Hashasli ve Cevizli Cögrek - Ostergebäck

Bu nefis tarifi de cafemis ve gelibolu 17 arkadasimizin düzenledigi Ramazan lezzetleri etkinligine gönderiyorum.

Blog gezintilerim sirasinda kesfettigim mazesinyemekleri cok güzel tariflerle dolu harika bir blog. Arkadasimin yazilarini iki dilli yazmasida ayri bir zenginlik bence, bunun icinde kendisini ayrica kutluyorum.
Bu nefis cögregin tarifini arkadasimimdan aldim, sekil onun yaptigi kadar muntazam olmadiysada cok hos ve degisik bir sekillendirme ile pisirip sunmus, bende arkadasimin yaptigi Zeytinli Celenk Pogacasini kendime göre uyarliyarak birseyler yapmaya calistim. Sadece ic malzemesini hashasli gönlümün cektiginden hashasli ve cevizli yaptim. Cok nefis oldu degisik sekli ile de herkesin begenisini kazanacaksiniz bundan eminim, bunun icin sizlerede siddetle tavsiye ediyorum.

Hashasli ve Cevizli Cörek
Malzemeleri:

600 gr Un
400 ml ilik Süt
100 ml Sıvıyağ
2 t. k. Tuz
2 t. k. Tozşeker
3 t.k. Maya

iç malzemesi:
3 çorba k. Hashas
4 y.k. Siviyağ
4 y.k Seker
4 y.k iri cekilmi Ceviz

Üzerine sürmek için:
1 Yumurta sarısı
2 çorba k. Süt

Yapilisi:
Hamur malzemelrindeki malzemelerle hamur yogrulur ve 30 dakika mayalandirilir. Diger taraftan hashas bir kaseye alinir, icine sivi yag ve seker ilavesi ile ezilerek karsitirilir ve en sonda ceviz ilave edilir.
Mayalanan hamurun hepsi unlanmis tahta üzerinde dikdörtgen acilir. Uzun  kendinize dogru olacak sekilde tüm yüzeye hashasli harc sürülür ve rulo sarilir. Sarilan rulo yagli kagit yayilmis firin tepsisine yayilir. Hamurda celenk gibi iki ucu birbirine birlestirilerek tepsiye yerlestirilir. Keskin bir bicak ile 2 cm araliklarla ve ortaya 2 cm kalana kadar hamur dilim dilim kesilir ama ortadan ayrilmayacak sekilde. Her dilim ortdan ayrilmasin diye tutulur ve kendimiz cekerek kestigimiz tarafi yan yatirarak tepsiye yerlestirilir. Tüm kesilen hamur uclari bu sekilde cekilip yan yatirilarak sekillenedirilir. Süt ve yumurta sarisi karisimi tüm hamura sürülür ve tekrar mayalanmasi beklenir ve önceden isitilmis 180° deki firinda yaklasik 30 dakika nar gibi kizarana kadar pisirilir. Sicak veya soguk ikram edilir.
Afiyet Olsun!
Not Arkadasim Mazesinyemekleri blogunda bu tarif cok güzel fotograflanarak anlatilmistir. Lütfen orayi da ziyaret ederek arkadasimizin zengin mutfak kültürü ve mükemmel tariflerinden yararlaniniz. Selamlar....

18 yorum:

  1. canım ellerine sağlık çok ama çok güzel görüntüsü var çöreğin tepsiylede çok harika bir sunum olmuş
    afiyet olsun sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. My Sweety, this is a very yummy recipe..i also like the dish you have used :)
    very nice!!
    Love

    YanıtlaSil
  3. Canim hayirli aksamlar .Ellerine saglik cok güzel görünüyor afiyetler olsun öptüm. ♥♥♥

    YanıtlaSil
  4. Bana hitap ediyor sanki ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. °º♫
    °º✿
    º° ✿♥ Olá, amiga!
    O que mais me encanta é a criatividade com que os pratos são apresentados, eles ficam ainda mais saborosos...
    Vocês são artistas da culinária.
    Beijinhos.
    Brasil°º♫
    °º✿
    º° ✿♥ ♫°

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık,bu güzel tarifin 86.sırada yayında,görünüşü de çok güzel olmuş,eminim lezzeti de görünüşü gibi güzel olmuştur.Her şey gönlünüzce olsun,sevgiler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  7. Selamlar,çok teşekkürler bu güzel tarifiniz için,şimdi yayında,ellerinize sağlık,gene beklerim,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. haşhaşlı çörekler yumuşacık dokusuyla nefis oluyor,afiyet olsun

    YanıtlaSil
  9. BAyılırım yanına bir de çay oldumu tamamdır

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık,çok severim,nefis görünüyor.Sergi Stutgart Kulturhaus arena da olacak.Blogda sergi duyurusu yapıcam.Dostlarınıza duyurursanız memnun olurum.Türk ressamlardan oluşacak. Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. canım,super görünüyoru,istemeyerekten girseydim bloğuna benimkine girmiş sanırdım ,ellerine sağılık,gerçekten çok lezetli oluyoru .Ben kızlarımla tatildeydim ,akşam geldim ,bakkalda çalışıyorum,öyleden sonra pazara gideceğim ,difrize salçalık biber,patlacan ,domates ,biber alacağım,herhalde pazartesi daha çok bakıp ,yazarım,öptüm arkadaşım,yine ellerine sağılık,aklımdan geçiyoru yeniden yapmak ,ama 24 saat etmiyoru'ki.

    YanıtlaSil
  12. cok güzel bir sunum olmus. ellerine saglik ablacim

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Hayırlı Ramazanlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  14. çok leziz görünüyor..elleriniz dert görmesin ne diyeyim valla..bayıldım:))

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Ben de denemeliyim

    YanıtlaSil
  16. Adsız23:28

    Ayşe hanım ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Sanki o mis gibi kokusu burnuma geliyor.Hamur işini pek beceremem ama en kısa zamanda deneyeceğim.(elif)

    YanıtlaSil
  17. Günaydinlar Elifcigim,
    hamur islerini bende cok beceremem, mesela ince hamur acmayi pek beceremem. Ama böyle ince acilmayan börek ve cöreklerde iyiyim diyebilirim.
    Bu cörek de cok zahmetsiz ve cok nefis oluyor. Bence herekes yapabilir. Önemeli olan güzel mayalandirma süresi vermek. Ben onda da bazen cok aceleci davrandigimi söyleyebilirm.
    Sevgilerimle, deneyin sonucu bildirin lütfen....

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık tarif çok lezzetli ve yapımı da değişik çok hoşuma gitti sevgiler...

    YanıtlaSil