Malzemeleri:
2 Yumurta
125 gr Tereyagi
250 gr Labne Peynir
1, 1/2 su bardagi Un
1 pak Kabartmatozu
Serbeti icin:
2 su bardagi seker
2 su bardagi soguk su
1 y.k. Limonsuyu
Üzerine Fistik
Yapilisi;
Yumurta ve tereyagi mixser ile iyice cirpilir. Labne peyniride ilave edilerek devam karistirilir. Sonra un, kabartma tozu da ilave edilir ve güzel bir hamur yapilir. Hamuru cok sert olmuyacak elinize yapisabilir kivamda olsun ve ara sira el una batirilarak ceviz büyüklügünde toplar yapilir ve yaglanmis tepsiye dizilir. 180 derece kizgin firinda 25-30 dakika pisirilir. Firndan cikarttikdan sonra onceden kaynatilip hazirlanmis iki bardak seker ve iki bardak soguk su ile limon suyu serbeti ilitilir ve firindan cikan toplar surubun icine alinir. Yarim saat kadar surubun icersinde bekletilir ve servis tabagina alinir ve üzerine dövülmüs fistik serpilerek servis yapilir.
Afiyet olsun!
Günaydın canım, harika bir tatlı olmuş, çok severim bu tatlıyı ama hep hazır alır yapardım, bu şekilde kendinin evde yapması daha da güzel olmuştur, inşallah ramazanda bu tarifini yaparım canım, ellerine sağlık...
YanıtlaSilYine işlerimin arasında bir bakayım dedim, canım dönüşte görüşmek üzere ailecek sevgi ve selamlar...
Hazırlarını pek sevmiyorum sanki yumurta kukuyormuş gibi geliryor bana ama evde yapılmışını merak ettim doğrusu görüntü muhteşem.
YanıtlaSilEllerine sağlık Ayşecim sevgilerimi yolluyorum örtüm hoşçakal.
PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YanıtlaSilYÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR
http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır
etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR
anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:perde pilavı
yöre adı:siirt
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
Canim,ellerine saglik.Kemal Pasa tatlisini cok severim ama,hic ev de yapmadim.Genelde hazir paketlerde alip serbetini ben döküyorum.Mutlaka denemem gerek.
YanıtlaSilGüzel günler diliyorum,sevgiler...
Merhaba canım tatlı arika görünüyor..yaa iki üç gelmedim batım ne mamalar var..offf yaa şaştım gözlerim dört dönmeye başladı burda..
YanıtlaSilkime ne yazdım bilemedim valla.
sen bana üçer taneden beş porsiyoncuk verirsen pekte makbule geçecek...
hihihihi:))) acaba yüzsüzlükmü ettimkiii:))
haaa unutmadan buldunmu çantayııı..
Selammm Ayse ablacim ben geldiiim. Nihayet tasindik her ne kadar tam yerlesmesekte.Bu gün telefon ve internet baglandi,hemen sizleri ziyaret etmek istedim.Insal. telefonlada konuscaz.Kemal pasa tatlisi harika görünüyor,ellerine saglik ablacim,afiyetler olsun.Sizleri cook özlemisim,sevgilerimi birakiyorum,öpüldüüün;)
YanıtlaSilCok güzel olmus ,ellerinize saglik .Cok severim kemal pasayi . Lor Peyniri (Quark mi oluyor ? ) .
YanıtlaSilAaaa!!!bende yaptim ve daha yayinlamadim bekliyor:)Cok cok severim kemalpasayi.Bizim oarda cok yaygindir,herkes bilir.Eline saglik ablacigim.
YanıtlaSilselamlarimla,serap.
Merhabalar isimsiz arkadasim, evet Labne peyniri Quark oluyor, demeni tavsiye ederim, selamlar...
YanıtlaSilAcaba Labne peynirini burda bulabilirmiyim.?Bilmiyom ama baska peynir olmaz mi:)))))) OFff ya cok ac goz oldum ne gorsem istiyom beeeeee:)))))ama ne yapayim muthis tatlilar:))))))saka bi yana cok leziz gorunuyoooooo ellerine saglik...
YanıtlaSilOzi
Abalacığım ellerine sağlık, hayırlı cumalar. Ayrıca ben bu talının hep hazırlarını yemiştim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Ayşe'cim merhaba canım..uğradım yazmadan çıkmak istemedim.cuman mübarek olsun duayla kal..
YanıtlaSilMERHABA AYŞECİM. ZİYARETİN VE YORUMUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. KEMAL PAŞA TATLISINI EŞİM ÇOK SEVER. TARİFİNİ BİLMEDİĞİM İÇİN HEP HAZIR ALIRDIM. O DA HER ZAMAN İYİ BİR SONUÇ VERMEZDİ. TARİFİNİ BURADA GÖRDÜĞÜM ÇOK İYİ OLDU. ARTIK SONUÇTAN EMİN OLARAK EVDE KENDİM YAPABİLİRİM. :)) ELLERİNE SAĞLIK CANIM. GÜZEL PAYLAŞIMLARDA TEKRAR BULUŞMAK DİLEĞİYLE, SELAM VE SEVGİLER...
YanıtlaSiloy oy oy super olmus bunlar ellerıne saglık sekerım gene dokturmussun
YanıtlaSil_____________
yasasnnnn bu gun cuma
mutlu bır hafta sonu dılıyorummmm
bayılırım bu tatlıya yaa şöyle aç aç yenecek şerbeti çatalla sıkılacak off yani :)) ellerine sağlık harika gözüküyor
YanıtlaSilmerhaba ben hazırını yapıyorum tam ölçü tapsamda şerbeti artıyor,bunu başka birşeyde değerlendirebilirmiyiz?
YanıtlaSil