Erik Tavasi
Bu lezzeti kacirmayin diyecegim ama bu yil zaten kacti sanirim.
Simdiden sonra erik bulmak imkansiz gibi de olsada, erik bulrusaniz muhakkak deneyin derim.
Bu Erik Tavasini aile dostlarimiz Hatice ve esi Yahya anlatmislardi Urfa-Birecikte teyzelerinde yemisler. Bende Haticeden tarifi aldim ve denemege karar verdim.
Haticede daha yapmamis, oda denigecegini belirtti.
Babalar günü icin yapmistim, kizlarim, damatla ve dünürlerim de cok begendiler.
Googleden de cok aradim ama bir Erik tavasi tarifine rastlamadim, lokantada yiyen ve begenen olmus ama tahminim yapipda yayinlayan olmamis, onun icin bir ilki gerceklestirdigimi saniyorum.
Denem istigenler icin iste tarif.
Malzemeleri:
1 kg Yesil Erik
1 kgr Kusbasi Kuzueti
Tuz, karabiber, kirmizi biber,
1 yemek kasigi Domates salcasi
1 yemek kasigi Biber salcasi(aslinda biber salcasi eklenmiyor ama cok da güzel oldu eklegince)
5-6 dis ezilmir Sarmisak
bir cay kasigi Kekik (tarifte kekik de yoktu ama tavsiye ederim)
Yarim bardak su vardi tarifte ama hic konmasada olur, cünkü tva agzi kapali psitiginden ve erik de suyunu biraktigindan ben daha kuru olmasini tercih ettim.
Yapilisi:
Erikler yikanir ve saplarindan ayiklanir. Firin tavasina et ve erikler ve diger tüm malzemeler eklenerek iyice bir karistirilir. Eger salcalariniz kati ise cok az su ile ezilir, yoksa suya gerek yok.Tüm malzemeler karistirilip tavanin agzi alamünyum kagitla kapatilir, benim tava cam kapakli oldugundan alamünyum kagida ihtiyacim olmadi.
200 dereceli firinda yaklasik 45 dakika agzi kapali son 15 dakikasida agzi acik olarak pisirilir. Sicak sicak Pide ekmek veya Pilavla servis yapilir.
Dikkat: Erikler cok sicak oldugundan agzinizi yakmamaya dikkat ediniz ve misafirlerinize eriklerin icinde cekirdekleri oldugunu da hatirlatmayi unutmayiniz. Erigin mayfos tadi ile et harika bir tad aliyor.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
degisik bir yemek olmus,erigin eksiligi nasil bir aroma verdi yemege merak ettim ,sen tadini onayladigina göre erik bulursam deneyecegim eline saglik cami,
YanıtlaSilhayirli 3 aylar dilerim
Canım ben bunu ilk yemekteyizde görmüştüm...
YanıtlaSilÇok değişik bir tat ellerine sağlık...
Ayşe'ciğim günaydın, hayırlı kandiller canım, allah senesine de ermeyi nasip eder inşallah...
YanıtlaSilCanım harika bir yemek olmuş, eriğin çok lezzet verdiğine inanıyorum, geçen yıl bende de böyle ekşi erik vardı yemekte kullanmıştım çok güzel olmuştu, afiyetler olsun canım, sevgilerimle öpüyorum,inşallah seneye deneriz artık, çünkü erikler olgunlaştı artık.
Görüşmek üzere canım...
hayatım teşekkür ederim izlemiş olmana sevindim....izlemeye devam et tatlım...erkanın kitabı dürüldü dün ektiğini biçti:))) öpüyorum sevgilerimle....desteklerini eksik etme tatlım
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilHiç duymamıştım böyle bir yemek.Ne kadar değişik.Lezzetide farklıdır herhalde.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
BU DEGERLI KANDIL GECESINDE,
YanıtlaSilKAINATIN YARATICISI VE ALEMLERIN RABBI BAGISLAYICI VE
ACIYICI YUCE ALLAH TUM DUALARINIZI KABUL ETSIN...
Her iki âlemde mutluluk dileklerimle, Regaip Gecemiz mübarek olsun.Âlemin affına ve mutluluğuna vesile olsun dilerim.
YanıtlaSilSevgiler canım... : )
canim regaip kandilini ve uc aylarini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
YanıtlaSilBu hayirli gecede tum dualarimizi Rabbim kabul eder insallah.
SEVGİLER
Rabbimden tüm inananların mübarek üç aylarını ve ilk kandilimizi hayrlara vesile etmesinin diliyor, size ve ailenize daha nice kutlu günlere birlikte ulaşmanızı diliyoruz.
YanıtlaSil**
Çok eskiden ailemizin yaptığı bir yemekti yıllar oldu yemeyeli. Ellerinize ve emeklerinize sağlık..
Ayşe hanım ellerinize sağlık hiç erik tavasını görmedim ve hiç yemedim. Eriğin tam zamanı en kısa zamanda deneyeceğim.Güzel bir lezzeti olacağından eminim. Sevgiler
YanıtlaSilSofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, dualarınız kabul olsun, kandiliniz kutlu olsun.
YanıtlaSilılgınc bır tarıf ellerınıze saglık
YanıtlaSil______________
kandılnız mubarek olsun
Mübarek Regaip kandilinin bütün islam alemine hayirlara vesile olmasi dilegiyle,sevgiler....
YanıtlaSilGecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir gecede doğsun ki Duaların kabul, kandilin mübarek olsun.
YanıtlaSildeğişik bir yemek ellerine sağlık...
çok değişik bir tarif olmuş eriği çok severim eminim çok lezzetli olmuştur ellerine sağlık canım...kocaman sevgiler
YanıtlaSilAaaa.:)
YanıtlaSilAblacım ne tesadüf erikli ayvalı tarifler gördüm nette...Ama hiç denemedimdi..
Malatya'dan yeşil kayısı göndermişti bir arkadaş dedim kuşbaşılı etli kayısılı güvecini yapayım..Bugün yarın çocuklar derken yedi bitirdi..
Valla güzel görünüyor ekşiyi severim mayhoş olmuştur ehhh sizin evhali beğendiyse bizde beğeniriz...
Ablacım tüm güzel dileklerin içinde tşk ederim..
Adana'ya geçerken bizzat bekliyorum..O zaman gelince telimi falanda veririm görüşürüz ablacım..
öpüyorum kocaman.
Annem çok değişik bir yemek erik var daha ama ev ahalisi pek yiyecek gibi değilama kendim için deniycem ellerine sağlık öptüm canım...
YanıtlaSil