Hapsa
Nefis kirmizi üzüm suyundan Hapsa yaptim. Hapsa, Kilis´in ceviz sucugu icin yapilan nefis bir tatli.
Kirmizi üzümden Hapsa
Malzemeler:
1 litre Üzüm suyu
4 yemek kasigi Nisasta
4 yemek kasigi Seker(üzüm eksi oldugu icin ekledim)
Garnetür olarak ceviz, fistik
Yapilis:
Üzüm suyu tencereye alinir seker ilave edilir ve kaynatilir, sonra yarim bardak soguk suda nisasta eritilir ve kaynayan üzüm suyuna karistirlarak kaatilir. Muhallebi kivamina gelincege kadar kaynatilir.
Kivama gelince kaselere alinir ve üzeri ceviz ve fistikla süslenerek sicak veya soguk ikram edilir.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hicc bilmedigim tatmadigim bir lezzettt
YanıtlaSilellerine saglik sekercim
Ellerine sağlık canımmmmmmmmm :)))Değişik bir tarifmiş :)))
YanıtlaSilSevgiler,
Evre
ilk kez duydum:)
YanıtlaSilama çok albenili duruyor:)
ellerinize sağlık...
sevgilerimle...
Hiç duymamıştım,güzel bir tatlı,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilkaradenizin pepeçurasına benziyor :)
YanıtlaSilelinize sağlık
Üzüm suyu ezilmis üzümdenmi yoksa hazir üzüm suyundanda olurmu pratik ve cok besleyici olmus sayende daha ne yöresel lezzetler ögrenecegiz
YanıtlaSilBen bu aralar cok yogundum cami acilisimiz oldu 3 gün kermes yaptik 2 de dügün olunca blogumu güncelleyemedim sagolasin canim senden baskada merak edenim yok zaten
İlk defa duydum yöresel yemekleri tatmayı da yapmayı da çok severim,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHiç yemedim ama görüntüye bakılırsa nefiss bir tatlı..
YanıtlaSilElleirne sağlık ablacım
merhaba uzun zamandır bloğunuzu takipteyim çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz iştah açıcı ve tam benlik tarifler var.ellerinize sağlık diyorum
YanıtlaSilMerhabalar Mihrimah, ziyaretin ve güzel paylasimin icin cok tesekkürler.
YanıtlaSilGüzel begenileriniz beni de mutlu etti, gene beklerim,
sevgiler....