Ragaip Kandiliniz Hayirli Olsun!
Bu tarifimi arkadasim sevgili Evren`e Bir dilim Dus blogunun sahibine, PDCS etkinligi icin yolluyorum.
Iki renkli Visneli Pasta
Malzemeleri:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 Kavanoz Visne
Üzeri icin:
Yukarida verilen bir kavanoz visnenin suyu
1 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi Nisasta
Yapilisi:
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek cirparak hamur yapin. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak veya dikdörtgen kek kalibinin tam ortasına hamurlardan sırayla bir kepce dökün(yani bir kepce sade, 1 kepce kakaolu). Hep tam orta yere hamur ortaya dökülecektir. En sonda suyundan sizilmis visnelerde üzerine serpistirilir. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20-25 dakika pisirilir. Sogumaya birakilir bu arada visne suyuna 1 yemek kasigi seker ve 1 yemek kasigi nisasta eklenerek ocakta pisirilir. Pelte kivaimna gelince kekin üzerine yayilir ve sogutulduktan sonra dilimlenerek servis yapilir.
Afiyet Olsun
Çok güzel bir pasta olmuş,ellerine sağlık.Hayırlı kandiller dilerim.Sevgiler:)
YanıtlaSilGörüntü çok hoş,ellerine sağlık.
YanıtlaSilHayırlı kandiller:)
hayırlı kandiller canım...
YanıtlaSilpastan harika görünüyor...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
vişneli şeyleri severim bu da tam gönlüme göre olmuş eline sağlık. senin de kandilin mübarek olsun. Rabbim hayırlara vesile etsin inşallah...
YanıtlaSilvişneye bayılırım,herşeye lezzet katar,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilellerine sağılık,çok güzel olmuş.
YanıtlaSilEkşisi pastaya en çok yakışan meyve vişne değil mi:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Hayırlı haftalar..
pastan çok güzel olmuş gözüküyor ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilellerine sğlık arkadaşım
YanıtlaSilEllerine saglik Ayse ablacigim,yiyenlere afiyetler olsun
YanıtlaSilAblacım ellerine sağlık biraz geç oldu ama yayınladım tarifini.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren