gelibolu17-midedenkalbe yolluyorum. Canim kolay gelsin!
Türkiye`ye gittigimizde sagolsun ablamlarla hep beraber annemin evinde oluruz ( bu arada ablam tekrar seminya bloguna döndü, ziyaretlerinizi bekliyor)
Bu yilda Ramazaninda gelmesi ile tatili dahada güzel ve anlamli gecirdik.
Iftara ablamin esi Mehmet abiyide davet ettigimizde o kendi yemegini evde hazirlamisti bile.
Davete icabet etmek icin tencereyi alip iftar sofrasinda bizlerle beraber oldu.
Mehmet abinin yaptigi bu Ekmek Asi cook nefisti, hemen fotografini cektim. Bayatlayan ekmekleri degerlendirme alternatifi sunan bu nefis tarifi, blogumda sizlerle paylasiyorum.
Malzemeleri:
3-4 bayat Tirnak Ekmegi
1 büyük Sogan
1 büyük Kirmizibiber
3 büyük Domates
1/2 y.k. Domates salcasi
1 kahve fincani Zeytinyagi
Tuz, Karabiber, Kirmizibiber
Maydanoz
Yapilisi:
Ekmekler 2 cm² kesilir ve bir tarafa alinir.
Sogan ve biber ayri ayri incecik yemeklik dogranir. Domateslerde kabuklari soyularak kücük parcalar halinde kesilerek bir tabaga alinir.
Bir tavada zeytinyagi isitilir, icine önce sogan daha sonra biber alinarak kizartilir. Dahasonrada domatesler ilava edilir, domatesler suyunu birakinca, salcasi ve baharatlari ilave edilerek 2-3 dakika daha pisirilir.
Bu arada bir tencereye her ekmek icin 1 su bardagi su alinarak tencerede kaynatilir ve icine tavadaki domatesli karisim ilave edilerek kaynamasi saglanir.
Kaynayan domatesli suyun icine dilimlenmis ekmekler ilave edilir ve 5 dakika da ekmeklerle pisirilir, ince kiyilmis maydanozlar ilave edilerek servis tabagina alinir. Afiyet Olsun!
Kilisin salca ve Kuru Biber yapilan aci biberleri, böyle masum durduklarina bakmayin eline alani aciligi ile yakiyor inanin.
Sirada Mehmet abinin beraber getirdigi tas kadayif vardi, onuda ablam cevizli ve fistikli hazirlayarak yemek sonrasi agzimizi tatlilandirdi. Allah herkesinde ve ablamlarinda sofralarindaki bereketi ve mutlulugu bol etsin insallah, Amin.Bu tas Kadayifin tarifi cok kolay, istediyiniz sayida bu tas kadayiflari carsidan satin aliyorsunuz. Icine istege göre cekilmis ceviz ve fistik konularak katlaniyor ve uclari bastirilarak yapismasi saglaniyor. Sonrada zeytinyaginda kizartiliyor ve sekerli serbetin icine atilip bir iki dakika bekletilip tabaklara aliniyor ve böylece icine koydugunuz malzemege göre üzerinede fistik veya ceviz serpilerek servis yapiliyor.
Afiyet Olsun!
Ayşecim mehmet ağbinin ellerine sağlık.tabiki seninde.bayat ekmekler içinde süper fikir.hiç kıyamam ekmeğe mutlaka uydurur değerlendiririm.
YanıtlaSiltatlıyada burda arap kadayıfı derler.halihazırda nefis oluyor.
görüşmek üzere sevgiler.
Bayat ekmekleri değerlendirmek için çok güzel bir tarf. Tarif tırnak ekmekten yapılmış, normal ekmekten de yapılabilir mi?
YanıtlaSilCanım afiyetler olsun, çok güzel bir yemek olmuş,çok ta güzel bayat ekmekler pideler değerlenmiş oluyor böylece, biz çok severiz, hele de bol acılı nefis. Mehmet abinizin ellerine sağlık. Canım aslında biz paprayı bol kıymalı , salçalı da yaparız. O da çok lezzetli olur bir arada onu yapar yayınlarım. Aslında benim yaptığım papara da, eşimin bekarlık dönemlerinde salça, baharat ve patates, havuçla yaptığının,benim tarafımdan daha çok sebzeyle zenginleştirilmiş hali.
YanıtlaSilTaş kadayıfa bayıldım, çok severiz ama buralarda yok, ben de evde yapıyorum, tabii biraz zahmetli oluyor. Ellerinize sağlık güzelim, hiç olmazsa kısa bir süre de olsa memlekette ramazan özlemini gidermiş oldun.
Canım iyi iftarlar, sevgilerimle öpüyorum...
harika iki tarif....emeği geçenlerin ellerine sağlık...
YanıtlaSiltas kadayıfı bende sokakta yemiştim..çok lezzetli bi tatlıydı...
sevgiler ablacım...
bütün yemekler harika görünüyor ellerinize sağlık aileyle iftar yapmak daha bir başka oluyordur herhalde
YanıtlaSilMEHMET BEYİN ELLERİNE SAĞLIK GERÇEKTEN GÜZEL OLMUŞ SİZEDE AFİYETOLSUN
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE
Mehmet abinin ellerine saglik,çok hos bir tarifmis,nefiis hani. Tatliya da bayildim hiç bu sekil yememistim sahane,ellerinize saglik,ailecek marifetlisiniz hani super super:))sevgilerimi biraktim hosçakal.
