64. TARİFİN ADI: SOSLU LAHANA SARMASI
GÖNDEREN: YESiL MUTFAKTAN TARiFLER
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ.
malzemeler:
1 adet orta boy lahana
içi:
200g kıyma
2 büyük baş kuru soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet nane
2 su bardağı pirinç
3 adet domates ( isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
pulbiber
1 çay bardağı zeytinyağı
ayrıca:
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı biber salçası
limon suyu
5 diş sarımsak
hazırlanması:
Lahanayı yaprak yaprak ayırın.
Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. Kaynayan suda lahanaları 2-3 dakika bekleterek haşlayın. Daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. Bu arada diğer malzemeleri karıştırıp dolmanın içini hazırlayın. Lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. Bu kısımlarla turşu yapılabilir. Ben yaptım bunu da sizlerle paylaşacağım. Yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp iç malzeme konulur ve güzelce sarılır. tüm sarmaları tencereye dizin. Üzerine su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir sos tenceresinde yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırın içine salçayı ekleyip kavurun. İçine dövülmüş sarımsak limon suyu ekleyip 1- 2 taşım kaynatın. Sarmanın altını söndürmeye son 5 dakika kala sosu ekleyip üzerine nane serpip ocağı kapatın işte bu kadar.
Canım bu nefis tarifin ve etkinliğe verdiğin destek için çook teşekkürler, gene beklerim, sevgiler....
YanıtlaSil