19. TARiFiN ADI: KANDİL SİMİDİ
GÖNDEREN: BAHARATLI TATLILAR
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.
1 bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
125 gr eritilmiş tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz
üzeri için
1 yumurta akı
susam
Süt, sıvı yağ, tereyağ ve yumurta sarısını iyice karıştıralım. Tuz, şeker, mahlep ve kabartma tozunu ekleyelim. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim,15 dk dinlendirelim. Dinlenen hamurdan bir parça koparıp simit şekli verelim. Önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizelim. Tüm hamur bitince önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirelim.Soğuyunca servis yapalım.
Afiyet olsun...
Arkadaşım etkinliğe pastamla katılmak isterim tarifim hazır kolaylıklar dilerim.
YanıtlaSiletkinliğiniz için sayfamda bir tarifim var :) Sevgiler..
YanıtlaSilhttp://yasamladans.blogspot.com/2011/12/gulen-yuz-pogaca.html
sitemde tarifin var canım.alırsan sevinirim.öpüyorum.
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için teşekkür ederim, tanıştığıma memnun oldum:) Etkinlikte başarılar:) Katılacağım ben de inşallah.
YanıtlaSilSizi hediye çekilişime beklerim
http://elifindefterinden.com/2011/12/19/hediyelerim-varrrrrr/
Çok güzel gözüküyorlar, arkadaşınızın ellerinize sağlık. Ayrıca çok da memnun oldum ziyaretinizden dolayı, ben de katılacağım inşallah.
YanıtlaSilSizi de çekilişe beklerim.
http://elifindefterinden.com/2011/12/19/hediyelerim-varrrrrr/
Canım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....
YanıtlaSil