YanıtlaSilmehmet abinizin eline sağlık harika görünüyor ekmeği değerlendirmekde yeni bir çözüm daha teşekkürler
YanıtlaSilsevgiler
ay< ilk defa tirnak ekmegi diye bisey duyuyorum
YanıtlaSilguzel olmustur eminim ablacim
yapanlarin ellerine saglik
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
canım mehmet abinin ellerine sağlık bayat ekmekleri değerlendirmek için birebir tarif tatlıda tatlı buarada afiyetler olsun sevgiler
YanıtlaSilAbinizin ellerine sağlık, ben taşkadayıfı çok severim hele de ağuzlu olursa...
YanıtlaSilFazla durmayayım yutkunmaktan boğazlarım ağrıyacak...
Sağlıcakla kalınız...
allahımmm bu da ne....ayşe ablammmm valla azönce canım istedi ama eşim yemiyo diye vazgeçtim...ekmek aşı antakyanın süper yemeklerinden biridir..özellikle kışın soğuklarda yanında turşuyla ne güzel gider..oo yok yapcam vallaaa...afiyetler olsun...
YanıtlaSilEkmek asi da Taskadayifta nefis görünüyor.Bayatlayan ekmeklerle böyle güzel bir yemek yapmak cok iyi bir alternatif.Bunu degerlendirmek lazim.Taskadayifta cok nefisss,afiyetler olsun Ayse ablacim.Sevgiler.
YanıtlaSilyorumun için teşekkürler izmirde görüşmek ve tanışmak dileğiyle sevgiyle kal
YanıtlaSilselam canım..hangi birine yazsam bilemedim doğrusu.ama güneydoğunun dolma lezzetinin üzerine olmadığını kesinlikle söyleyebilirim.elleriniz dert görmesin.sevgiler benden..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilaile dayanışması bu işte. Eniştenin ellerine sağlık. Bayat ekmeklere ne güzel çözüm. Hem ekmekler ziyan olmamış, hem de gayet güzel bir yemek olmuş. Tatlıya da bayıldım. Ablanların ellerine sağlık. Sana da teşekkürler. Bu güzellikleri paylaştığın için.
Sevgiyle kal.
Ayşecim, yemekler harika.emeği geçenlerin ellerine sağlık.sizlerede afiyet olsun.tas kadayıfı hiç duymamıştım.buralarda yok.çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilöpüyorum kocaman sevgiler...
Bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir tarif,
YanıtlaSilTatlıda nefis görünüyor hazırlayanların ellerine sağlık..öpüyorum canım sevgiler..
Tek kelimeyle harika gözüküyor ellerine saglık canım benim hamaratın hali başka iyi iftarlar....sevgilerlee
YanıtlaSilah ahh taş kadayıfı gördüm eski günle aklıma geldi.trahmetli babacığım alır gelirdi ben cevizlisine bayılırdım.canım her zaman gel beklerim ben de gelirim.hayırlı iftarlar...
YanıtlaSilellerınıze saglık hersey muhtesem öpüldün hayırlı ıftarlar canım
YanıtlaSilMerhaba! bayat ekmek aşı çok güzel görünüyor abinin eline sağlık.taş kadayıf hiç yemedim Eminönüne gidince hemen alıp deniycem paylaşımın için teşekkür ederim.İyi akşamlar arkadaşım!..
YanıtlaSilAyşemmm, ailecek maharetlisiniz vallahi, hepsi birbirinden enfes olmuş yaptıklarınızın, hepinizin ellerine sağlık,
YanıtlaSilöpüyorum çok..
canım çok severim izmirde yassı kadayıf olarak satılıyor, siz taş kadayıf diyorsunuz ama tadı muhteşem ayyy canım nasılda istedi ben sadece kızartıp şuruplayıp sade olarakta seviyorum üzerine ceviz atıp nefis valla...afiyetle canım....
YanıtlaSilBu Mehmet abiyi bi gün ben çağırsam diyorum iftara gelirmiki? eh gelirkende eli boş gelmez heralde sanırsam süper bir mehmet abymiş ya her ev sahibine lazım bir misafir türü:) ellerine sağlık sizin biberler aslında pek masum duruyor demek o biberler acı ha allah allah aynı bzim tatlı kırmızı biberlere benziyor halbuki buralarda olmuyor sanırım böyle acı biber olsa keşke.
YanıtlaSilSevgilerimi yolluyorum ayşecim öptüm bay.
CANIMM TARİFİN YAYINDA.KATILDIĞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.SEVGİLER SELAMLAR..
YanıtlaSilarkadaşım ben eniştenin nereli olduğunu çok merak ettim açıkçası ellerine sağlık çok güzel olmuşlar.beni sormuşsun çok teşekkürler biraz iyi biraz sıkıntılı geçiyor işte hamilelik, inşallah sonlara doğru yaklaşıyoruz hayırlısıyla ve dualarınızla kurtulacağıma inanıyorum.her zaman beklerim.
YanıtlaSilNe sevindim bizim yemekleri görünce bir bilseniz,ben de Kilisliyim, sevgiler
YanıtlaSil