Ramazan Bayraminin vazgecilmezlerinden olan Kahke`nin Gaziantep ve Kilis de özel bir yeri vardir. Iste bende bayramdan bir gün evel misafirlerim icin halis Zeytinyagindan yaptigim Kahkeyi sizlerle paylasiyorum.
Ayrica bu Kilisin Kahke sini Arkadasim annekizmutfaktayiz PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 27 etkinligi icin yolluyorum, arkadasima kolayliklar diliyor,
daveti icinde tesekkülerimi iletiyorum.
Malzemeleri:Ayrica bu Kilisin Kahke sini Arkadasim annekizmutfaktayiz PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 27 etkinligi icin yolluyorum, arkadasima kolayliklar diliyor,
daveti icinde tesekkülerimi iletiyorum.
1 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı yoğur veya süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
aldığı kadar un
1/2 c.kasigi Mahlep
1 c. kasigi cörek otu
1 yemek kaşığı mayana (Anason) çekilmiş
1 fincan siyah susam (kabuklu susam)
Yapilisi:
Malzemelerin hepsi bir kapta karıştırılır. Un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklıkta bir hamur elde edilir,ceviz veya daha küçük parçalar halinde bölünerek simit şekli verilir.
175 derece fırında 15-20 dak. pişirilir.
Afiyet olsun!
NOT: Cok acil PATATES`LI tatli, pasta tarifi ariyaorum, türk tarifi olmasi gerekiyor, duyan duymayana iletsin, böyle bir tarifi olan lütfen bana ulastirsin. Tatli türü bir tarif yoksa Türk yemeklerinden patatesli bir tarife ihtiyacim var. Cünkü projemin gelecekteki konusu, patates. Tüm alman ve yabancilar, ellerindeki Patates tariflerini getirecekler. Bende de bir kac tarif var ama acaba sizlerde daha degisik tarif varmi diye arastirma yapmak istedim, beni haberdar ederseniz sevinirim, tesekkürler...
sevgili ayşecim kahkelerin nefis gözüküyor ellerine sağlık pastalar çörekler ah ah kilolarımız yine yerinde olucak napalım can boğazdan gelir sevgiler canım...
YanıtlaSilKahkeyi bende pişirmiştim. Ümit ustanın tarifini yapmıştım. Tadı çok güzel ve çok farklıydı. Eski semtimizdeki Antepli komşularımıza göndermiştim, çok beğenmişlerdi.
YanıtlaSiloy oy oyy..içine mahlep katıldımı o miss gibi lezzete kim dayanabilirki?
YanıtlaSilyöresel tarifleri okumak ve denemek çok keyifli.ellerine sağlık olsun ,nice bayram sofralarında afiyetle yensin inşallah..
Gaziantep'in mutfagi cok zengin yemekde olsun hamurisinde olsun nefis degisik tarifleri var,kahke'de nefis olmus eline saglik Aysecim
YanıtlaSilSüper olmuştur kesin tadını çok merak ettim kahke yi ilk defa duydum eee sen yaparsında yenmez mi :)) ellerine saglık nefisss kahke yi paylaştıgın için teşekkürler sevgilerimlee :))
YanıtlaSilAyşecim ben de çok severim kahkeyi ama tarifine ilk kez ulaşıyorum, teşekkürler canım. Ama mayana nın ne olduğunu bilmiyorum. başka bir adı var mı acaba?
YanıtlaSilAyşe ablacığım ellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilPatatesli tarif tatlımı olacak ???
Sevgiler...
ablacim ellerine saglik harika görünüyor cok güzel bir yöresel lezzet olmali yalniz bir sorum var mayana ne abla baharat felan? sevgiler hayirli cumalar
YanıtlaSilCanım Ayşe'ciğim ellerine sağlık güzelim, bu tarifi ablanda da görmüştüm, ne zamandır yapacağım ama bir türlü kısmet olmadı ama ilk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilCanım bende bir patates tatlısı tarifi var,tv den almıştım daha denemedim ama güzel olacağına eminim, istersen sana msn den gönderebilirim.Daha başka börek, kek,kroket, salata tariflerim de var ama(bir kısmı sayfada yayınladıklarım) seninle görüşüp istediklerini yazabilirim canım.
Öpüyorum güzelim, inşallah güzel bir proje olur kolaylıklar diliyorum, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım canım, sevgiler...
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Kahkeyi hiç duymamıştım. Sayende ne güzel tatlarla karşılaşıyorum.
Sevgiyle kal.
merhabalar. kahkeler harika olmuş ellerinize sağlık..
YanıtlaSilafiyet şeker olsun tüm yiyenlere.
sevgiler
birşey sormak istiyorum bu mayana dediğiniz bizim rezene dediğimiz bitki değilmi yanlış bilmiyorum.
YanıtlaSilmüsadenizle tarifi denemek istiyorum o yüzden merak ettim.
Slm ve ellerine saglik.Bu cesidin adini kardesim kiliste askerlik yaparkende duymustum.Hic tatma firsatim olmadi ama % 100 eminim superdir.Ben o kadar yogun gunler yasiyorum ki anlatamam.Biraz da rahatsizlandim:(((((( bu yuzden sitemi ihmal ettim.Ama kismetse yakinda hersey normale donecek.
YanıtlaSilsevgilerimle
Ozi
ablacım ellerine sağlık
YanıtlaSilKahkeyi çok duydum gördüm ama hiç tadına bakmadım
denemek lazım
sevgiyle kal
hayatım ellerine sağlık çok güzel görünüyor....bu arada hasretinize dayanamadım döndüm:)
YanıtlaSilMerhaba canım, tarifin yayında. Bana öğrencilik yıllarımı hatırlattı. Yurtta kalırken Antep'li bir arkadaşımızın annesi bize kahke ve değişik yöresel lezzetlerden gönderirdi. Tarifi uygulamaya çalışacağım. Bu arada mayana nasıl birşey? Ellerine emeğine sağlık, çok teşekkür ediyorum. Umarım tekrar bu güzel tariflerinle katılırsın. Sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Bende kahkeyi çok seviyorum. Harika bir tadı var. Uzun süre galiba tazeliğini koruyor diye biliyorum ama emin değilim. Sevgiler.
YanıtlaSilcanım kahkeyi çok duydum merak ediyorum lezzetli bir kurabiye olmalı çok güzel bir sunum olmuş hayırlı cumalar sevgiler canım
YanıtlaSilAyşecim, öyle güzel görünüyorki Kahkeler bayıldım valla..YANINA SICACIK BİR ÇAY OHH DEĞMEYİN KEYFİME,
YanıtlaSileLLERİNE SAĞLIK CANIMCIM, PATATESLİ TATLI ARAŞTIRIYIM AMA HİÇ DUYMADIM ŞİMDİYE DEK..
çOK ÖPÜYORUM..
(Amaninnn büyük harflarle yazmışım niyeeeki elim çarptı ccapslocka zaar:)
ayşeciğim kahkelerin harika kelimesiyle ifade edilemeyecek kadar güzeller ellerine sağlık yiyenlere de afiyet olsun sevgiler :)))
YanıtlaSilayşecim kahke nefis görünüyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilda ben patates tarifini merak ettim.yemek salata ne olurki.
patatesin oturtması,izmir köftesi,dolması,salatası,normal yemeği,boranisi,yoğurtlaması,fırında etli yada tavuklusu, başkaa başkaa...
geçen bir arkadaşta haşlamış içli köfte gibi oyup içine ney koymuştu unuttum ama bulgurlu yeşillik olabilir.kapamış sarımsaklı sos dökmüş üstüne.bende uydurdum bir ara cboxa linkini bırakayım sana.aklıma gelirse sana yazarım canım..öptüm sevgiler.
Arkadaşlar bir yemek tarifi sitesinde rastladım ve yaptım,inanılmaz hafif ve lezzetli bir tatlı.İnsan önce patatesli tatlı mı olur diyor ama tattıktan sonra ben inanılmaz lezzet aldım sizle de paylaşmak istedim.
