Malzemeleri:
1 çay bardağı Bulgur,
2 Domates,
1 Biber,
1 Soğan,
1 demet Isırganotu,
4-5 yemek kaşığı Zeytinyağı,
Tuz,karabiber,
Yapılışı:
Soğan soyulup yemeklik doğranır. Zeytinyağı Tencerede ısıtılıp şnce soğan daha sonra doğranmış biber eklenip kavrulur. Sonra Dogranmış dometesler eklenerek sulanana kadar kavrulur. 1 su bardağı su eklenip kayanatılır ve bulgur ve baharatlar eklenir suy çekmeğe yakın yıakanmış, yaprak yaprak kısa saplı ısırgaanlar eklenır ve az bir pişirilir ve ocak kapatılarak 5-10 dakika demlendirildikten sonra tabağa alınıp servis yapılır.
Afiyet Olsun!
Not: Senede en az bir kere ısırgan otu yenilmesi sağlık açısından tavsiye edilmiştir.
Bu güzelikleri bize sunan Allahıma şükürler olsun, her bir çiçeğin ayrı rengi ayrı şekli ve kokusu, bitkilerin ayrı tadı ve şifası var ama hepsi aynı topraktan.
Bu geçirdiğimiz harika gün için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum!
Paylaşım harika olmuş ellerine emeğine sağlık :)
YanıtlaSilne güzel bir bahçe şahane sanki cennet bahçesi
YanıtlaSilbulgur pilavında çok lezzetli ellerine sağlık
Ne hos bır bahce.bulgur pılavını unutturdu.o bahcede oturup pılavı kasıklamak vardı sımdı.
YanıtlaSilEvet arkadaslar bahce cok güzeldi yazi simdiden özledim. Bahcede insan huzur buluyor ama isi ugrasisi da cok, arkadasimiz hamarat her seye ulasiyor, masallah.
YanıtlaSil