Bu gün cok severek yaptigim MIKLA tarifini sizlerle paylasmak istiyorum.
Malzemeleri:
3 Yumurta
1/2 cay baradagi Zeytinyagi
500 gr Yogurt
2 dis Sarmisak
Tuz, Karabiber, Kirmizibiber
Yapilisi:
Yag tavada isitilir ve yumurtalar kirilir. Tuz da ilave edilir, karistirilarak yumurtalar hahfif kavrulur ve üzerine kara- ve kirmizibiberi ekilir.
Bir tabaga yogurt, ezilmis sarmisak ve tuz alinarak karistirilir. Pisen yumurtlarda yogurdun üzerine yayilir.
Ekmekle kahavaltida veya acil yemek olarak ögünlerde afiyetle yenir.
Afiyet Olsun!
çılbır tarifine benziyor eline sağlık şifalar olsun
YanıtlaSilÇok güzel ve pratik bir lezzetmiş.Ellerin dert görmesin.Mıkla deyince bende acaba patatesli mi diye düşünmüştüm.Allah'a emanet ol...
YanıtlaSilYumurta ne güzel olmuştur sarımsaklı yoğurtla bayıldım...Ellernize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.Pazar kahvaltılarında ne güzel yenir.
Sevgiyle kal.
Çılpırı anımsattı bana...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
evet ismini bilirim ama kendini hiç yemedim..ellerine sağlık..görüntü çok güzel..
YanıtlaSilİlk defa duydum ama enteresan :) Blog arkadaşlarım sayesinde her gün birşey öğreniyorum. Bir öğlen yapıp yemeliyim :) sevgiler...
YanıtlaSilCanim,
YanıtlaSilhic böyle bir tarif duymamistim, ama senin sayende sanirim daha da cok yöresel tatlarla tanisacagim, ellerine saglik diyorum. Yöresel yazdim ama sadece yöresel oldugunu tahmin edebiliyorum, belki bizleri aydinlatirsin bu konuda ablacim.
Sevgilerimle
kahvalti icin güzel degisik bir sunum deneyecegim
YanıtlaSilhayirli cumalar canim
Hmmmm ever çılnıra benziyor ama yağda pişen çılbır oldukça leziz görünüyor ellerine sağlık arkadaşım:)
YanıtlaSilSevgiler hoşçakal.
Ayse ablacim babacim bunu cok sever.Annem cocukken cok yapardi.Ama isminin mikla oldugunu bilmiyordum.Biz yogurtlu yumurta derdik.Ellerine saglik cok nefis görünüyor.Afiyetler olsun canim.Benim öyle pek faktim olmadigindan ziyaretleri aksatiyorum.Bugün hazir vakit buldum hemen sizleri ziyaret yapmak istedim.Ayse ablacim insal. iyisindir.Sana kucak dolusu sevgilerimi birakiyorum canim.Güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal.
YanıtlaSiloooo ne güzel olmuştur o şimdi..annemde bize hep yapar hatta üstüne naneli salçalı sos da gezdirir ama adının mıkla olduğunu bilmiyordum tşkler:)
YanıtlaSilellerine sağlık bir de afiyetler olsun:)
Selam bende ilk defa duydum (mikla.)Ilginc bir yemek,ellerine saglik.Sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilBende uzun süredir blogunuzu takip edenlerdenim.Bu tarifi hiç duymamıştım denemek lazım diye düşünüyorum çok değişik ellerinize sağlık.
YanıtlaSilablam bizde de mihla diye geciyor babamin genclik yemeyi imis zamaninda köyde cok yokluk cekmis
YanıtlaSilbu yemege zengin yemegi olarak yerlermis rabbimin verdigi her nimetine binlerce sükürler olsun
ellerine saglik
bu arada insallah yolculugun iyi gecmisdir hadi tadini cikar vatanin öptüm sevgiler...
ben geldim...takipteyim..sizide beklerim...ellerine saglik..nefis gorunuyor..sevgiler..
YanıtlaSil