Tulumba Tatlisi
Dünürüm Gülsüm hanimin yaptigi Tulumba tatlisi süper nefisidi. Kizimin dügünü icin annemin Almanya ya gelmesi ve cogu tanidigin davet etmesi ile nerdeyse kiyafetlere sigmaz oldum ve bu ara blogumda ziyaretlerden ve ziyafetlerden dolayida dostlarimizin maharetlerini sizlerle paylasmaya basladim. Büyük kizimin Gülsümannesi bizi mangal yapmaya bostanlarina davet etti ve ardindan da bu nefis Tulumba tatlisini ikaram etti. Ben hemen fotografini cekip blogumda yayinliyacagimi belirttim. Gülsüm hanimin elleri dert görmesin, sagolsun, ben coook begenerek kilo problemi düsünmeden 4-5 tane yedim. Bu tarif tam benim istedigim kivamda citir citir olmustu, israrla denemenizi tavsiye ediyorum.
Tulumba Tatlisi
Malzemeleri:
3 Yumurta
150 gr Yogurt (bir cay fincani)
150 ml sivi Aycicegi yagi (bir cay fincani)
1 cay fincani Patates unu
1 pak Vanilya
1 pak Kabartma tozu
Aldigi kadar un (yaklasik 3-4 su bardagi)
kizartmak icin bolca siviyag
Serbeti:
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 yemek kasigi Limonsuyu
Yapilisi:
Ilk önce serbet icin tencereye, su ve seker alinir ocakta kaynatilir. Kaynayan serbetin icine limon suyu eklenir ve kivamina gelince ocaktan alinir ve sogutulmaya birakilir.
Bir cirpma kabinda yumurta cirpilir. Daha sonra yag ve yogurtda ilave edilir cirpilir. Patates unu, vanilya, kabartma tozu da ilave edilir, kivamina gelene kadarda un eklenir. (hamur öyle bir kivamda olacakki zor SIKILMAYACAK ve cok yumusak olup da SIKILIRKEN sekli de kaybolmayacak) Sikma torbasina alinarak kizdirilmis yagin icine kücük halka sekilleri verilerek iki tarafida altin gibi kizartilir. Yagdan cikarilan halkalar hemen sogumus serbetin icine bandirilir ve bir dakika sonra serbetten tabaga alinir. Tüm hamur bitene kadar ayni ilsem yapilir.
Afiyet olsun!
Not: Sylt Ada gezimize burdan bakabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ayse ablacim Anneler gününü kutlar ellerinden öperim canim. Tulumba tatlisida bir harika görünüyor,dünürünün ellerine saglik.Sevgilerimi birakiyorum:)
YanıtlaSilgecmis anneler günün kutlu olsun aysecim.yogunluktan nette giremiyorum bu aralar gülsüm hanimin ellerine saglik citir citir olmus
YanıtlaSilcanim ablam
YanıtlaSilsen harikasin ya benim hep yapmak istedigim bir tarifdir bir sorum olacak patates unu dedigin aceba kartofellpürremiß aydinlatirsan sevinirim yoksa kartoffelmehl?
Bazilari kartoffelpüreyede patates unu diyor o yüzden sordum sevgiler
gülsüm haniminda ellerine saglik sevgiler
Ayşeciğim güzel yorumun için çok teşekker ediyorum, bu sıralar pek nete giremiyorum, bizim pc ye virüs bulaştı, ama gelen yorumlara hiç olmazsa kızların pcden yazayım dedim.
YanıtlaSilCanım senin de anneler günün kutlu olsun,çocuklarınla sevdiklerinle sağlıkla güzel günler dilerim.
Ah tulumba tatlısı harika görünüyor, ama şu sıralar diyetteyim, ben almayayım, seyri bile güzel canım, dünürünüzün ellerine sağlık, sizlere afiyetler olsun, sevgilerimle...
cANIM ANNELER GUNUNU KUTLAYIP BU NEFIS TULUMBA TATLISINDAN BIR LOKMACIK ALIYOM.DUNURUNUNDE ELLERINE SAGLIK.SEVGILER CANIM.
YanıtlaSilNefisssss... Olsa hayir demezdim havanin kapali oldugu bu sikici günde.:)
YanıtlaSilSevgiler...
Gülsüm hanımın ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilAllah c.c.de bizede böyle becerikli dünürler nasip etsin..amin amin..
yaz geliyor artık yüyürsün verirsin o kiloları..dahası sağlık olsun önce..huzurun bol olsun ablacım..öpüyorum kocaman...by..
off super gorunuyor
YanıtlaSilellerıne saglık
hatta uzanıp ısırasım geldı cıtır cıtır
merhaba,
YanıtlaSilelinize sağlık ,gel beni ye diyorlar :)
Ayse ablacim geciktigim icin kusura bakma.. Gec olsa da anneler gününü kutlamak istiyorum canim.
