Sini Köftesi
Komsum Sevim Hanimin daveti cok neseli ve bir okadar da güzel gecti. Yaptigi degisik yiyecekler de harikaydi. Bu nefis Sini Köftesi nefis olmustu. Yillar evel ben bir kere denemistim, ama esim icli köfteyi yeylediginden bir daha yapamadim, ayrica Antakyali arkadaslarin ve Lüblanli arkadaslardan da ayni lezzeti yemistim.
Iste simdi Sevim Hanimin sayesinde bu nefis Sini Köftesini sizlerle paylasma firsatim oldu, hemen tarife geciyorum:
Sini Köftesi
Malzemeler:
2 su bardagi ince Bulgur
2 su bardagi sicak Su
2 haslanmis ve rendelenmis Patates
250 gr yagsiz Kiyma
2 Yumurta
4 dis Sarmisak
1 yemek kasigi Domates salcasi
1 yemek kasigi Biber salcasi
Tuz, karabiber ve yarim yemek kasigi Köfte baharati
Kiyma harci icin:
500 gr yari yagli Kiyma
2 Sogan
Tuz, Karabiber, Kirmizibiber
4 yemek kasigi Siviyag
Tepsi icin 2 yemek kasigi Siviyag
Yapilisi:
Önce kiyma harci icin sivi yag tavaya alinir ve icine kiyma eklenerek kavurulur. Soganlar soyulup ince dogranip kavrulmakta olan kiymaya katilir ve beraberce kavrulur en son tuz, karabiber ve kirmizibiber de eklenerek karistirilir ve bir tarfta bekletilir.
Diger yanda köfte legeninin icine ince bulgur alinir ve üzerine sicak su eklenerek karistirilir agzi kapatilir ve 10 dakika bulgurun sismesi saglanir. Sonra yumurtalra, ezilmis sarmisak, salcalar, baharatlar eklenerek iyice yogrulur. Hamur gibi 3-4 dakika yogrulan köfte iki esit parcaya ayrilir. Bir firin tepsisi veya borcam sivi yagla yaglanir, köftenin yarisi tepsiye alinir ve el islatilarak tepsiye bastirilir. Kavrulan kiyma bu yaydiginiz köftenin üzerine yayilir. Geri kalan köfteyi tepsi büyüklügündeki yagli kagida yayarak bastirin ve dikkatlice kiymanin üzerine yayin ve sonra da kagidi kaldirin. Spatula ile köfteleri tepsiye bastirarak düzgün bir yüzey olusmasini saglayin. Keskin bir bicakla kare dilimler kesin ve önceden isitilmis 180° firinda 25 dakiak köftenin üzeri kizarana kadar pisirin. Sicak olarak servise alinir.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
pratik içli köfte harika olmuş canım ellerine sağlık, aldım tarifini
YanıtlaSilSevgiler..
Nefis hem lezzetli hem de bereketli bir köfte yapması da basit ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım..nefis görünüyor..sevgiler
YanıtlaSilArkadasinin ellerine saglik nefis degisik bir köfte olmus afiyet olsun sizlere
YanıtlaSiltarif icin tesekkürler canim
Hımm mçok pratik ama annem de aşırı gelenekçi olduğundan bu konulara çok sıcak bakmıyor, senin eşin gibi içli köfteyi yeğliyor :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Ben televizyonda bir programda görmüştüm tarifini ve onda üzerine birde çokça sıvıyağ gezdiriliyordu.acaba öyle çokmu yağlı olur?
YanıtlaSilBizde çok sevilir,adı da oruktur.Sevgilerimle:)
YanıtlaSilNasılda lezzetlidir ama yaa..:))
YanıtlaSilKocaman bir tabak yemek için yapamayacağım şey yok şu an..:)
Nefiss görünüyor canım
ellerıne sağlık canım,harıka
YanıtlaSilhım güzel bir tarife benziyor, deneneceklere eklenmeli. :)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor canım, ellerine sağlık...
YanıtlaSilbende denemek istiyorum bu tarifi inşallah,sevgiler,selamlar olsun :)
Hem pratik hem de lezzetli, afiyet olsun.
YanıtlaSilSevdiklerinizle mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim, sevgiler.
cok sevdigim bir tarif gecenlerde patatessiz denedim biraz kuru bulduk. patatesli olan daha lezzetli oluyor. ellerine saglik
YanıtlaSil