Malzemeleri:
3
Yumurta,
150ml
Sıvıyağ,
150
gr, Şeker,
1
p. Vanilya,
1
Limon kabugu rendesi,
2-3
y.k. Limon suyu, bir fiske Tuz,
200
gr. Un,
1
p. Kabartma tozu
Üzerine:
4-5
Elma,
2
y.k. kahverengi Seker,
1
y.k. Limon suyu,
1
cay bardağı file Badem
1/2 c.k. Tarcin
1/2 c.k. Tarcin
Yapılışı:
Elmalar
dilimlenir, bir kaseye alınır, üzerine limonsuyu, tarçın şeker
ve badem ilave edilip karıştırılır.
Şeker
ve yumurta çırpılırr, üzerine sıvıyağ ve diğer malzemeler de
ilave edilerek ve güzelce karıştırılır. Yağlanmış bir
tepsiye alınır, üzerine önceden hazırlanmış elma karışımı
dizilir. Hamurun üzeri kapancak şekilde dizilen elmalarin
arasınada kasedeki badem serpiştirilir.
200 dercedeki fırında
25 dakika kadar pişirilip dilimlenerek sıcak ve soğuk servis
yapılır.
Afiyet
olsun!
Elmalı tarifleriniz hoşuma gitti ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilElmalı Pastanız çok güzel olmuş, çay saati için harika bir tarif... ellerinize sağlık
YanıtlaSilİnsanın baktıkça içi gidiyor. Elinize sağlık.:)
YanıtlaSilÇok hoş gözüküyor canım, ellerine sağlık..:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel olmuşlar…
YanıtlaSilAfiyetler olsun sevgilerimle...
benim bildiğim elmalı pastadan biraz farklı ama kesinlikle daha güzel görünüyor :)
YanıtlaSil