GARNETÜRLÜ KISIR

28. TARiFiN ADI: GARNETÜRLÜ KISIR
GÖNDEREN: ANNEMINKIZIYIM (benden)


4 cay bardagi ince Bulgur ( ben kisi basina 1 cay bardagi ince Bulgur kullaniyorum)
1 Sogan
1 demet Maydanoz
1 cay kas. kuru Nane
2 Domates
2 dis Sarmisak
1/2 yemek kasigi domates Salcasi
1 yemek kasigi biber Salcasi
1 cay bardagi Zeytinyagi
2 yemek kas. Nar eksisi
Tuz, Karabiber, Pulbiber

Yapilisi:
Bulgur kaseye alinir ve icine 4 cay bardagi kaynar su ilave edilir ve kasikla karistirilip, agzi kapanarak kabarmaya birakilir.
Tüm sebzeler ince ince dogranir.
Kabaran bulgurun icine önce salcalar ve baharatlar eklenip elle karistirilir.
Sonrada tüm diyer malzemeler ilave edilerek harmanlanir.

Garnetür:
250 gr Brüksel Lahanasi
1 Brokoli
1 kücük Karnabahar
Tuz
1 yemek kasigi Tereyagi

Yapilisi:
Brüksel lahanasinin basi kesilir ve dis kabuklari ayiklanir. Tencereye bir cay bardagi su alinarak lahanalar icinde 5 dakika haslanir. Karnabaharlar kesilir parcalara ayrilir ve lahanin icine eklenir 3 dakika haslanir. Brokoli de kesilerek parcalara ayrilir ve yikanir bu da ayni tencereye alinip 3 dakika kadar agzi kapali tencerede haslanir, suyu süzülür tuz serpilir ve tereyagi da ilave edilerek kapagi kapatilarak kendi sicaginda bir iki silkeliyerek bir tarafa alinir.

Havuclu Yogurt Cacigi
4-5 iri Havuc
500 gr Yogurt
1 yemek kasigi Sivi yag
2 dis Sarmisak
Tuz

Yapilis:
Havuclar soyulur ve rendelenir. Tencereye yag alinir ve rendelenmis havuclarda ilave edilerek kisik atesde ocakta hahfif sotelenir. Ocaktan alinir, hafifi iliyinca icine ezilmis sarmisak ve tuz ilave edilerek karistirilir ve servis icin hazirlanir.

Afiyet Olsun!

1 yorum:

  1. Kendime de bu nefis iştah açıcı kısır için teşekkür ediyorum::))

    YanıtlaSil