22. TARiFiN ADI: BÜSKÜVILI -PANDISPANYALI PASTA
GÖNDEREN: MUTFAGABUYURUN
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.
pandispanyası:
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
üstü:1 pk kakaolu pötübör büskivi
1 poşet kremşanti
1 pk çikolata sosu
süt
yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.vanilya ilave edildikten sonra kabartma tozuve un ayrı bir kapta karıştırılarak karışıma ilave edilir.hamur kaşıkla karıştırıldıktan sonra yağlanmış kare borcama dökülür.
170 derecede pişen pandispanya soğumaya bırakılır.
soğuyan pandispanyanın üstüne bir sıra kakaolu pötübör büskivi dizilir.bskivilerin üstüne 1 su bardağı soğuk süt gezdirilerek dökülür.büskiviler ve pandispanya sütü tamamen çektikten sonra çırpılmış kremşanti büskivilerin üstüne sürülür.1- 2 saat kremşantinin donması beklenirçikolata sosu tarifine göre tencerede pişirilir ve ılıyınca kremşantinin üstüne dökülür.
afiyet olsun.
nefis olmuş...arkadaşımızın elleiren sağlık..ablacım benimde bir tarifim var..beklerim..sevgiler
YanıtlaSilablacım fatosunmutfagından diye bağlantı verirsen sevinirim..öptümm
YanıtlaSilCanım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....
YanıtlaSil