16 Ağustos 2008

Kisa bir ara ve Visneli Peykek


Merhaba arkadaslar , sizi nefis bir Visneli Peykek ile 3 hafta boyunca yanliz birakiyorum, cünkü ben Türkiye`ye gidiyorum. Insallah gelince görüsmek üzere.... Ayrica tüm islam alemine Hayirli Kandiller ve hayirli Ramazanlar diliyorum...
Kizim yaptigi bu pastanin tadina doyamadim, harikaydi. Visne zamani gecmeden hemen yapmanizi tavsiye edecegim.
Malzemeleri:

500 gr taze veya
720 gr lik kavanozda Visne

100 gr iri kesilmis Badem

270 gr Un
150 gr + 150 gr Seker

2 pak. Vanilyasekeri

bir fiske Tuz

175 gr + 75 gr yumusak Tereyagi

5 Yumurta

500 gr Labne Peyniri

125 gr sivi Kremsanti

1 pak. Vanilyali Pudingtozu

1 Limon kabugu rendesi

üzerine serpmek icin Pudra sekeri


Yapilisi: Taze visnenin cekirdekleri cikarilir veya kavanozdakinin suyu süzülerek visneleri bir tarafa alinir. Bademler yagsiz olarak tavada hafif kizartilir bir tarafa birakilir. 250 gr un, 150 gr seker, 1 pak. vanilyasekeri, bir fiske tuz, 175 gr tereyagi ve 1 yumurta ile hamur yogrulur. Hamur 3 e bölünür, bir parcasi buzdolabina konulur. Diger iki parcasi bir parca yapilir ve yaglanmis yuvarlak kek kalibina bastirilarak yayilir, kenarina cikmasina gerek yoktur. Visneler hamurun üzerine ama 2cm kenardan ortaya dogru dizilir. Yani kenarlar 2 cm bos birakilir. 4 yumurta cok güzel cirpilir icine 150 gr seker ve diger 1 paket vainlyasekeri de ilave edilir ve krema olana kadar cirpilir. Labnepeyniri, vanilya pudungtozu, sivi kremsanti ve limon kabugu rendeside ilave edilerek tekrar güzelce cirpilir. Bu Peynirli karisim visnelerin üzerine dökülür ve üzeri düzeltilerek 175 dercede 15 dakika pisirilir. Firindan alinir, pastanin üzerine buzdolabinda beklettiginiz hamur parcasi iri rnede ile rendelenerek her tarafinin kaplanmasi saglanir ve dikkatlice tekrar firina verilir ve devam 175 derecede 50 dakika pisirilir. Sonra firin kapatilmadan, pasta cikarilmadan üzerine bademler serpilir ve 5 dakika daha pisirilir. Pisen pasta firindan cikarilir ve kalbin icinde sogumaya birakilir. Soguyan pastanin üzerine pudra sekekeri elenir. Istege göre 1 saat buzdolabinda sogutulur. Bu harika Visneli Peykek buzdolabinda sogutulursa daha da nefis oluyor. Afiyet Olsun!

13 Ağustos 2008

Yumurtali Ekmek

Kahvaltida veya aksam hafif yemek yiyen varsa hatta misafirler icin cayda ikram edilecek kolay ve nefis bir yumurtali ekmek tabagi. Icindeki cicekler de afiyetle yenilir cinsten. Bu harika kücük kesme sogan cicekleri ile süslü tabagi alaman arkadasim ikindi cayina hazirlayip getirmisti.

6 Ağustos 2008

Erikli Pasta

Not: Malesef bir kac gündür bu blogda beni mahvetti. Önce blog ingilizce oldu, bir türlü, almanca veya türkceye alamadim. Sonra dün öglene dogru baktim ki kendiliginden düzelmis. Bu gün sabah baktigimda bana 5 yorum yaszilmis, onayladim geri bloguma döndügümde bu erikli pastam yoktu, yorumlar da yok oldu. Gönderiler girip erikli pastayi bulup tekrar yayinladim ama bu defada yotumlar kayip, ne yapacagimi bilmiyorum. Yorumlarimi nerden bulacagimi bilen varmi. Pervin-Tahtakasik yazmisti diyerlerini sinirden hatirliyamiyorum da....7.9.08

2. Not: Kaybolan yorumlarim bu gün geri gelmis!!! Ne hikmet se. Ama hala biri kayip, bir yorum araniyor....
Esimin cok sevdigi pastalardan erikli pastayi yaptim, nefis olmustu.
Eski is arkadaslarimada kurs yerine götürerek ikram ettim, onlarda cok begendiler. Okullar tatil ama büro isleri icin onlar hala calisiyor, bende onlari arada ziyarete gidiyorum. Haftayada yine pasta yap seni bekliyoruz diyorlar::))

Malzemeleri:
3 Yumurta
150 gr Seker
125 gr Margarin (ben sivi aycicegi yagi kullandim)
1 pak Vanilya sekeri
1/2 Kabartma Tozu
200 gr Un
1/2 Limon kabugu rendesi
1 y.k Limonsuyu
1 fiske Tuz

Üzerine:
400 gr siyah Erik, Mürdüm erigi
2-3 y.k file Badem
Pudra sekeri

Yapilisi:
Seker, yumurta ve tuz mixer ile cirpilir. Yag da ilave edilerek krema haline gelene kadar devam cirpilir. Elenmis un ve karbonat karisimi eklenir, vanilya sekeri, limonkabugu rendesi ve limon suyu da ilave edilerk karistirilir ve dikdörtgen veya yuvarlak tepsiye 1 cm kalinlikta yayilir. Üzerlerine cekirdekleri cikarilmis ve 4e bölünmüs erikler dip dipe dizilir, Üzerine bademler serpilir. Önceden 175 dercede isitilmis firinda 30 dakika pisirilir. Firindan alinica üzerine pudra sekeri elenir. Sicak veya soguk servis yapilir.
Afiyet olsun!

2 Ağustos 2008

Ahududulu ve Vanilyali dondurmali Gofret (Himbeer und Vanilieneis mit Waffel)

Ahududya gecen hafta veda ederken son bir Gofret yapayim ve dondurma ve ahududu esliginde ailecek yiyelim dedim ve iste ortaya bu görüntü cikti. Altta sicak gofret üzerinde buz gibi vanilya dondurmasi ve tazecik, tarladan toplanmis ahududular. Bu harika lezzet kim yok diyebilir, ama gelecek seneye kadar yok, artik bu resimle idare edecegiz....
Gofretin yapilisi `ni daha evleden verdigim icin simdi sizi oraya yönlendiriyorum.
Gecen defaki paylasimimda gofretin Waffel olup olmadigini cok soran oldu onun icin almancasinin Waffel oldugunuda bu defa yazmadan gecmek istemedim, Wafelen sözlük anlami Gofret oldugu icin böyle yazmistim, simdi de almancasini da yazmis bulunuyorum.

Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails