Cin Yemekleri

Internasyonal Kültür Haftasi etkinligine devam ediyor ve simdide Cin Mutfagina ve Yequn arkadasimizin haziladigi lezzetlere bakalim. Bazi malzemelri bulmakta zorluk cekebilirsiniz ama ben malzemeleri yinede orjinali gibi yaziyorum. Bu lezzetleri ben cok begendim, siddetle denemenizi tavsiye ediyorum


Cam makarna salatasi
(Cam makarna: Cin´lilerin bir cins kurufasulye unundan yapilan, makarna türüdür)

Malzemeleri:
2 kücük paket cam Makarna
1 Salatalik (yaklasik 400gr)
3 Havuc
1/2 kurutulmus Tofu saplari
2 dis Sarmisak
2 kurutulmus aci Biber (Chili)
Ince sap sogan 1 yemek kasigi ince kesilmis
1/2 cay kasigi Cin Karabiber cicegi
1/2 demet taze Kisnis
2-3 Eßl Sojasose
1 Eßl Cin Sirkesi
1 c.k. Seker
1 c.k. Tuz
5 Eßl. Aycicegiyagi

Yapilisi:
Cammakarnayi ve kututulmus Tofu yu su icinde islatin yarim saat. Sonrada 3 dakika orta isida kaynatin ve üzerine soguk su dökün ve süzün.
Tofulari 3-5 cm parcalara kesin.
Salatalik ve havuclari kibrit cöpü gibi kesin, kisnisi irice dograyin.
Bir kaseye bu hazirlanan sebzeleri ve tofuyu ve makarnayi alip 2 y.k yagida ilave ederek karistirin, 10 dakika icine cekmesi icin bekletin.
3 yk. yagi isitin icine biberi ufalyin, dogranmis samirsagi ve karbiber cicegini ilave ederek kavurun ve salatanin icine eklegin.
En son diger malzemeleride makarnaya ilave edip servis edilir.

Afiyet Olsun!

Kavrulmus Aci Eksi Patates

Malzemeleri:
5 orta boy Patates
3 Sivri Biber
2 kurutulmus Süsbiber
2 Sarmisak
1 c.k Cin karabiber cicegi
2 y.k Soya sosu
6 y.k Cin Sirkesi
1 y.k Seker
1 c.k Tuz
5 y.k Aycicegiyagi

Yapilisi:
Patatesler soyulur ve seritler halinde kesilir. Sarmisak ince dogranir vekututulmus süs biberi ve karabibercicegi ilave edilerek tavada yag icinde kavrulur. Daha sonra patateslerde icine alinir ve ince dogranmis sivri bibelerde eklenerek yaklasik 5 dakika kavrulur. Az bir su verilerek orta isida patatesler pisene kadar kaynatilir. Diger malzemeler ilave edilerek servis yapilir.

Afiyet Olsun!

22 yorum:

  1. Günaydın canım, güzel bir hafta diliyorum.Ne güzel şimdi de Çin mutfağından örnekler vermişsin. Değişik ve güzel lezzetler, Çin mutfağından hiç bir şey yemedim, içlerinde değişik baharatlar da var.Tabii yapmak için aynı malzemeleri bulmak lazım.Sayende Çin mutfağı hakkında bilgi sahibi olduk,çok teşekkürler canım bu güzel paylaşımın için, sana bu haftada kolaylıklar diliyorum canım. Sevgilerimle öpüyorum,ailecek selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Ayse ablacigim,ne güzel etkinlikleriniz var her ülkeden lezzetler.Bende severim cin yemegini ama evde senede bir veya iki defa yaparim,niye bilmem:)
    Herkese afiyet olsun.

    selamlarimla,serap.

    YanıtlaSil
  3. Adsız10:31

    Farklı malzemelerden farklı lezzetler çıkmış ortaya. Tadlarını merak ettim doğrusu.

