Meyva Soslu Paykek


Bu nefis pastayi lezizsofralar arkadasimdan görüp ayni tarifi gibi uyguladim ve harika oldu. Misafirlige gelen eski is arkadaslarima ikram ettim "Cennet Pastasi" olmus dediler, sonuc mükemmel üstüydü,lezizsofralar arkadasima tesekkürler. Malesef fotolar cok özenilmede, pasta bitmeden misafir yaninda acilen cekildigi icin pek özenilmedi::(( Ama tad cook harika israrla denemenizi tavsiye ederim!
Bende bu nefis pastami, Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine ev sahibligini yapan arkadasimiz Yesil Mutfaktan Tarifler´e bu tarifimi yolluyorum, kolay gelsin arkadasim.

Meyva Soslu Paykek
Malzemeleri:

800 gr Quark (labne peyniri)
200 gr Seker
100 gr Un
1 paket Vanilya
100ml Süt
5 yumurta Sarisi
5 yumurta Aki
300ml Schlagsahne sivi krema)
1 fiske Tuz
1 Portakal kabugu rendesi

Tabani icin:

1 paket eti Burcak bisküvi(rondodan cekilmis)
100 gr Tereyagi
1 cay bardagi Ceviz

Kirmizi meyva sosu:
(Almanyada hazir satilan 1 paket Rote Grütze)
veya asagidaki tarifle hazirlancak sos:
250 gr cilek
250 gr taze cekirdeksiz visne
250 gr frenk üzümü
125 gr siyah frenk üzümü
125 gr ahududu
60 gr nisasta
250 gr tozseker
500ml su

Yapilisi:
Öncelikle 28 cmlik kelepceli kalibin kenarlarini yaglayip tabaninada yagli kagit yerlestirilir,rondodan gecirilen bisküvileri ve cevizi erittilmis margarinle karistirip hazirlanan kalibin dibine düzgünce yerlestirilir.Ic harci icin sivi kremayi mikserin en yüksek seviyesinde kar gibi olana dek cirpilip kenara alinir sonra yumurta aklarina bir fiske tuz ilavesi ile ayri bir kabda kar gibi cirpilir. Labneli harci hazirlanacak derince bir kap alinir icine sütü sekeri ve unu eklenip bir mikserle cirpilir üzerine yumurta sarisi,portakal kabugu rendesini ve (quarki)labnepeyniri eklenip telle iyice karistirilir. Sonra bir spatulayla cirpilmis sivi kremaya eklenir ve söndürmeden yavas yavas labneli karisima eklenerek karistirilir, iyice karistiktan sonra cirpilmis yumurta akini da ekleyip yine ayni sekilde söndürmeyecek sekilde yavas yavas karistirilip kaliba dökülür ve üzeri spatulayla düzeltilip firina verilir, firin önce 250 dereceye ayarlanip bu yükseklikte 20 dakika pisirilir daha sonra üzeri kizarmaya baslayinca isiyi 170° ye indirip 25-30 dakika kadar daha pisirilir. Bu sürenin sonunda iyice firini kapatip icinde sogumaya birakilir. Soguduktan sonra firindan alinip buzdolabinda bir gece bekletilir, ertesi gün sosu üzerine yayilir, antep fisitgi ve ahududu ile süslenip servis yapilir.
Evde hazirlanacak Sosu icin:
Tüm meyveler ayiklanip yikanir, bir tencereye alinir üzerine suyunu ve sekerini ekleyip pismeye birakilir. Kaynadiktan sonra 10 dakika kadar kisik ateste pisen meyveleri bir süzgec yardimi ile bir kaseye cikartilir, kalan suyuna nisastayi yarim cay bardagi su ile ezip yavasca sürekli karistirarak ilave edilir. Puding kivamina gelinceye kadar pisirilir ve icine tekrar meyvalar eklenip bir iki dakikapisirilip sonra sogumaya birakilir. Soguyan sos paykekin üzerine yayilir.
Afiyet Olsun!

Not: Bu nefis pastayi lezizsofralar arkadasimizin Tuz Biber dergisine hazirlamis oldugu tarifden aldim ve cook begendim, cok tesekkürler.

15 yorum:

  1. arkadaşım etkinliğe katılımın için çok teşekkürler. tarifin yayında sevgiler

    YanıtlaSil
  2. hm ,nefisss,pudinglen uraşacağıma bunu yapayım,birkaç gündür bakkala gitmiyorum,ben yokiken bir tanıdık genç almıştık ,iş buluncaya kadar eşim o olan çalışşın demişti,bu demek'ki daha çok vaktim kalır ve bakalım kilolar etkilenecekmi ...

    YanıtlaSil
  3. hmm,nefiss,puding yerine bunu yapsam daha iyi,zaten bugünlerde evdeyim,vakit yeter herhalde .

    YanıtlaSil
  4. ELİNE SAGLIK SOSUDA COK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  5. mis gibi ne güzel görünüyor ellerine sağlık şanslı kişilere afiyet olsun...sevgiler

    YanıtlaSil
  6. vay vay vay lezzet süper görüntü süper tarifini aldım kaçtım yiyenlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  7. ablacım merhaba nasılsın?
    çok teşekkür ediyorum etkinliğimize verdiğin destek için,ellerine sağlık,aldım pastandan bir dilim :)
    gene bekleriz,sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Nefis bir kek olmuş canım ellerine sağlık..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. çok nefis görünüyor )eminim tadıda harikadır ellerine sağlık canım
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. görüntüye bitim o kadar iştah kabartıyorki anlatamam canım ellerine saağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Canim cektiiii :)

    YanıtlaSil
  12. çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Blogumdaki Çekilişe beklerim..

    YanıtlaSil
  13. Harika bir sunum arkadaşım...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. sen niye katılmadın canım çekilişe bekliyorum

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık çok şık olmuş eminim tadıda güzeldir,sevgiler...

    YanıtlaSil