18 Eylül 2011

Mürdüm Erik Pestili

Misafirlerimize ikram yapabilecegimiz kis icin hazirliyacagimiz bu nefis Mürdüm Erik Pestili tarifimi "Çay,Kahve Bahane" etkinligini düzenliyen arkadasim Gelibolu17 ye yolluyorum. Kolay gelsin canim.

Harika bir Pestil yaptim. Mürdüm erikli pestil, havanin nem ve soguklugundan kurutmak baya zor oldu ama en sonunda biraz firinda, biraz disarda kurudu.
Malzemeleri:
2 kg Mürdüm Erigi
1 kg seker
1 Limon suyu
2 yemek kasigi Nisasta
200gr Hindistan Cevizi
Yapilis:
Erikler yikanir cekirdekleri cikarilir dört dilim yapilir ve üzerine seker ilave edilir.
Bir iki saat tencerede bekletildikten sonra ocaga alinir ve kaynatilir. 10 dakika kadar daha sonra limonsuyu ve nisastada eklenir bir tasim kaynatilir ve blender ile püre yapilir bir tasim daha kaynatilip ocaktan alinir. Bir tepsi sivi yagla yaglanir ve püre tepsiye aktarilir ve ister 2-3 gün üzeri ince tülbent ile örtülü kurutulur veya önce 1 saat 100 dercedeki firinda pisirilip yine kuruyana kadar 1 gün bekletilir ve istenilen sekilde kesilir, dilimlenir. Istege göre Hindistan cevizi rendesine batirilir ve yine 1 gün kurutulur ve hava almaz kutuda saklanir.

Not: Bu fotograflarda gördügünüz mini elmalari parkta toplamistim dekorasyonlarima cok iyi oldu ama yenilirmi adi ne hic bildigim yok, bilgisi olan yazarsa sevinirim.

18 yorum:

şirin aksoy dedi ki...

çok değişik görünüyorlar..eminim bir o kadar da nefistir..ellerinize sağlık ben demi istesem acaba:)))

Erguvan Vakti dedi ki...

Bu pestil nefis bir şeye benziyor,ellerine sağlık maalesef bu meyvenin ne olduğunu bilmiyorum,sevgiler:)

Gelibolu17 dedi ki...

selamlar canım,güzel tarifin için çok teşekkür ederim,ellerine sağlık,şimdi yayınladım :) gene bekliyorum,selamlar sevgiler olsun :)

Noyumberry dedi ki...

Selam:)çok güzel olmuş canım eline sağlık..küçüklüğümden beri hiç pestil yemedim..denemek istiyorum:)
Sevgiler..

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

HARİKA GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER.

otuzundansonra dedi ki...

ço güzel gözüküyor,ellerine sağlık

sevimin sayfasi dedi ki...

harika...ellerine saglik ablacim

lezzet sefasi dedi ki...

hic pestil yemedim ben hayatimda.
bu tarifi gorunce cok az da olsa yapmak isiyorum, eline saglik canim

Serap Uzun. Karakazandan dedi ki...

Ayse abla nasıl güvendin de bu havada gunes olsada etkisi pek yok.:-)
Ellerine sağlık cnm.

anneanneninemekleri dedi ki...

Harika olmuş en kısa zamanda deniyeceğim,cuma günü mesela,pazarımız o gün çünkü,sevgiler

anneanneninemekleri dedi ki...

Harika olmuş en kısa zamanda deniyeceğim,cuma günü mesela,pazarımız o gün çünkü,sevgiler

sare dedi ki...

Merhaba, çok beğendim. yapmayı çok isterim, ama kurutabilirmiyim diye endişe ediyorum.
Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

I am actually grateful to the owner of this website who has shared this enormous
paragraph at at this time.

Here is my web blog SEO

bahceperisi dedi ki...

gidip lokum yiyeyim.canım istettiniz.bahceperim

Adsız dedi ki...

bunun nesi güzel görünüyor ya mılcıtmış cevize bulamış ortada ne pestil var ne bişey

Adsız dedi ki...

elmaya benzeyen o meyvenin adı japon eriği.birkaç adet yenmesi sıkıntı yapmaz fakat yabani meyvedir yenmesi sakıncalı.

anneminkizıyim dedi ki...

Mürdüm Erik pestili cok yapiskanli oldugundan bol hindistan ceizine bulanmasi gerekti. Minciltma yok, adsiz yazan okuyucum, sadece üst üste saklarken yapismasini önlemek icin pestili boolca hindistan cevizine batirdim, selamlar...

anneminkizıyim dedi ki...

Mini elma türünün Japon erigi olmasi cok ilginc, cünkü ayni elma sadece minyatürü, adsiz okuyucuma tesekkürler ilgisinden ve bilgilendirmesinden dolayi. Selamlar...

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails