Hapsa


Nefis kirmizi üzüm suyundan Hapsa yaptim. Hapsa, Kilis´in ceviz sucugu icin yapilan nefis bir tatli.
Kirmizi üzümden Hapsa
Malzemeler:
1 litre Üzüm suyu
4 yemek kasigi Nisasta
4 yemek kasigi Seker(üzüm eksi oldugu icin ekledim)
Garnetür olarak ceviz, fistik
Yapilis:
Üzüm suyu tencereye alinir seker ilave edilir ve kaynatilir, sonra yarim bardak soguk suda nisasta eritilir ve kaynayan üzüm suyuna karistirlarak kaatilir. Muhallebi kivamina gelincege kadar kaynatilir.
Kivama gelince kaselere alinir ve üzeri ceviz ve fistikla süslenerek sicak veya soguk ikram edilir.
Afiyet Olsun!

10 yorum:

  1. hicc bilmedigim tatmadigim bir lezzettt
    ellerine saglik sekercim

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canımmmmmmmmm :)))Değişik bir tarifmiş :)))


    Sevgiler,
    Evre

    YanıtlaSil
  3. ilk kez duydum:)
    ama çok albenili duruyor:)
    ellerinize sağlık...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Hiç duymamıştım,güzel bir tatlı,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. karadenizin pepeçurasına benziyor :)

    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Üzüm suyu ezilmis üzümdenmi yoksa hazir üzüm suyundanda olurmu pratik ve cok besleyici olmus sayende daha ne yöresel lezzetler ögrenecegiz
    Ben bu aralar cok yogundum cami acilisimiz oldu 3 gün kermes yaptik 2 de dügün olunca blogumu güncelleyemedim sagolasin canim senden baskada merak edenim yok zaten

    YanıtlaSil
  7. İlk defa duydum yöresel yemekleri tatmayı da yapmayı da çok severim,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Hiç yemedim ama görüntüye bakılırsa nefiss bir tatlı..
    Elleirne sağlık ablacım

    YanıtlaSil
  9. mihrimah16:23

    merhaba uzun zamandır bloğunuzu takipteyim çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz iştah açıcı ve tam benlik tarifler var.ellerinize sağlık diyorum

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar Mihrimah, ziyaretin ve güzel paylasimin icin cok tesekkürler.
    Güzel begenileriniz beni de mutlu etti, gene beklerim,
    sevgiler....

    YanıtlaSil