YanıtlaSilPatates Tatlısı
Malzemeler
125 gr. margarin—2 adet hyaşlanmış patates—1 adet yumurta—1paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya—2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz—1 tatlı kaşığı tarçın—alabildiği kadar un.
Şerbeti
1 su bardağı su—1,5 su bardağı toz şeker—1 çorba kaşığı limon suyu.
Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım limon suyunu indirmemize yakın ilave ederek bir iki taşım daha kaynatıp ocağı kapatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım.
Yapılışı
Margarinimizi eritelim ve soğutalım,haşlanmış patateslerimizi ezelim,yumurta ve kabartma tozu vanilya ile karıştıralım. Bu karışımın üzerine azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyalım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açalım. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun.büzdürerek kapatın ve elinizle yuvarlayın yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin isteğe göre süsüleyip servis edin. Afiyet Olsun...
Gerekli Malzemeler :
YanıtlaSil2 patates
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı ince çekilmiş yer fıstığı
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 yumurta
Şerbet için:
1.5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı :
1 Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı fındığı süsleme için ayırın. Kalan fındık, fıstık, un, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri ve yumurtayı patates püresine ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın.
2 Tepsiyi fırından alıp pişen hamurları sıcak şerbete atın. Şerbeti çekinceye kadar bekletip servis tabağına alın. Ayırdığınız fındığı üzerlerine serpin ve ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
kahke ilk defa duydum ama çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilMerhabalar...
YanıtlaSilBu hafta işlerimin yoğunluğundan pek fazla zaman ayırıp gönül dostlarımıza uğrayamadım. Uğradıkça gördüğüm güzelliklerin bir kısmı beni anılarda gezintilere yol aldırdı.
Kahke... Çocukluğumuzun vazgeçilmezlerindendi... Bizde birkaç türü yapılırdı. yumuşak sandviç gibi olanı, peksimet gibi sert olanı, rezeneli ya da mahlepli olanı...
Mandalinalı pastanız da çok güzel olmuş...
Ya chapati.. Sanki bizim oraların halep işi tırnaksız ekmeğine benzettim. Sıcaklığında arasına ne bulursak doldururduk !...
Mercimek ezmesinde de bizde bol kimyon, biber salçası ile nar ekşili yapılırdı...
Patlıcan kebabında ise tepsilerce yapılır o kalabalığa ancak yeterdi...
Çok güzel tarifler eklemişsiniz, emek ellerinize sağlık...
Almanlarin oldugu bir ortamda en iyi patatesli tarif bence patatesli
YanıtlaSilbörek olcaktir.Cünkü bu tarifi yapmayi bilmiyorlar.Yaptiklari tek sey patates salatasi,püresi,haslamasi falan filan. Ya ic malzemesi patates olan bir börek ya da kücük kücük dogranmis patatesleri kek gibi pisirmen.Ayrintilari sonradan haber ver,almanlar ne getirecek merak ediyorum.
kahkeyi hic yemedim,belki birgün sen de yerim,ellerine saglik.
Iyi pazarler diliyorum,sevgiler...
Cok hos ve eminim ki farkli bir lezzet ellerine saglik...sevgiler
YanıtlaSililk kez duyuyorum ama nefis görünüyor eminim çok lezizdr ellerine sağlık canım öpüyorum sevgiler..
YanıtlaSilcanım benım
YanıtlaSilkahkeyı cok severım ellerıne saglık mıs gıbı sevgıler..
lezzetini tahmin edebiliyorum.harika olmuş ellerine sağlık ablacım..öptüm.sevgiler
YanıtlaSilcanım allah senden razı olsun demek mayananın diğer adı anasonmuş..Arşatırdım bulamadım bende rezene sandım..Sendeki tarifte sunumda çok şık valla..Mayana teklifin içinde ne kadar teşekkür etsem az canım.Ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSil