Kahvalti etkinligin http://mutfaktayimm.blogspot.com/ arkadasimiz hazirlamis, bende bu etkinlige, Avakado ezmesi ile katiliyor ve arkadasima basrilar ve kolayliklar diliyorum.Avakado Ezmesi
Malzemeleri:
1 Avakado
1 dis Sarmisak
2 y.k. Mayonez
4- 5 yemek kasigi az süzülmüs yogurt
1/2 Limon suyu
5-6 Feslegen yapragi
Yapilisi:
Olgunlasmis Avokado soyulur. Ortadan ikiye kesilerek icindeki cekirdek cikarilir. Bir catalla ezilir. Icine ezilmis sarmisak, ince kiyilmis, feslegen, mayonez, yogurt, Limonsuyu, tuz, karabiber de ilave edilerek karistirilir. Servis tabagina alinir ve domates ve zeytin ile servis yapilir.
Afiyet Olsun!
Canım etkinliğime katıldığın için çok teşekkür ederim. Etkinliğim mutfaktayimm.blogspot.com da sürüyor bilgin olsun bu güzel görüntüyü o adresimde yayınlıyorum. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
hiç yemedim..denemek isterim ellerine sağlık ablacımm
YanıtlaSilAvakadoyu bir kere yedim bir dahada almadim nedense bana kekremsi geldi ama böyle salata halinde cok güzel olmus eline saglik canim
YanıtlaSilarkadaşım bu avakadoyu birkere yedim biz almasınımı bilemedik bir daha hiç yemedik zehir gibi acıydı aslında yiyenler harika birlezzet olduğunu söylüyor ellerine sağlık canım senin elinden çıktığı için mutlaka güzeldir sevgiler
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık,çok güzel görünüyor, ben de mayonezsizini yapıyorum, ama mayonezli daha da lezzetli olmuştur,çoğu kişi sevmiyor ama biz avakado ile yapılan lezzetleri çok sevdik, çok ta faydalı bir besin, sizlere afiyetler olsun canım, sevgilerimle öpüyorum...
YanıtlaSilAilecek selamlar...
Ayşe'ciğim,
YanıtlaSiluzun süredir gelemedim sana bu aralar çok yoğunum tatile girince biraz rahatlarım herhalde. Avakadoyu annemler pek seviyor ama ben bir türlü ısınamadım.Senin tarifi annem gelince ona yapayım herhalde beğenir çünkü buradan çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.Nu arada kızının nişanı hayırlı ve uğurlu olsun resimlerini merak ediyorum yayınlayacakmısın baktım ama göremedim.Allah tamamına erdirsin inşallah.Sevgiler
ablacım bayadır gelememişin bloguna istanbula gitmişin çok sevindim. yemeklerinde çok güzel olmuş hani alttaki bulgurlu etli köfteyi yemiştim çok enfes bişeydi ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilAyse ablacigim cok degisik bir tarfi olmus,bende biliyorum avakado ezmesini.Bergamali arkadasim var o pek yapar bunu,her zaman yapmiyacaksin ama devamli olunca agir oluyor.:)
YanıtlaSilEllerine saglik ablacigim.
sevgilerimle.
'Allah'ım ömrümü affınla sona erdir..emelimi,rahmetini ummaya yönelik kıl..rızana ulaşma yollarını benim için kolaylaştır ve bütün hallerimde amelimi güzelleştir..amin....
YanıtlaSilhayırlı cumalar,sevgiler canım
Ayşe ablacım hayırlı cumalar diliyorum. Bizide unutmayasın dualarında.
YanıtlaSilAvodadoyu bende merak ediyorum ama ithal edilen meyve, sebzeleri almayın diyolar bende alsam mı almasam mı düşünüyorum.
Yeni tatlara hep açık olduğum için. Bakim bi deniyim:P
Bu salatyı hiç denemedim.Mutlaka güzeldir.Eline sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilhayırlı cumalar
sevgiyle kal