YanıtlaSilTulumba tatlisi da cok nefis görünüyor, bayilirim. Dünürünün ellerine saglik. Sevgilerimle canim.
Canım,
YanıtlaSilböyle dünür dostlar başına. Nasıl da becerikliymiş. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.
ablacım dünürünün eline senin emeğine
YanıtlaSilsağlık ancak gelebildim malum yol uzun kucak dolusu sevgiler öptüm ablam..
Tulumba tatlisi da cok nefis görünüyor, bayilirim. Dünürünün ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgilerimle canim.
TULUMBA TATLISI SEVNLERDEN DĞEİLİM AMMA VELAKİN GÖRÜNÜŞÜ SÜPERRRRR
YanıtlaSilSELAM BEN GELDİM KUSURA BAKMAYIN LÜTFEN İŞLERİMİN YOĞUNLUĞUNDAN VE RAHATSIZLIĞIMDAN EPEYDİR ZİYARETE GELEMEDİM.SEVGİLEREMİ BIRAKIYORUM MAŞALLAH HERZAMANKİ GİBİ HARİKASINIZ.
YanıtlaSilne harika gorunuyor oyleee tam istedigim gibiii:)))
YanıtlaSilellerine saglik canim yaa azcik alsam mi?? yok yok aksam aksam neyse gormemis olayim :))
sevgiler
tabi yaa dunurunuzun ellerine saglik canimm;))
YanıtlaSilben gorunce tatliyi atladim hemen hahahahha
maşallah dünürüne...marifetli kadınmış...hazır gibi olmuş...ellerine sağlık dünürünün...
YanıtlaSilharika görünüyor...
dedem çok severdi..
YanıtlaSilher yediğimde gördüğümde hatrıma düşer,ellerinize sağlık.
Annem tulumba tatlısına dayanamam
YanıtlaSildr duymuyorum izin verirsen annem
bir tane alıcam
ellerine sağlık kızım...
bende bir kez denemiştim kolum koptu karıştırırken maşallah nefis olmuş
YanıtlaSilellerine sğalık
kocaman sevgilerr
Ayy,tulumba tatlisi nefisssss...
YanıtlaSilBostan resimlerini de görmek istiyorduk.Dünürler ne hazirlamislar,sunmuslar bir göreydik hele...
Yeme-icme bahane maksat muhabbet olsun.
Güzel bir haftaya baslaman dilegiyle,sevgiler canim.
mrb bu patates unu nerde bulunur o olmasa normal un olsa olmazmi acaba buraya cevap yazarsaniz cok sevinirim sevgiler
YanıtlaSilMerhablar, ADSIZ arkadasim patates unu Almanyada Türk süpermarketlerde satiliyor, eger bulamazsaniz, irmik veya nisasta ile az denegin bence, bazi tariflerde bu iki secenekde vardi, onun icin nisasta ve irmikle de olacagini saniyorum. Ama bu tarif bir harika, siz pataes ununu bir arayip bulursunuz umut ediyorum, ilginize tesekkürler, selamlar.........
YanıtlaSiltatlı enfes dünürünüzün ellerine sağlık
YanıtlaSilmerhabalar,çok güzel görünüyor bu tatlı dünürünüzün ellerine sağlık sizinde tabi,bizlerle paylaştığınız için...
YanıtlaSilbu tatlıya bizim oralarda sarı burma denir...
hatta hem böyle küçükleri vardır hemde 2 -3 sıra dolanmış olanları,ahh canım çekti şöyle çıtır çıtır... :)
merhaba arkadaslar bende bu tarifi denemek istiyorum ama benim istedigim gibi citir citir olmamasindan korkuyorum acikcasi
YanıtlaSilaranizda deneyip memnun olan yok mu yada baska bir tarifle yapip günlerce citirligini koruyan bir tarif verecek biri yok mu ?????
her yapisimda once gevrek sonra yumusuyor inanamiyorum...ya bende var sorun ya sizlerde harfi harfine de yapiyorum ama citirligi 1 saate kalmiyor ustelik tadi hazir tulumbalarinkine de benzemiyor!!!
YanıtlaSilArkadaslar tulumba tatlisin tuturmak gercekten biraz zor, hamurunun kivamini iyi ayarlamak gerek, birde serbeti cok önemli. Tulumba tatlisinin serbeti diger tatlilara ragmen daha koyu oluyor. Malesef serbetini iyi yapamayinca kizaran hamurlar hemen yumusuyor. Bunlar 2-3 gün citir citir kaliyor. Tabi iki üc gün kalirsa, bir defasina kutuda unutmustum, ayni taze yapilmis gibi mis gibiydi. Sevgiler, kolay gelsin...
YanıtlaSil