Sarmisak Asi
Merhabalar arkadaslar, yine burda olmanin mutlulugu ile sizleri annemin yaptigi nefis bir yöresel yemegimiz olan Sarmisak asi ile selamliyorum.
Türkiyede baharin baslamasi ile cokca yapilan bu yemegi iki defa hem esimin hemde annemin ellerinden yedim, ikiside cok nefisdi. Esim annesine yapmisti, annemde bizlere. Annemin yemeginin fotografini cektigim icin onun tarifi olarak sizlere yaziyorum. Sarmisak ve siska sogani bulur bulmaz denegin nefis bu lezzeti kacirmayin derim.
Malzemeleri:
500 gr kusbasi Kuzu eti
1 kg taze Sarmisak
500 gr kiska kuru Sogan
750 gr süzme Yogurt
1 Yumurta
1 yemek kasigi Un
tuz, karabiber
Yapilisi:
Kusbasi et bir tencereye alinir ve kendi yaginda kavurulur (eger etin yagi yeterli gelmezse bir kasik tereyegi ilave edilir).
Bu arada sarmisaklar temizlenir ve yesil yapraklari haric beyaz yerleri kullanilarak 2-3 cm kesilir.(Yesil yapraklar ertesi güne mücver yapilir:))
Soganlarda soyulur ve temizlenir.
Kavrulmus ve yumusamis ete sarmisak ve sogan katilir ve kavrulmaya devam edilir.
Üzerine 1 litre kaynar su eklenir.
Sogan ve sarmisak yumusayana dek dagilmayacak sekilde kaynatilir.
Bir kasede yogurt, un ve yumurta cirpilip yemege karistirilarak ilave edilir.
Yemek kaynamaya baslayana kadar karistirmaya dikkatlice devam edilir. Tuz ve karabiber eklenir, bir iki tasim daha kaynatilir ve yemek ocaktan alinir.
(yemege yogurt eklendikten sonra kesinlikle tencerenin agzi kapanmaz bu yogurdun pütürlesmesine yani kesilmesine sebep olur, ocaktan inen yemek soguduktan sonra agzi kapanabilir)
Yaninda sehriyeli Bulgur Pilavi ile servis edilir.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canım anneciğinin ellerine sağlık ...
YanıtlaSilEllerine sağlık...
YanıtlaSilhoşgeldin sefalar getirdin.Muhteşem bir lezzetle gelmişsin yine.Görüntü çok iştah açıcı benim bildiğim şiveydiz değilmiydi bu? Ben mi yanılıyorum?
YanıtlaSilhosgeldin memelkette bol hasret gidermissin ve bol nefis yöresel yemekler yemissindir kesin
YanıtlaSilcok degisik besleyici bir corba olmus afiyetler olsun yiyenlere
annenin eline sağlık çok değişik bir yemek şifa olsun sevgilerimle
YanıtlaSilAnnenizin eline sağlık,hiç görmediğim bir yemek ,çok farklı elinize sağlık.
YanıtlaSilmerhaba canım,
YanıtlaSilurfada sarımsak aşı, gaziantepte şiveydiz derler bizde yani urfada salçayla pişer bu yemek bende yaptım sırasını bekliyor anneciğinin ellerine sağlık bu şekilde bende deniyecem selamlar sevgiler banada beklerim...
Anneciğinin ellerine sağlık gerçekten gaziantepte çok yapılan bir yemek ben bayılıyorum buna.Sevgiler....
YanıtlaSilBuarada canım Antebe gelirsen mutlaka beklerim.Sevgiyle hep mutlu kal.
YanıtlaSilSoğan sarımsak sever biri olarak bayıldım bu lezzete...Nefiss olmuş anneciğinin ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
Canım,
YanıtlaSilannenin ellerine sağlık. Değişik bir çorba olmuş.
Sevgiyle kal.
selam cok ilginc bir yemek,hic yemedim, hic pisirmedim,hatta adinida hic duymadim.ama cok saglikli ve lezzetli olduguna eminim.annenizin ellerine saglik yiyenlere afiyet olsun.sevgiler.
YanıtlaSilHiç yemedim ben bu yemekten denemem lazım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilArkadaşım bende ödülün var gelip alırmısın:))
Cok haklisin canim biraktigin yorumda... Misafirlerim de bizi davet ettiler ama "biz simdi size ancak recelli ve peynirli ekmekler hazirlayabiliriz" dediler saka olarak... Öyle ya madem buraya geldik, bari bir ise yarayalim da biraz kültürümüzün örneklerini sergileyelim dimi ya.... Ayrica corbana bayildim... Eminim cok lezzetlidir... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilMmmmhh misler gibi...
YanıtlaSilannenin ellerine saglik canim
YanıtlaSilSenin şu antep yemeklerine bayılıyorum.3 yılım Antep'te geçti.
YanıtlaSilÇok severim Antep yemeklerini.
Bu yemeği daha önce hiç yemedim bu yıl taze sarmısak çıkınca deneyeceğim inşaallah.
Ellerine sağlık canım...