İş yerinde yaşlı
misafirlerimize yaptığımız bu Kabaklı ve Elmalı pasta harika
bir lezzet ve degişik bir tarif oldu. Tarifi alman arkadaşım
getirdi ve kendiside denemediğini söyledi, beraberce kolları
sıvayıp nefis bu lezzeti ortaya çıkardık. İşte tarifi.
Orijinal tarifte ceviz vardı biz badem parçaları ilave ettik.
Kabaklı Elmalı Tepsi
Pastası
Malzemeleri:
1 kg Bal Kabak (
Hokkaidokürbis)
1,5 kg Elma
1 Limon
5 Yumurta
300 gr Şeker
300 gr Tereyağı yumuşak
1 P. Vanilya
400 gr Un
1 P. Kabartmatozu
6 y.k. Süt
50 gr Şeker
75 gr Ceviz içi veya
badem içi
Yapılışı:
Kabak soyulur bir büyük
dilimi rendelenir (250 gr) geriye kalanı ince dilimlenir. Elmalarda
soyulup dilimlenir ve bir kaseye alınıp üyerine limon suyu
sıkılır. 50 gr Şeker ve ceviz içi ilave edilerek bir tarafa
alınır.
Hamur için bir kasede
yumurtlar ve şeker köpük köpük çırpılır. Yumuşamış
teryağı ilave edilir devam çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya
ve süt de ilave edilir en son da rendelenmiş kabak ilave edilerek
karıştırılır.
Yağlanmış veya kagıt
yayılmış tepsiye hamur yayılır. Üzerine sıkı sıkı bir kabak
bir elma dizilir ve cevizler veya bademler ile hamurun üzeri
kaplanır.
150 derece önceden
ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
Pişen kekin Üzerine
pudra şekeri serpilerek dilimlenir ve servis yapılır.
Afiyet Olsun!
Not: Hokkaido Kabagindan yaptim, bu resimdeki kabakdir, kabugunu soymaya gerek hic yok, güzelce yikanir ve kabugu ile yemek ve pastalara eklenir. Fotografi netden aldim, ama benim yaptigimda ayni fotodaki gibiydi.
Not: Hokkaido Kabagindan yaptim, bu resimdeki kabakdir, kabugunu soymaya gerek hic yok, güzelce yikanir ve kabugu ile yemek ve pastalara eklenir. Fotografi netden aldim, ama benim yaptigimda ayni fotodaki gibiydi.
Elinize sağlık kabak eklenmesi değişik bir lezzet katmıştır merak ettim doğrusu denemek lazım sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilŞaşırtıcı bir tarif gözüküyor. Bal kabağı sanırım. Ben de deneyeceğim. Hoşuma gitti. Sevgilerimle.
ne kadar ilginç ve hoş bir tarf. ellerinize sağlık
YanıtlaSilNefis nefis ellerine saglik canim ,
YanıtlaSilherkes gibi ben de çok beğendim ve şaşırdım elmalı yaparız da kabaklı yapmadık :))
YanıtlaSilellerine sağlık