Terleme
Terleme de nedir diyen vardir, ama benim cocuklar Almanyada dogduklari halde Kilis´e gittikleri zaman illa yegenlerinde veya teyzelerinde bir asma bulup terleme(veya telem) dedigimiz baharatli kuruk yapip yemeden duramiyorlar. Iste gecen bahcede korugu görünce kizim yine terlem yapti, hiiim yazarken dahi agzim sulanmaya basladi, nefis eksi ve aci bir arada harika oldu.
Ve gecen yil yaptigimiz gibi bu defada Esra ile birlikte bahce asmasindaki koruklari toplayip 3 sise koruk suyu cikardik. Koruk suyu cikarmanin tarife burdan bakabilirsiniz.
Terleme (Teleme)
Malzemeleri:
2 salkim Koruk (ham üzüm, kabuklari ince olandan en iyisi yedi veren üzümünden oluyor)
1/2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kirmizi pulbiber
1 cay kasigi Summak
1 cay kasigi Nane
Yapilis:
Kapakli bir kaba koruklar tanelenir(göbcüklerinden ayrilir). Icine tüm baharatlar eklenerek agzi sikica kapatilir ve yaklasik 5 dakika sallanir. Koruklar hafif suyunu verip terlemis gibi.
Sonra tabaga alinip iki parmakla agizda sapur supur yüz göz eksitilerek yenir ::))
Afiyet Olsun!!!
Biz Esra ile koruk suyu cikarirken tatli kizi Zehra´da bahcedeki bögürtlenleri topluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ablacım inan okurkende benim ağzım sulandı..
YanıtlaSilKoruğu hiç böyle yemedim.
Nefiss olduğuna eminim.
Çok öpüyorum.
ilk defa duydum ama eksi sever biri olarak yemeyi isterdim Kilisi görmek gezmek bütün yöresel yemeklerini yemek farz oldu
YanıtlaSilSayende cok degisi yöresel tarifler ögreniyoruz paylasim icin tesekkürler canim
ilk kez duydum ben bunu..tadını da çok merak ettim bak şimdi..ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilHiç duymamıştım değişik bir tad olmaalı.İstanbul'dan sevgiler.
YanıtlaSilÇok güzelmiş,tam benlik ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSililk defa duydum okurkende agzim sulandi :))
YanıtlaSilgerçekten ilk defa gördüm.li olduğu muhakkak.
YanıtlaSilellerinize sağlık kolay gelsin
leyla nurhan