    YanıtlaSil
  4. Ön yargıl mıyım bilmem ama ben çin yemeği deyince hiç istemiyorum ve bana hiç hoş görünmüyor.Tabi bu benim kendi görüşüm.Yiyenlere saygım sonsuz.

    YanıtlaSil
  5. canim ablam dünya mutfaklarinida tanitiyorsun ya allah razi olsun kahke icin aydinlatigin icin tesekkür edeerim artik almancasini bilmedigim isimler icin sana müracat edecegim 1 numarasin abla öptüm hayirli hafta lar

    YanıtlaSil
  6. çin yemeklerini hiç yemedim sanırım yemeyeceğimde.. Hiç önyargılı biri değilimdir ama çin yemeklerine karşı içimde hiç bir ilgi ve sevgi yok nedendir bilmem belkide böcekleri yedikleri içindir :))

    şaka bir yana senin tarifler gözüme çok gzüel göründü aslında denemeye değer tarifler.. Tahmin ettiğim kadar değişik malzemeleri yokmuş ama yinede türkiyede her yerde bulmak imkansız.

    elleirne sağlık ablacım. hepsi çok hoş olmuş ayrıca kahke için açıklamana çok teşekkürler. kucak dolsusu sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok değişik yemekler,damak tadımıza uyarmı uymazmı diye düşünüyorum :)


    Selamlar sevgiler....

    YanıtlaSil
  8. Ablacığım ellerine sağlık valla süper örnekler. Benim de Çinli bir arkadaşımdan aldığım bir sürü tarif var. Zaman zaman ben yaparım zaman zaan da eşimle Çin restoranında yeriz.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  9. Yemek çok güzel.
    Ama o çubuklarla yemek beni çok güldürüyor.
    Kendime çok gülüyorum yerken.
    Biraz zor oluyor benim için.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Adsız18:44

    Çin yemeklerini tatmak hiç kısmet olmadı, olmayacakta galiba. Değişik kültürlerin değişik yemeği. Görüntü güzel, tadı da güzeldir herhalde. paylaşımına teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Ayşe ablacım seni sobeledim cvplarını bekliyorum:)))

    YanıtlaSil
  12. Günaydın Ayşe'cim yemek nefis görünüyor..Ben hiç yemedim ama ülke mutfaklarına ilgim oluyor..
    Size kolay gelsin..
    Tarifi bulduğuna sevindim sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. vayyy çin yemeği bayılırım valla ellerine sağlık hayatım...sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  14. Ayse Abla,degisik kültürlerden farkli lezzetleri tanitmaniz cok hos,emeginize saglik.
    Güzel günler diliyorum,sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. merhaba ayse ablacim,
    nekadar güzel her ülkeden yemekler yapip ve beraber tadiyorsunuz
    sizlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  16. canım önümüzdeki hafta eşim çine gidecek ordan aldırsammı napsam bu malzemeleri:)çok güzel bir paylaşım yüreğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  17. merhaba..değişik bir tarif olmuş.lezzetini merak etmedimde değil.
    klasik tarifler dışında birşeyler görmekte hoş oluyor oğrusu..ellerine sağlık olsun:))

    YanıtlaSil
  18. oo ablacım harika olmuş ellerine sağlık öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  19. hep sevmısımdır bu cınlılerın yemeklerını
    ellerıne saglık canım ablam
    cok guzel gorunuyorlar

    YanıtlaSil
  20. Çin mutfagını pek sevmem ama sizin tarifinize bayıldım nefisss gözüküyorr ayrıca çokta güzel yayınlamışsınız teşekkür ederim Bahçeniz için üzüldüm ama sağlık olsun ilerde olur sizin tarifleriniz zaten 100 bahçeye deger , benimde tarifler az kayınpederin sayesinde birşeyler yayınlıyorum :) sevgilerimlee

    YanıtlaSil
  21. ne ilginç bir tad.. değişik malzemeler... hoş gözüküyor ama :))

    YanıtlaSil
  22. HAYIRLI ve BEREKETLİ CUMA'LAR

    YanıtlaSil