Armutlu Kek

Malzemeleri: 
3 Yumurta
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı Süt
1 su bardağı Sıvıyağ (ayçiçeği yağı)
20 gr Margarin
1/2 su bardağı Badem ince çekilmiş
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığ Kakao
1 Armut küp küp doğranmış
aldığı kadar Un
2-3 yemak kaşığı file Badem

Yapılışı: 
Yumurtalar ve şeker bir kaba alınır ve köpük köpük çırpılır. Sonra içine sıvı yağ ve margarin eklenir devam çırpılır. Süt, ince çekilmiş badem ve vanilyada eklenip çırpılır. En son da kabartma tozu ve kek kıvamına gelinceye kadar un eklenir. Hamurdan bir kase (1/4 kadar) alınır ve alınan parçaya kakao eklenir. Keke kalıbına beyaz hamur alınır üzerine küp kesilmiş armutlar ve armuların üzerinede kakaolu hamur eklenir. En üste de iri file bademler serpilir ve önceden 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar fırınlanır. Soğuyunca dilimlenip çayın yanında servis edilir. Afiyet Olsun!

11 yorum:

  1. Ne güzel kabarmış,ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor ellerine sağlık şekline bayıldım

    YanıtlaSil
  3. armutlu denemedim ama kek harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. armuta bayılırım
    keke de
    o zaman denemeli
    eline sağlık arkadaşım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım...
    kekin her türlüsünü seviyorum :))

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı akşamlar, uzun zamandır devam eden meşguliyetim dolayısı ile siz değerli blog arkadaşlarımı ziyaret edemedim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  7. Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Kek nefis görünüyor Ayşecim çokda güzel kabarmış ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. Bir kabarmis bir kabarmis yumusacik nefis olmus kekin ellerine saglik Aysem

    YanıtlaSil
  10. Bir kabarmis bir kabarmis yumusacik nefis olmus kekin ellerine saglik Aysem

    YanıtlaSil
  11. Nefis bir kek olmuş ayse abla, bir dilim alayım bari.:-)) Elind saglık...
    Hayırlı uzun ömürlü olsun torunun.

    YanıtlaSil