Acma
Bu gün mis gibi hamur isi yaptim.
Evde olan yesilliklerle harika bir lezzet cikti, iste tarifi.
Acma
Malzemeleri:
1 kg Un
1 Maya
aldigi kadar ilik su
tuz ve 1 cay kasigi seker
Ici icin:
2-3 taze sogan
3-4 dal taze Nane
3-4 dal taze Dereotu
4-5 orta boy haslanmis ve catalla ezilmis patates
5-6 yemek kasigi rende Kasar
tuz, karabiber, kirmizi biber
ve 2-3 yemek kasigi Siviyag
Yapilisi:
Un, maya tuz, seker ve ilik su ile yumusak bir hamur yogrulur. Ele yapismayacak derecede yumusak olacaktir. Hamur mayalanmaya birakilir. Diger taraftan yesillikler ince kiyilir. Bir tabagin icine ezilmis patates, tuz, karabiber, kirmizi bier ve sivi yag eklenerek karistirilir. Diger bir tabakda da ince kiyilmis yesillikler ve kasar peyniri karistirilir. Hamurdan yaklasik 18-20 hamur yapilir. Her hamur elle az acilarak ortainsa önce bir yemek kasigi patates ezmesi sonrada peynirli ot karisimindan eklenir, hamurun uclari ortada toplanarak acik yer kalmamasina dikkat edilir.
Tüm hamurlar böye yapilarak bir tarafta bekletilir. Tekrar ilk hazirlanan hamurdan baslanarak, oklava ile hafif hafif bastirilarak 20-22 cm capinda acilir ve sofra bezinin üzerinde yine bekletilir ta ki tüm hamurlar bitene kadar. Tüm hamurlar bittigimi, sacda veya teflon tavada ilk yapilan hamurdan baslanarak, arkasi ve önü kizarana kadar pisirilir(ben teflon tavada yaptim).
Sicak veya soguk cay ile ikram edilir.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.sevgiler
YanıtlaSilOff gece gece canım çekti ellerine sağlık canım
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Muhteşem bir tat olduğuna eminim. Yeşilliklerin de için de olmasına bayıladım.
Sevgiyle kal.
Ablacım merhaba..
YanıtlaSilbıraktığın eşsiz yorumlara çok tşkler ederim..
elbette geçerken uğrayacaksın bana..adana antep yanyana.haberim olaki sen yanımdan geçmiş uğramamışsın küserim ona göre..
yerimiz belli olsun yazarım zaten..
ne mamalar gördüm burda..ağzım sulandı tamda öğle vakti oldu kahvaltıyıda az yemiştim acıktım inan..hepsinden azcık alsam ne güzel olurdu..senin damak tadın baharatın salçan vs bana acaip uyar..bir yerim düşmeden kaçayım ben:)) ellerine sağlık ablacım yanağından ellerinden öperim..
Ellerine sağlık bir bardak çay ile ne güzel gider.
YanıtlaSilSevgiler öptüm by.
Çok güzel görünüyor canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
nefisss gorunuyor canim ellerine saglik
YanıtlaSilsevgiler
Ayşeciğim merhabalar canım,açmalar, içinde bol yeşilliklerle harika olmuş, inan şimdi nasıl da canım çekti. Ellerine sağlık güzelim,afiyetler olsun, sevgilerimle öpüyorum.
YanıtlaSilicindeki yesilliklerle nefis lezzetli olmustur,yanina bir barda ayran tam ziyafet olur,eline saglik canim
YanıtlaSilAnnem ellerine sağlık
YanıtlaSilHamur isidendimi akan sular duruyor.Kilo kalori kimin umrunda.ellerien saglik aysecim cok guzel olmus.
YanıtlaSilAyse ablacim nefis görünüyor.Bu gün yemekteyizde bu acma gözleme tartismasi oldu.Bizim oralarda gözleme diyorlar.Bazi yerde katmermis :)Bak bilgime bilgi katiyorum bu programla.Ellerine saglik canim.Sevgiyle kal-
YanıtlaSilcanim ablam bugün bende hamur isi yapicam oglanin okuklda feir var bugün acma böregin enfes ellerine saglik hayirli cumalar
YanıtlaSiloff miss gibi kokular yayilmistir simdi heryere, nefis olmus
YanıtlaSilellerine saglik canim
ellerine saglik
Ayşe hanım ellerinize sağlık, açmalar çok güzel görünüyor.Bol yeşillikli olması hepsinden güzel.
YanıtlaSilSevgiler
sieht sehr lecker aus..
YanıtlaSilIch will auch, tante :)