Lahana Sarmasi
Malzemeleri:
1 haslanmis Lahana yapraklari
250 gr yagli Kiyma
1 su bardagi Pirinc
1 büyük Sogan
2-3 dis Samirsak
1 y.k. Domates Salca
1 y.k. Biber salcasi
Kirmizi biber, karabiber, Tuz
Sonra piserken üzerine:
3 yemek kasigi Nar eksisi
Yapilisi:
Kiymanin icine ince kiyilmis sogan, sarmisak, baharatlar ve salcalar eklenerek yogrulur. Yikanmis pirincde ilavae edilerek karistirilir.
Haslanmis lahana yapraklari orta yerleri cikarilarak iki parca halinde, bir kenarina 1 yemek kasigi kadar kiymali ic yayilarak ayri ayri sarilir. Tüm sarilan yapraklar bir tencereye dizilir.
Üzerine dolma tasi veya bir düz tabak oturtularak üzerine gelecek kadar su eklenir ve tuz ilave edilerek önce hizli ateste kaynatilir. Kaynayinca kisik atesde yaklasik 30 dakika pisirilir icine nar eksisi ilave edilip, 15 dakika daha pisirilir. Ocaktan alinip önce suyu süzülür ve servis tabagina alinir, yogurt ve maydanoz dallari ile servis yapilir.
Afiyet Olsun!
Not: Ben sarmalari baya iri sardim, cünkü isten gelince cocuklar gelmeden ulastirmak icin, ancak böyle tembel isi yapabiliyorum::))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ablacım ellerine sağlık ama ben deee isteeeeeerrrrrrrrriiiiiiimmmmmmm. Babannem yapar hem d pek güzel yapar yaaa ben babannemi özledimmmmmm!!!:(((
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Canım arkadasım ellerıne saglık.Kucak dolusu sevgıler benden sana
YanıtlaSilOO ABLACIM BAYILIRIM LAHANA SARMASINA ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR SEVGİYLE KAL
YanıtlaSilMis gibi kokmuştur.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler....
lahananin bol oldugu su günlerde mevsimi oldugu icin tam lezzetindedir yani ilacsiz oldugu icin daha bir lezzetlidir.
YanıtlaSilCok severim ama ev halki yemiyor senede bir ancak piser sarma bizde,yakin olsaydin tabak elimde sarmlardan isterdim,ellerine saglik aysecim nefis görünüyor
ellerinize saglık nefisss olmuştur en sevdiklerimin arasındadır ben bir porsiyon aldım sevgilerleee
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım
YanıtlaSilbende aylar önce sarema yapmak için lahana aldım ama tembelliğimden birtürlü saramadım en sonunda salata yaptım:)
Canım,
YanıtlaSilSeni tebrik ediyorum, işten gelip üstüne bir de sarma hazırladığın için...
İri- ufak kim bakar, âfiyet olsun.
Sevgiler... : ))
Canım ellerine sağlık bayılırım lahana sarmasına, hemde bol ekşili, afiyetler olsun canım.
YanıtlaSilCanım inan ben de şu sıralar yine girdiğim yok nete, bir bakıp çıkıyorum,sizlere allah kolaylık versin, çok yoğunsunuz, canım görüşmek üzere sevgiler...
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Sarma olsun da ister büyük, ister ufak. Emek verip yaptın ya, gerisini boş ver. Gayet de güzel olmuş.
Sevgiyle kal.
Vallahi canım çekti ama bana yapması öyle zor geliyor ki :(
YanıtlaSilLahana sarmasına bayılrım ama yapacak kimse yok :(
YanıtlaSilNedense yapmaktan çok çekınıyorum...
Enfes görünüyor..
Ellerine dsğlık
Ellerinize ve emeklerinize sağlık... Hele de nar ekşili olunca tadı daha da güzel oluyor...
YanıtlaSilSağlıcakla kalın..
offff bayılırımmm muhteşem ellerine sağlık canım...öpüyorum iyi haftalar
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık harika görünüyorlar..keyifli bir hafta geçirmen dileğiyle..sevgiler..öpüldünn:))
YanıtlaSilEllerine saglik cok nefis görünüyor. canim cekti valla. blogunda bir harika. Bir daldim cikamadim.
YanıtlaSilSevgiler Ümmühan
Ayse ablacim lahana sarmasini cok ama cok severim.Lahananin sarmasi olunca ,klasik lahana lezzetinden cok cok ötede güzel bir tad oluyor.Ellerine saglik nefis görünüyor.Sevgiyle kal:)
YanıtlaSilAyşecim bayılırım lahana sarmasına, ellerine sağlık enfes görünüyor..
YanıtlaSilÇok öpüyorum seni..
Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor.
Sevgiler.....
Ellerine sağlık gece gece canım istedii:)
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık çok severim zten:))
YanıtlaSilcanim ablam
YanıtlaSildaha aksam bitti bende dün yaptim bayiliyorum ben ya üzerinede bol yogurt o afiyet olsun sevgiler öptüm