Lazanya
Malzemeleri:
1 paket Lazanya
400 gr Kıyma
2 orta boy Soğan
2 sivri Biber
1 kutu (250gr) Mantar
2-3 yemak kaşığı Sıvı yağ
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber, Kekik
400 gr Domates Suyu veya Püresi (Domates konservesi)
üzerine 1 kutu ekşi Krema (Schmand)
100 gr Kaşar PeyniriYapılışı:
Kıyma kendi suyunu bırakıp sonra çekene kadar sıvı yağ ilavesi ile kavrulur, sonra kıyılmış soğan ve biber ilave edilerek soganlar solana kadar devam kavrulur ve baharatları ilave edilir. Suyu süzülmüş mantar da ilave edilip bir iki defa karıştırılır ve son olarak da domates püresi eklenir.
Borcama bu kıyma harcından bir miktar yayılır ve üzerine lazanya lar bir kat dizilir. Lazanyalar kırılarak borcamın yüzeyinin kaplanması sağlanılır. Lazanyanın üzerine kıymalı harcdan yayılır ve yine lazanya dizilir, Sonra yine aynı işlem uygulanır ve 3. sıra lazanya yerleştirilir ve üzerine Krem Frach eklenir ve kaşara peyniri serpilir.
180 dercede önceden ısıtılmış fırında 20- 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Dilimlere kesilerek sıcak sıcak ikram edilir.
Yanında domates salatası ile ikram edilir.
Afiyet Olsun!
Ben lazanyayı çok severim ama mantar koymadım hiç eline saglık afiyetle yiyin
YanıtlaSilohhh nefis ellerine saglik canim,torun ve anneannelik nasil gidiyor insallah keyfiniz yerindedir.sevgiler canim
YanıtlaSilMerhaba,ben blogunu çok beğendim ve hemen izlemeye başladım. Lazanyayı hiç yapmadım ama çok severim ellerine sağlık.Bende sizi blogma bekliyorum.Sevgilerimle.
YanıtlaSilbir türlü sevemedim şu yemeği :S
YanıtlaSilKimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet, ellerine sağlık Canım..
YanıtlaSilNefis bir tarif olmuş ellerinize sağlık. İyi hafta sonları..
YanıtlaSillazanya nefis görünüyor..ellerine sağlık..sevgiler..
YanıtlaSil