogranarak mercimeye ilave edilir. Tereyagi tavada isitilir icine taze olan zencefil ince ince ince ama daha iyisi havanda dövüldükten sonra tereyagida kizartilir ve hemen kimyonda ilave edilerek hemen mercimegin üzerine aktarilir. Ocaktaki mercimek 5 dakika daha pisirilerek Chapati ile servis edilir.
Afiyet Olsun!



Nohut Salatasi (Chat)

Malzemeleri:

1 kg Patates
1 kutu haslanmis Nohut (450gr)

5-6 taze yesil Sogan

1 aci sivri biber

1/2 demet taze Kisnis

2 cay kasigi Chatmasala (Pakistanin karisik Baharati)

1/2 cay kasigi Tuz
2 Papris yukardaki yufkanin sacda degilde yagda kizartilmisi

1 Limon suyu


Yapilisi:

Patates haslanir, kabuklari soyulur ve sogumaya birakilir. Nohutlar yikanir ve süzülür. Sogan,biber ve kisnis incecik kiyilir. Patatesler 2 cmlik küplere kesilir, diger malzemelerle bir kasenin icne alinir. Limonsuyu ve tuz ilavasi ile karistirilir. Papris yani kizarmis ekmek bir tabaga ufalanir, tabagasalata alindiginda o kizarmis ekmek dende yaninda alinarak servis edilir. Afiyet Olsun!

NOT: Diger sayfamdaki "Eyalet Bahce Fuari´ni" gezmek isteyenler burdan buyursun...

2 Ekim 2008

Patlican Kebabi

Bu gün sizlerle Internasyonal Kültür Haftasinda yaptigimiz Patlican kebabini paylasacagim.
Bu etkinlik ile ilgili yazim icin diger sayfam olan maharetler´e buyurun.
Malzemeleri:
6 Patlican
750 gr Kiyma
5 Domates
5 sivri Biber
3 Sogan
1 yemek kasigi Domates Salcasi veya 1 su bardagi Domatessuyu
Tuz, karabiber

Yapilisi:
Patlicanlar yikanir basinin göpcügü kesilir ve patlicanlar boyuna 3-4 cm kalinliginda halkalara kesilir. Tepsiye alinir üzerine tuz ve biber serpilip, silkeliyerek her tarafinin baharatlanmasi saglanir.
Kiyma tuz ve karabiber yardimi ile yogrulur ve kiymadan ceviz büyüklügünde parcalar alinir el sulanarak kögte gibi sekillendirilen kiyma firin tepsisine bir patlican bir köfte olarak dizilir. Sogan basi kesilip soyulur ve dörde bölünür, et ve patlicanlarin arasina yerlestirilir. Domates büyüklügüne göre 4e, 6 veya 8e bölünür, biberde ayni sekilde 3 veya dörde kesilir ve patlican ve etlerin kenarlarina dizilir.
225 derecede isinmis firinda 30 dakika pisirilir. Bir bardak su icinde domates salcasi ezilir veya domatessuyu patlican kebabinin üzerine gezdirilerek aktarilir, devam 15 dakika daha pisirilir. Son 10 dakika da tepsi Alaminyum folye ile kapatilir ve pisirilir.
Pilav veya yufka ekmegin yaninda servis edilir.

Afiyet Olsun!

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails