Karli Daglar (Portakalli Kek)
Penceremden cektigim Fotolar...
Sabah kalktigimda, dün kartopu oynayan cocuklarin kardaki derin ayak izlerinden eser dahi kalmamisti.
Karlar yine arkada kalan ayak izlerini silip saklamis idi.
Kar hala yagmaya devam ediyor.
Bende bu soguk kar günlerinde bol bol beyaz görünümlü pastalar yapmaya basladim galiba.
Aslinda bu kekin adi Portakalli kek ama mevsime göre isim degistirdim ve Karli daglar diye baslik attim. Daha evelde yaptigim bu portakali keki az degistirerek yeniden uyguladim.
Tadi bu defada cok güzel oldu.
Bu pastami Lezzet Treni arkadasimin 52.Porselen Demlik Cay Saati etkinligine yolluyorum.
Arkadasim kolay gelsin.
Karli Daglar (Portakal Sulu Kakaolu Kek)
Malzemeler:
7 kasik Seker
3 Yumurta
7 kasik Un
1 paket Vanilya
1/2 bardak Potakal suyu
1 Portakalkabugu rendesi
2 yemek kasigi Kakao
Yaglanmis kalip ve kalibin icin bir avuc ceviz
üzerine:
2 Portakal Suyu
2 yemek kaisigi Seker
1 cay bardagi Pudra Sekeri
Bol hindistan cevizi rendesi
Yapilisi:
Seker ve yumurta iyice mixerle cirpilir. Diger malzemeler katilir ve cirpilir. Yaglanmis kaliba ceviz serpilir ve hamur aktarilir.
175 derecedeki firinda 35-40 dakika pisirilir. Kaliptan alinir.
Kücük bir tava veya tencerede portakal suyu ve seker karistirilir ve kaynatilir hemen pisen kekin üzerine kasik kasik gezdirilir. Sadece 1 kasiklik tencerede birakilir.
Bu geriye kalan bir kasik portakal suyu ve pudrasekeri de karistirilarak kekin üzerine glazür yapilarak dökülür ve bol hindistan cevizi serpilir. Portakal suyunun cekmesi ve glazürün donmasi beklendikten sonra dilimlere kesilerek servis yapilir.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ablacığım ellerine sağlık kekin de karlarla kaplı gibi olmuş.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Gerçekten tam zamanına göre isim almış, görüntüsü de karlı dağları hatırlatıyor. Çok güzel bir görüntü olmuş.
Sevgiyle kal.
canım ellerine sağlık kek nefis görunuyor afiyet şeker olsun..
YanıtlaSilYeni açtıgım forum sitemde senıde aramızda görmekten çok mutlu olurum sevgıler...
http://hamaratabla.yetkinforum.com/forum.htm
Bu soğukta benimde canım kek yada kurabiye istiyor...Kek nefisss olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
Harika manzaralar nefis bir tarif.Ellerien saglik sekercim.
YanıtlaSilSevgielr,
Sefa
Canim tarifini yayinladim,ellerine saglik.Katilimin icin cok tesekkür ederim,yine beklerim.Sevgiler....
YanıtlaSilgörüntü süperr eline sağlık gerçekten karlı dağları anımsatıyor şifalar olsun sevgiler
YanıtlaSilbu seneki kar kadar Almanyaya hic bu kadar kar yagmamisti erimeden ertesi günü yine yagiyor manzarasi güzelde araba sürerken yürürken zor oluyor
YanıtlaSilportakalli kekin kokusuna geldim mis gibi kokmustur mutfagin eline saglik canim
Tarifiniz hosuma gitti.elinize saglik. Yalniz malzeme listesinde kabartma tozu yok.Acaba kabartma tozu olmadan mi yapiliyor kekiniz?
YanıtlaSilMerhabalar Adsiz okuyucum, bu tarife kabartma tozu eklenmiyor.
YanıtlaSilAma yumurtalar dan dolyi yinede kabariyor, aldigim orjinal tarif kabartma tozusuz,
selamlar....
Canim benim, insallah bir dahaki sefere beraber oluruz.... Sevgilerimle,
YanıtlaSilMmmm mis gibi kokusu geldi sanki,ne yapsamda bu portakalları yaza da saklasam diye düşünürüm hep.Şimdilerde kabuklarını rendeleyip öyle saklıyorum.Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilMmmmm, çok güzel görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilablacim hic bir is yapma al kahveni kekini otur kari seyrederek afiyetle ye burdada ara ara halen yagiyor hayirlisi bakalim
YanıtlaSilkekin enfes görünüyor ellerine saglik
o güzel yorumun icinde cok tesekkür ederim sevgiler
Canımsın yaaa keşke mümkün olsa yer değiştirsek seni denizlinin kar yağmayan havasıyla tanıştırsam da bizde biraz oralarda kar sefası yapsak hahhaa ne hoş olurdu:)
YanıtlaSilKek o karda sıcacık çayla ne güzel gider şimdi dimi, biz de böyle kar hayali kuralım napalım başka yapacak bişey yok:)
O kara söyleyinde biraz buralara çevirsin rotasını:) açık adres de verebilirim hani bulamam derse:))
Öptüm canım hoşçakal
manzara süper ama sürekli olunca insan sıkılıyordur eminim ki;
YanıtlaSilkek süper görünüyor,ellerinize sağlık ve
iyi geceler :)
Liebe Annemin, hast Du ein bewährtes und selbst ausprobiertes Rezept für Simit? Kannst Du es auch in Deutsch aufschreiben bitte? Ich mag und mochte dieses Gebäck immer sehr gerne frisch in der Türkei.
YanıtlaSilHerzliche Grüße von Anemone
P. S. Hast Du mein Brot mal ausprobiert? Geht sicher auch mit Sesam statt Walnuss!