KANDİL SİMİDİ

19. TARiFiN ADI: KANDİL SİMİDİ
GÖNDEREN: BAHARATLI TATLILAR

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.

1 bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
125 gr eritilmiş tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz

üzeri için

1 yumurta akı
susam

Süt, sıvı yağ, tereyağ ve yumurta sarısını iyice karıştıralım. Tuz, şeker, mahlep ve kabartma tozunu ekleyelim. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim,15 dk dinlendirelim. Dinlenen hamurdan bir parça koparıp simit şekli verelim. Önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizelim. Tüm hamur bitince önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirelim.Soğuyunca servis yapalım.
Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Arkadaşım etkinliğe pastamla katılmak isterim tarifim hazır kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. etkinliğiniz için sayfamda bir tarifim var :) Sevgiler..

    http://yasamladans.blogspot.com/2011/12/gulen-yuz-pogaca.html

    YanıtlaSil
  3. sitemde tarifin var canım.alırsan sevinirim.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim, tanıştığıma memnun oldum:) Etkinlikte başarılar:) Katılacağım ben de inşallah.

    Sizi hediye çekilişime beklerim

    http://elifindefterinden.com/2011/12/19/hediyelerim-varrrrrr/

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel gözüküyorlar, arkadaşınızın ellerinize sağlık. Ayrıca çok da memnun oldum ziyaretinizden dolayı, ben de katılacağım inşallah.

    Sizi de çekilişe beklerim.

    http://elifindefterinden.com/2011/12/19/hediyelerim-varrrrrr/

    YanıtlaSil
  6. Canım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....

    YanıtlaSil