Mürdüm Erik Pestili

Misafirlerimize ikram yapabilecegimiz kis icin hazirliyacagimiz bu nefis Mürdüm Erik Pestili tarifimi "Çay,Kahve Bahane" etkinligini düzenliyen arkadasim Gelibolu17 ye yolluyorum. Kolay gelsin canim.

Harika bir Pestil yaptim. Mürdüm erikli pestil, havanin nem ve soguklugundan kurutmak baya zor oldu ama en sonunda biraz firinda, biraz disarda kurudu.
Malzemeleri:
2 kg Mürdüm Erigi
1 kg seker
1 Limon suyu
2 yemek kasigi Nisasta
200gr Hindistan Cevizi
Yapilis:
Erikler yikanir cekirdekleri cikarilir dört dilim yapilir ve üzerine seker ilave edilir.
Bir iki saat tencerede bekletildikten sonra ocaga alinir ve kaynatilir. 10 dakika kadar daha sonra limonsuyu ve nisastada eklenir bir tasim kaynatilir ve blender ile püre yapilir bir tasim daha kaynatilip ocaktan alinir. Bir tepsi sivi yagla yaglanir ve püre tepsiye aktarilir ve ister 2-3 gün üzeri ince tülbent ile örtülü kurutulur veya önce 1 saat 100 dercedeki firinda pisirilip yine kuruyana kadar 1 gün bekletilir ve istenilen sekilde kesilir, dilimlenir. Istege göre Hindistan cevizi rendesine batirilir ve yine 1 gün kurutulur ve hava almaz kutuda saklanir.

Not: Bu fotograflarda gördügünüz mini elmalari parkta toplamistim dekorasyonlarima cok iyi oldu ama yenilirmi adi ne hic bildigim yok, bilgisi olan yazarsa sevinirim.

17 yorum:

  1. çok değişik görünüyorlar..eminim bir o kadar da nefistir..ellerinize sağlık ben demi istesem acaba:)))

    YanıtlaSil
  2. Bu pestil nefis bir şeye benziyor,ellerine sağlık maalesef bu meyvenin ne olduğunu bilmiyorum,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. selamlar canım,güzel tarifin için çok teşekkür ederim,ellerine sağlık,şimdi yayınladım :) gene bekliyorum,selamlar sevgiler olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Selam:)çok güzel olmuş canım eline sağlık..küçüklüğümden beri hiç pestil yemedim..denemek istiyorum:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. HARİKA GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  6. ço güzel gözüküyor,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. harika...ellerine saglik ablacim

    YanıtlaSil
  8. hic pestil yemedim ben hayatimda.
    bu tarifi gorunce cok az da olsa yapmak isiyorum, eline saglik canim

    YanıtlaSil
  9. Ayse abla nasıl güvendin de bu havada gunes olsada etkisi pek yok.:-)
    Ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuş en kısa zamanda deniyeceğim,cuma günü mesela,pazarımız o gün çünkü,sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Harika olmuş en kısa zamanda deniyeceğim,cuma günü mesela,pazarımız o gün çünkü,sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, çok beğendim. yapmayı çok isterim, ama kurutabilirmiyim diye endişe ediyorum.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. gidip lokum yiyeyim.canım istettiniz.bahceperim

    YanıtlaSil
  14. Adsız21:29

    bunun nesi güzel görünüyor ya mılcıtmış cevize bulamış ortada ne pestil var ne bişey

    YanıtlaSil
  15. Adsız14:49

    elmaya benzeyen o meyvenin adı japon eriği.birkaç adet yenmesi sıkıntı yapmaz fakat yabani meyvedir yenmesi sakıncalı.

    YanıtlaSil
  16. Mürdüm Erik pestili cok yapiskanli oldugundan bol hindistan ceizine bulanmasi gerekti. Minciltma yok, adsiz yazan okuyucum, sadece üst üste saklarken yapismasini önlemek icin pestili boolca hindistan cevizine batirdim, selamlar...

    YanıtlaSil
  17. Mini elma türünün Japon erigi olmasi cok ilginc, cünkü ayni elma sadece minyatürü, adsiz okuyucuma tesekkürler ilgisinden ve bilgilendirmesinden dolayi. Selamlar...

    YanıtlaSil