Kilis Tavasi
Türkiye`de izinde yedigim bu harika Kilis tavasini sizlerle paylasmak istiyorum.
Gelinimiz Sule`nin yaptigi bu harika yöresel kebap türü yemegimiz, malzemeleri benim yaptigimdan daha farkli ve dahada nefis idi.
Sulecigim ellerine saglik, sana burdan bir kere daha tesekkür ediyorum.
Kilis Tavasi
Malzemeleri: (6 kisilik)
1 kg yagli Kiyma
4-5 Kirmizi Biber
1 bas Sarmisak
Tuz, karabiber, pul kirmizi biber
Altina:
4-5 Patates (istege göre Patlicanlada yapiliyor)
2-3 yemek kasigi sivi yag
tuz, karabiber, kimyon
Garnetür:
6 Cerliston Biber
4 Domates
4 Sogan
Yapilisi:
Biberler ve sarmisaklar ayiklanir ve cok ince sekilde dogranir.
Patatesler soyulup halka seklinde kesilir tuz, karabiber, kimyon ve sivi yag eklenir karistirilir. Bir firin tepsisine dizilir.
Ete baharatlar,biber ve sarmisak eklenir ve cok güzel yogrulur.
Etten parcalar alinip iki el arasinda yassiltilarak patateslerin üzerine konulur ve bastirilir. Tepsideki tüm patatesler kaplayacak sekilde 1 cm kalinliginda et yassiltilarak patateslerin üzeri kaplanir.
Sonra kenarlara biber ve dilimlenmis domatesler ilave edilir.
Soganda dilimlenerek etin üzerine dizilir.
200 dercedeki firinde 40-45 dakika kadar pisirilir, et kendi suuyunu verecek ve geri cekecektir.
Tabaklara et ve patatesten alinir, biber ve domateslerde tabaga alinarak servis edilir. Yaninda sicak pide ile afiyetle yenir.
Afiyet Olsun!!!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Benim bile iştahımı cezbetti, eşim görse bayılır. Hiç yapmadım kilis tavası bu tarifi bir denesem iyi olacak :)
YanıtlaSilselam ismini duymustum ama hic yapmadim ve yemedim eminim cok güzeldir.helede tr deki kiyma ve sebzelerle dahada lezzetli olmustur.ellerinize saglik sevgiler.
YanıtlaSilOi, amiga!
YanıtlaSilPassei para uma visitinha...
Ontem foi dia do cacau...
Que sua vida e de sua família seja doce como o chocolate!
Hoje, no Brasil as luzes se apagam ...
Não ao aquecimento global.
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil
CAnim benim, ne güzel, ne leziz bir lezzet paylasmissin bizlerle... Yapanlarin ellerine saglik, yiyenlere de afiyetler olsun.. Zaten Kilis`in tüm yemekleri, daha dogrusu o yörenin tüm yemekleri hakikaten harika... Yengem Antep`li de o yüzden biraz taniyorum... Sevgilerimle, güzel bir hafta dilerim...
YanıtlaSilgelininizin eline saglik tava nefis görünüyor,Türkiyenin havasindanmidir suyundanmdir herseysi cok lezzetli oluyor
YanıtlaSilçok nefis duruyor en kısa zamanda denemek isterim sevgiler,
YanıtlaSilofff gece gece olmazki canım:)) erken olsa kalkıp yapacağım:)) ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilAyse ablacigim,
YanıtlaSilnefis olmus tava himm olsada yesem.Deneyecegim en kisa zamanda ins.
Selamlarimla.
Merhabalar,
YanıtlaSilTarifleriniz o kadar hoş ki ev sahipliğini yapacağım etkinliğe sizin de katılmanızı isterim.
Davetiye bırakıyorum:
ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://humeyraninyeri.blogspot.com/
57. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
1 NİSAN 2010-15 NİSAN 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://humeyraninyeri.blogspot.com/
YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 57.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER