61. TARiFiN ADI: ARMUTLU KOKOS KEK
GÖNDEREN: ANNEMiN KIZIYIM (benden:))


Malzemeleri:
4 adet yumurta (2 tanesinin akı ayrılacak)
1 su bardağı Seker
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1,2 su bardağı Un
2 yemek kaşığı Kakao
1pk elenmiş kabartma tozu
4 yemek kas. Süt

Kokos için:

2 Yumurtanın akı
1 çay bardağı Pudra şekeri
5 yem. kaş. Hinditan cevizi

içine:
2 olgun Armut

Yapilisi:
2 bütün ve iki de yumurta sarisi cirpma kabina alinir, üzerine seker ilave edilerek köpük köpük cirpilir. Sivi yag, un kabartma tozu, kakao ve süt ilave edilerek hafifi cirpilir. Yaglanmis dikdörtgen kek kalibina kakaolu hamur yayilir. Soyulup küp küp kesilmis armutlar orta kisima srpilir.
Firin 160 derece isitilir.
Diger bir kabda 2 yumurta beyazi kar gibi cirpilir. Sonra icin pudra sekeri ve kokos (hindistancevizi rendesi) eklenerek karistirilir ve Kekein ortasina bu karisim kasikla eklenir. Kenarlardan 2 cm iceriye tepecik gibi konur.
Önceden isitilmis firinda 40 dakika ile 50 dakika arasi pisirilir. Bazi firinlarda bu süre 1 saata cikabilir. Firindan alinca sogutulur ve kaliptan alinir dilim dilim kesilerek ikram edilir.
Afiyet Olsun!

5 yorum:

  1. Ablacığım ellerine sağlık benden de nefisss bir yaş pasta tarifi gelecek...

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  2. Armutlu kek hiç duymadım ve yemedim,güzel olmalı,ellerine sağlık,denemek isterim bende...ben elmalı,reçelli,meyveli yapıyorumda armutlu hiç denemedim :)
    bir dilim aldım gidiyorum :)selamlar

    YanıtlaSil
  3. kek nefis görünüyor canım.çayımın yanına olsa bir dilim şimdi fena olmazdı .ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. merhaba canım sayfamda seni tarifler bekliyor,sevgiler.....

    YanıtlaSil
  5. Adsız08:01

    Denedim harika oldu herkes beğendi tarif istedi..kesinlikle tavsiye ederim

    YanıtlaSil