Kilice
Gecen Carsamba Atiye Hanima misafirliye gittigimizde nefis yemeklerinin yaninda annesinin yaptigi bu nefis Kilice´yi (Mardin Cögregi)´nide kahvemizin yanida yerken hemen fotografini cekip blogumda yayinlamak istedigimi söylemistim. Atiye hanimda sagolsun bana tarifi e.mail ile yolladi. Bu cögreyi annesinin 5 kg unla yaptigini ve uzun sürede dayandigini belirtti.
Ben tadini cok begendim. Icindeki baharatlarin nefis kokusu da cögreye harika bir cesni katmis, simdi hemen tarife geciyorum.
Mardin cöregi (Kilice)
Malzemeler:
250 g. Tereyagi
300 g. Seker
250 ml Süt
2 yumurta icine 1´i Üzerine
2 küp yas maya
2 paket Vanilya
Anason, tarcin, yeni bahar, Mahlep, muskatnuss (baharli hindistancevizi tozu) her birisinde yarim cay kasigi.
Aldigi kadar Un ( 1kg kadar)
Yapilisi:
Süt isitilir seker icinde eritilir. Yagda eritilir.
Un genis bir kaba alinir ortasi acilir önce sütlü seker, maya, yumurta ile baharatlar da eklenerek yogrulur. Sicak yag yavas yavas hamuru yedirilir. Bu arada mutfagin sicak olmasina dikkat edin. Hamur iyice örtülür ve dinlenmege birakilir. Hamur kivamina gelince yumurta büyüklügünde parcalara ayrilir 10 dakika daha dinlendirilir. Simit sekli verilir üstüne yumurta sürülür.
(Yumurtanin sarisi ile biraz süt karistirlip sürülürse cörekler daha güzel kizariyor) 200 dereceli firnda pisirilip afiyetle yeniyor.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
harika görünüyor arkadaşının annesinin ellerine sağlık. ben ilk bakışta acma zannettim. 5 kilo undan yapmak büyük marifet tebrikler.
YanıtlaSilCanım yapanların ellerine sağılık tabi paylaşanında emeğine:))
YanıtlaSilcok degisik baharati bol cörek olmus,Atiye hanimin eline saglik sayesinde kiliceyide ögrenmis olduk sizlerede afiyetler olsun canim
YanıtlaSilArkadasinin ellerine saglik Ayse ablacim.Afiyetler olsun.Gercekten lezzetli bir görüntüsü var.Ayrica ödülün icinde cook tesekür ederim canim.Uzun süredir hic ortalarda görünmememe ragmen benide unutmamisin ablacim:)Benim bildigin gibi blogum sorunluydu bende kendime baska bir blog hazirladim ,artik orda bulusabiliriz insal.
YanıtlaSilAdresim: http://www.yarenletarifler.blogspot.com/
Sana sevgilerimi birakiyorum canim,öpüldün;)
ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkürler.Muskat ve mahlep vaz geçilmezlerim, eminim çok lezzetli olmuştur,sevgiler. mutlu pazarlar.
YanıtlaSilGercekten nefis görünüyor,denemek gerek icinde ki malzemeler cok degisik geldi.Ilk firsatta ins,yapanin ellerine saglik sizlere de afiyetler olsun ablacigim.
YanıtlaSilSelamlarimla,Serap.
Güzel arakadaşım, bu günde beni yanlız bırakmayıp ziyaretime geldiğiniz için teşekkür ediyorum, güzel dilek ve temennileriniz beni çok mutlu etti, sağolun, iyi ki sizleri tanıdım.
YanıtlaSilBu arada bugün sizlere çok güzel bir konu hazırladım, bu paylaşımımı gelip görmenizi isterim, böyle değişik şeyleri paylaşmak beni ayrıca mutlu ediyor, güzel bir pazar günü diliyorum, sevgiyle kalın.
yapanlarin ellerine saglik
YanıtlaSilsizlere de afyiet oslun
nefis bir goruntu...
www.yenitadlar.blogcu.com
Baharatlı oluşu değişiklik vermiş...Tadına bakmayı isterdim Atiye hanımın ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
ablacim senin ve arkadaslarinin sayesinde enfes yöresel lezzetler ögreniyoruz yapanin ellerine saglik sizlerede afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSilannemin kızıyım blogunun adına bayıldım ben hıc annemın kızı degılımdır
YanıtlaSilböyle bir çörek mardinde görmedim yada pide gibi sattıkları olabilir.Ama çok hoşuma gitti nefis duruyor.
YanıtlaSil***
Bu arada bilgilendirmeniz için teşekkürler.Aslında annem o kuru sebzeler ilk ulaştığında bize bu acur dedi sonrada kelekte karra kıldılar bizim birkaç tanıdıklar:)Ama annemin ilk tespiti doğruymuş.Bu kuru sebzeler bize antepten geldi doğru tahmin yaklaştınız:)
Uzak diyarlarda böyle şeylere hasretlik daha fazla luyor haklısınız.Birgün dolmamızı tadarsınız inşAllah.
Selamlar.