Pilav, kış sebzesi ve kavurma
Kış sebzeleri ile harika lezzetler.
Malzemeleri(3 kişilik):
Pilav için:
1 su baradagı Pirinç
2 yemek kaşığı Şehriye
1 yemek kaşığı Sıvıyağ
1 yemek kaşığı Tereyağı
Tuz
Et kavurması için:
400 gr Kuşbaşı
1 yemek kaşığı Tereyağı
Tuz, Kekik, Karabiber
Sebze için:
1/2 Brokoli
2 Havuç
200 gr Bürüksel Lahanası
1 su bardağı Su
Hardallı Sos:
Sebzeden çıkan su
1 yemek kaşığı Tereyağı
1 yemek kaşığı Un
1 kutu sıvı Kremşanti (veya 1 bardak süt)
1 çay kaşığı Hardal
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Önce pilavı yapmak için pirinç bir kaba alınır ve üzerine 2 çay kaşığı tuz eklenir ve üzerini 2 parmak geçene kadar sıcak su eklenir. Diğer yandan tencereye ben tefal tencereyi pilav için kullanıyorum. Sıvı yağ tencereye alınır ocak açılır ve üzerinde şehriyeler kavrulur. Şehriyeler kızarınca tereyağı ilave edilir bir tarfa alınır. Sıcak sudaki pirinç süzgeçde beyaz suyu çıkana kadar yıkanır. Bu arada sıcak su kaynatılır. Tencere ocağa alınıp hemen pirinç şehriyenin üzerine aktarılır ve kavrulur. Kaynayan sıcak sudan pirinç ölçtüğünüz bardakla 1,5 bardak kaynar su eklenir. 1,5 çay kaşığı tuz eklenir ve hızlı ocakta önce kaynatılır kaynayınca ocağın altı yavaşa alınır ve 15 dakika kısık ateşde pilav demlendirilir. Pilav pişince bir tarafa alınır üzeri soğumasın diye örtülür.
Kuşbaşı et yine bir teflon kapaklı bir tavya alınır ve ağzı kapatılarak ve arada karıştırılarak kendi suyunu salıp geri çekene kadar ağyı kapalı pişirilir. Etin içine yarım çay bardağı sıcak su konulur ve bu su ilede pişmesi sağlanır, su çekince iç,ne 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilerek kavrulur tuz ve karabiber eb son da kekeik eklenir ve ağzı kapalı bekletilir.
Diğer taraftan Bürüksel lahanalrı temizlenir ve yıkanır tencereye bir bardak su ilave edilerek pişmeye konulur. Havuç soyulur halka halka veya çok büyük ise yarım halka kesilir ve hemen B. Lahanasına eklenir. En sonda brokoli temizlenip ayırtılır tuz ilave edilir ve o da sebzelere eklenir kısa bir kaynatılır ve sebzeler den suyu süzülür bir kaba sebze suyu alınır.
Küçük bir tencerede tereyağının içinde un kavrulur daha sonra sebze suyu ilave edilir tuz, karabiber ve hardal da ilave edilir en son kremşanti veya süt eklenir ve karıştırılır ocaktan alınır.
Servis edileceği zaman pilav karıştırılır. Bir kase ile şekil verilerek tabağa alınır. Kavrulmuş et ve sebzeler tabağa pay edilir. Hardallı sos sebzelerin üzerine gezdirilip servis yapılır.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hepsi bir arada harika bir sunum ve lezzet olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık hayırlı bir hafta diliyorum.
o tabağı ben alayım ve kaçayım canım.tam benlikmiş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilharika bir menü, bu havada bol bol sebse yemek lazim degilmi...
YanıtlaSilellerine saglik ablacim
sebze var,pilav var,kavurmada olunca tam misafir agirlayacak yemek olmus cok lezzetli ve istah acici görünüyor eline saglik Aysecim
YanıtlaSile daha ne olsun,ellerine sağlık arkadaşım,tam bir akşam yemeği olmuş...
YanıtlaSilelinize sağlık arkadaşım ıştah açıcı güzel bir sunum olmuş ... pilav la kavurmaya hiç yok diyemem .. seni izlemeye aldım :))hayırlı geceler sevgiler.
YanıtlaSilPassei para uma visitinha.
YanıtlaSilReceita deliciosa.
Bom dia!
(⁀‵⁀,)
¸`⋎´
¸.•°`♥
Beijinhos.
Brasil
canim ellerine saglik cok nefis olmus
YanıtlaSilsevgiler
mmm tam bir vitamin deposu
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
çok iyi düşünmüşsün
:))
Tariflerinizi kaçırmamak için izlemeye aldım,bende cok yeni bir blogum banada beklerim :))
YanıtlaSilEllerine sağlık güzel bi menü olmuş bundan sonra takipteyim.
YanıtlaSil