Deniz Som Baligi (Seelachs) Kizartmasi
Arkadasimiz Nursen´in "Yemekteyiz" etkinliyine bu Deniz Som Baligi Kizartmasi ile katiliyorum.
Kilciksiz baligi sevenler icin cok idaal bir balik olan Deniz Som baligi(Seelachs) evde yenilen tek balik cinsi. Bu balik pembe veya turuncu etli dedigimiz som baligi ile farkliligi var. Bu balik som baligina nisbetle rengi daha acik pembemsi ve daha kücük baliklardir.
Kilcigi kaburga cikarilarak bitiyor onun icinde yenmesi rahat ve nefisdir.
Malzemeleri:
Yarim büyük Deniz Som baligi
1/2 Limonsuyu
2 y.kasigi Galeteunu
2 y. kasigi Un
Karabiber, Tuz
Kizartmak icin yag
Garnetürler ve Maydanozlu sogan salatasi
Yapilis:
1 yarim balikdan gördügünüz porsiyonda 3 tabak yemek hazirlaniyor.
Baliklar derisi soyulmus ve omurgasi cikmis olarak pazardan aliniyor:))
Evde 3 parcaya kesilen ve yikanan baliklar süzgecde suyu süzdürülüyor ve kagit peceteye aliniyor.
Bir basak kagit pecetede 2 yemek kasigi un, 2 yemek kasigi Galeteunu, 1/2 yemek kasigi tuz, 1 cay kasigi karabiber karistiriliyor.
Yarim dilim limon suyu baliklarin sürülüyor. Tavaya gerektiyi kadar sivi yag alinarak isitiliyor.
Balik dilimleri un karisimina bandiriliyor, her tarafi unlu karisimla kaplaniyor, isinmis yagin icinde güzelce kizartiliyor.
Sogan ve maydanoz salatasinin esliginde tabaga alinip, domateslerle süslenerek servis yapiliyor.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
merhabalar arkadaşım bu enfes görüntüye ilk yorumu yazmanın hazzına varıyorum.ben de balığı kılçığından dolayı tercih etmeyenlerdenim malesef.ama çok seviyorum.bu balığı hiç denemedim.inşallah senin vesilenle birgün ben de yaparım.tabakları çok şık hazırlıyorsun ellerine sağlık.
YanıtlaSilhttp://mintininmutfagi.blogcu.com/
blogspottaki bloğumu kullanmıyorum arkadaşım sadece blogspotlara yorum yazmak için açılmış bir hesap.sana sevgilerimi bırakıyorum.hoşçakal
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Balığa bayılan biri olarak görüntüye mest oldum.
Sevgiyle kal.
sağlıklı ve leziz bir tabak olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgilerrrrr
Canım selamlar,bu gün yoğundum ancak alabildim tarifini,katılımın için çok teşekkürler.Etkinliğe güzel tariflerini bekliyorum.Trifin yayında,ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
ablacim bende cok severim seelachs baligini türkcesinide yine sayende ögrenmis olduk ellerine saglik...
YanıtlaSilgüzel yorumlarin icinde tesekkür ederim öptüm sevgiler...
yagsiz cok saglikli bir balik,haftada bir gün yapiyorum bende kizim haricinde seviyoruz
YanıtlaSilSunumu ger beni ye diyor,ahh gelebilsem
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilini kutlarım canim