Patlican Tursusu
Malzemeleri:
1 kg kücüklerinden Patlican
5 dis Sarmisak
2 olgun Domates
1 sivri Biber
1 demet Maydanoz
Tuz ve Elma Sirkesi
Yapilisi:
Patlicanlarin göpcükleri koparilarak ayiklanir ve yikanir sonra bir yanlari uzunlamasina 2 cm derinliginde bicakla yarilir.
Kaynamis suya atilarak 5 dakika kaynatilir. Patlicanlar kayanar sudan soguk suya cikarilir 10 dakika bekletilir ve yine soguk suya alinir yine 10 dakiak bekletilir ve süzgece konulur ve üzerine bir agirlik konularak suyunun süzülmesi saglanir.
Diger yandan kabugu soyulmus domatesler, sarmisaklar salata gibi kesilir. Biber ve maydonozda dogranir ve domatesin icine tuz ilavesi ile karistirilir.
Patlicanlarin yarilmis yanlari catalla ici bastirilir ve bu salat icine bolca doldurulur, kapatilir gibi elle bastirilir, tüm patlicanlar ayni sekilde hazirlaninca, ister maydonoz saplari ile patlicanlar baglanir isterseniz öylece kavanoza birbirne bitisik olarak dizilir, sirke yeterli tuz ile karistirlilip kavanoz dolana kadar tuzlu sirke eklenir.
Yaklasik 15 gün sonra Patlican tursunuz olmustur.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Nefis görünüyorlar elinize sağlık,İstanbul'dan sevgiler.
YanıtlaSilçok güel görünüyor ellerinze sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilah ah kış hazırlıkları yapan bloglara girmeyeceğim bundan sonra :))
YanıtlaSilşaka bir yana gördüğüm kış hazırlıkları çok hoşuma gidiyor, bazılarını da yapıyorum hatta sonra çalıştığım için kısıtlı zamanımda vaktim kalmıyor. Ama bu kış hazırlığı olayı şahane bişey :) Senin turşular da çok hoş ablacım.
sevgiler..
Hiç yemedim patlıcan turşusunu ama çok da merak ediyorum lezzetini.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
Ellerine sağlık canım,ne renkli ne güzel bir turşu olmuş..
YanıtlaSilİlk defa görüyorum böylesini :)
Afiyet şifa olsun..
Sevgilerimle..
aayyy harika bir tadd. çocukluğuma götürdünüz beni.. bu turşunun yanında sıcacık bir mayalı ekmek yapardı komşumuz... ne güzel günlerdi..17 yıl geçmiş ellerinize sağlık
YanıtlaSilAnnem yapardi kereviz ve lahana eklerdi, ellerine saglik arkadasim
YanıtlaSilİstanbul'da otururken sevdiğimiz bir turşucu vardı oradan hep alırdım.Çok iştah açıcı görünüyorlar.
YanıtlaSilPatlicanin her turlu yemegine bayilirim...harika gorunuyor ellerine saglik..sevgiler..
YanıtlaSilPatlın turşusuna bayılırım canım anneciğimde çok güzel yapar ellerinize sağlık
YanıtlaSilAnnecigimde yapardi yiyenler hemen tarifini isterlerdi
YanıtlaSiltadini bildigim icin cok güzel olmustur diyorum kisin sicacik yuvanda sevdiklerinle agiz tadiyla yersin insallah ellerine saglik canim
Ayse ablacim, cok severim patlican tursusunu, ne zamandir yememistim, bir yapmak lazim. Ellerine saglik.
YanıtlaSilpatlıcan turşusu her kadının harcı değildir ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilAyşe cim güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilTurşun harika görünüyor ellerine sağlık, sağlıkla yersiniz inşallah.
Sevgiler..
Çok iştah açıcı görünüyorlar ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilCanim benim, cok tesekkür ederim o güzel yorumun icin... Kismetse seneye ben de düsünüyorum katilmayi... O zaman hep beraber orada oluruz insallah... Sevgilerimle, ellerine saglik...
YanıtlaSilıyı akşamalr elıne sağlık canım sağlıklı ve mutlu gunlerde yemek nasıp olsun
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Bir türlü cesaret edemiyordum yapmaya resimdeki turşulari görünce karar verdim yapacagim
YanıtlaSilKolay gelsin arkadasim, sanildigi gibide cok zor degil patlican tursusu, bence deneyin bu tat dan mahrum kalmayin, nefis oluyor,
YanıtlaSilselamlar...
mrb elıne saglık bend eçok yaparım çok guzel sunum
YanıtlaSil