Ekşili Kebap


Ekşili Kebap

Uzun bir aradan sonra merhabalar. 

Eşkili Kebap çok nefis bir kilis yemeğidir. İster mangalda eti pişsin ister fırında nefis olur tadı. Bazen içine kızartılmış sebzeler (patlıcan ve patates gibi) eklemeler de yapılır. Ama esası sırf et soğan ve ekmek teşkil eder tabi nefis nar ekşisini (nar pekmezini)de unutmamak gerek. Almanya Kiel de daha evel tırnak ekmek bulmak imkansızdı ama kaldığım bu şehirde bir yıldır açılmış olan fırında türklerin yaptığı nefis çeşit çeşit ekmek, börek, poğaça ve simit çeşitleri hizmetimizde, bir diğer türk fırınında tırnak ekmek çıkmıyor. Bazen insan memleketinin ürünlerini burda bulunca çok mutlu oluyor.

Malzemeleri:

500 gr Kıyma

500 gr Arpacık Soğan

3-4 tırnak Ekmek

2 yemek kaşığı Sade veya tereyağı

1 Yemek kaşığı biber ve domates Salçası

Tuz, karabiber

2-3 yemek kaşığı Nar ekşisi

Maydanoz

Yapılışı:

Kıyma yeterince tuz ve karabiberle yoğrulur ve el ıslatılarak misket büyüklüğünde elin içinde yuvarlanır.

Yağlanmış tepsiye dizilir ve fırında pişirilir.

Bu arda soğanlar soyulur bütün veya ikiye kesilerek iki kaşık yağ konulmuş tencerede yada tavada soğanlar kıyartılır. Hafif pembe renkte kızarınca içerisine pişen misket şeklindeki etler ilave edilir. Az daha kızartılarak salça ve tuz eklenir. Daha sonrada yaklaşık 3-4 su bardağı su eklenerek kaynatılır ve hafif özleştirilir ve en son nar ekşisi ilave edilir..

Tırnak ekmekler çatala yemelik olacak şekilde baklava dişi veya kare kesilerek tabaklara yada servis tabağına dizilir. Sıcak ekşili kebap üzerine kepçe yardımı ile aktarılır ve maydanoz serpilerek servis edilir.

Afiyet Olsun!

2 yorum: