Malzemeleri:
8 tane yeşil Domates
1 Soğan
1 sivri Biber
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı Domates Salçası
1 bardak Bulgur
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
Yapılışı:
Domatesler yıkanır 1, 2 cm kalınlığında dilimlenir. Soğan ve biber doğranır, zeytinyağı ısıtılır ve içinde kavrulur. Daha sonra içine domatesler eklenir ve bir iki karıştırılır sonra bulgur eklenir. 2 su bardağı sıcak su, salça ve baharatlar da eklenerek suyu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Tabağa alınarak servis yapılır.
Afiyet Olsun!
değişikmiş canm,ellerine saglik ben de denicem hiç yapmadim daha önce iyi pazarlar
YanıtlaSilCanım iyiki hatırlattın bizde yapıyoruz bu yemeği herkes bilmez ama çok lezzetli bir yemek aslında bende enkısa zamanda yapayım canım nasıl çekti bilsen ellerine sağlık çok öpüyorum sevgiler
YanıtlaSilHic bilmiyordum yesil domatesin yemegi oldugunu.Biraz mayhos olur sanirim. Ellerinize saglik, istah acici gorunuyor.
YanıtlaSilSevgiler,
Sefa
yesil domatesin tursusunu kavururdu annem bol sogan ya da pirasayla harika olurdu seneler oldu yemedim,senin de ellerine saglik
YanıtlaSileminimki çok lezzetli olmuştur.Ellerinize sağlık,yöresel kokular geliyor sanki..
YanıtlaSilÇok güzel fikirmişşş:)) denemek lazım muhakkak..Ellerinize sağlık...
YanıtlaSiloff ya ben buna bayilirim
YanıtlaSilkucuklugumde koyumuzde cok yaparlardi bizde fireng cacigi olarak gecerdi
eksili eksili nede hos olurdu
gorunce aklima geldi ve canim istedi ,yesil domates bulursam kesin yapicam :)
ellerine saglik canim
Ben yemiştim bu yemekten,beklediğimden çok daha lezzetliydi,o tadı anımsadım şimdi,ellerine sağlık .mutlu haftalar diliyorum..
YanıtlaSilBanada çok değişik geldi nefis görünüyor denemeye değer...Ellerinize emeklerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
eline sağlık canım çok değişik bi yemek olmuş,yöresel bi lezzet galiba ben daha önce hiç duymamıştım,sevgiler...
YanıtlaSilDeğişik bir lezzet ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilcok degisik bir tarif
YanıtlaSilellerine saglik canim
slm arkadasim
YanıtlaSilbu güzel tariflerinden yararlanmak isterim eyer izin verirsen pasasoframin dogum günü var yarin birtanesini yayinlayalim olurmu
http://pasasofram.blogcu.com/
ablacim degisik bir yemek olmus denemek lazim ellerine saglik yeni bannerinede bayildim süper kim yapti??
YanıtlaSilAnnemde cok yapardi bahceden tazcik domatesle
YanıtlaSilmayahos hafif bir yemek olmus ,yesil domates türk bakkalinda varmidirki bulursam hemen deneyecegim tarifi eline saglik canim
Ayse ablacim nefis görünüyor,daha önce görmüstüm yesil domatesli bir tarif,ilgimi cekmisti simdiki oldugu gibi.Ellerine saglik canim. Ne zamandir blog ziyaretleri yapmiyorum,özlemisim sizleri. Insal iyisindir,sana kucak dolusu sevgilerimi birakiyorum ablacim,öpüldün:)
YanıtlaSil