Bizim Kilis`in bir deyimi var, "Aç olan yemiş taşı zannetmiş Kemmunlu keşkek aşı"(kimyonlu keşkek yemegi). Yani ac olan ne yerse yesin öyle beyenirki, acliktan yediyi taşı, bu cok güzel olan Keşkek yemegi dahi sanabilir anlamindadir. Iste o keskek yemegini simdi sizlere yaziyorum. Burda arkadaslarima yaptim cook begendiler, birde siz deneyin.
Malzemeleri:
1kg kemikli et
250 gr Nohut
2 su bardagi Keskeklik Bugday (yarma)
1 sogan
1 kirmizi Biber
1 Domates
4 yemek kasigi Tereyagi
1 cay kasigi Kimyon
1/2 cay kasigi Karabiber
1 cay kasigi pul Kirmizibiber
Tuz
Yapilisi:
Et ve nohut düdüklü tencerede (yaklasik 1 saat) güzelce pisirilir. Pisen et kemiklerinden ayirtilip bir tabaga alinir. Nohutda ayri bir tabaga alinir. 5 bardak kadar et suyu süzülerek bir tencereye alinir. (eger et suyu daha azsa üzeri su ile tamamlanir. Yemegin suyu keskeklik bugdanizin cinsine göre su cekmesi daha az veya daha cok olarak degisebilir) yikanmis keskeklik bugday, sogan, biber ve domatesde dogranarak hepsi tencereye eklenerek pisirilir. Pismeye yakin icine nohutlar, pul kirmizi biber ve tuz da eklenerek suyu cekene kadar ve bugdaylar iyice acilana kadar güzelce pisirilir ve ocaktan alinir.
Tavada 3 yemek kasigi yag isitilir icine karabiber serpilir. Tenceredeki yemegin üzerine kimyon serpelenir ve bu yagda üzerine gezdirilir, yemek karistirilarak tabaga alinir. Artan 1 yemk kasigi yaglada etler karabiber serpilerek tavada hafif kizartilir ve tabaklardaki yemeklerin üzerine pay edilir.
Sicak sicak salata veya tursu ile yenir.
Afiyet Olsun!
Canim,
YanıtlaSilbu yemegine bittim burdan resmen, üzerindeki nefis görünen etlerle harika oldugu her halinden belli oluyor, cok severim birde pilavli olmasida cok güzel. Senin de ellerine saglik ablacim.
Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..
keşkek beğenilmezmi hiç helede böyle usta elinden çıkarsa ellerine sağlık arkadaşım her yaptığın çok nefis oluyor sevgilerimi bıraktım canım
YanıtlaSilKeskek cok güzel görünüyor Ayse ablacim ellerine saglik.Bir cok cesidi var bu keskegin.Buda baska bir cesidi.Sevgilerimi biraktim canim,ötpüm Ayse ablammm.
YanıtlaSilBende arkadasimda yemistim tadi nefisti,ama onunki biraz degisikti,her yöre kendine göre pisiriyor demekki.
YanıtlaSilEline saglik Aysecigim.
neseli bir hafta sonu dilerim canim
hiç denemedim ama keşkek harika görünüyor ne kadar leziz olduğu belli ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilayy ablacım çok güzel görünüyor.ama hiç yemediğim bir tad.biliyormusun burada sadece keşkek yapan lokantalar var.ama nedense tadını bilmem.zaten sizin bu et yemekleri bir hoş oluyor valla.çok beğeniyorum.güzel ellerine sağlık.sağlıkla kal
YanıtlaSilEline sağlık çok güzel görünüyor.Hiç yememiştim.Denemem lazım.
YanıtlaSilsizin keşkek bizimkisinden oldukça farklı ellerine sağlık canım aç olan her şeyi beğenir bizdede aç ekmeği katmer sanar gibilerinden şu laf söylenir ekmek katmer oldu artık derler öptüm bayy
YanıtlaSilcanım benim ne güzel bi yemek bu enfes görünüyor çok severim bende ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilnefis olmuş ayşe ablacım
YanıtlaSilellerine sağlık
arkadaşların ne kadar şanslı:)
sevgiler
hoşçakal...
Harika olmuş..Nefis bir lezzettir, rahmetli dedem çok severdi bu yemeği..Ağzının tadını bilen herkesin bayılarak yiyeceği bir yemek bu :))))
YanıtlaSilAyşem,
ellerin dert görmesin..
Ablaların ablası canım ablam
YanıtlaSilellerine sağlık ben çok sevmiştim keşkeği ilk yediğimde çok güzel görünüyor seninki de bir tabak uzatırsın dimi abla:)
Ayşe ablacım ellerine sağlık,çok severim.
YanıtlaSilablacim keskek burdada enfes görünüyor ama ben su kalan pastayi alsam nasil olur sevgiler ellerine saglik iyi pazarlar
YanıtlaSilSevgili Aysecim
YanıtlaSilKeskegin cok nefis görünüyor kokusu ta buralar geldi. Ellerine saglik canim.
Sevgilerimle Emine
eline saglik abla eminim muhtesem olmusdur:) öpüyorum:)
YanıtlaSilsevgiler
www.aynurdantarifler.blogspot.com
slm ablam yaaa uzun zamandır yememiştim şimdi canım çekti gideyimde yapayım tarifinde ellerine sağlıkk hoşçakal
YanıtlaSilCanım Ayşeciğim, cuma günü tarifini görmüş ve tam yorumumu yazacağım sırada net atıp, ardından da elektrikler gidince yorumunu yazamamıştım. Sonra da malum hafta sonu, gezmeler , misafir derken, hiç giremedim. Bugün işim yok, oturdum güzel arkadaşlarım neler yapmışlar onlara bakıyorum.
YanıtlaSilCanım, benim memleketimde de(Gerze-Sinop)keşkeği bu şekilde yaparız, keşkek pilavı deriz biz de, tek farkı biz bir de kuru fasulye de koyuyoruz. Çok severim keşkeği, eşim de Antakya'da yapıldığı şekliyle dövülmüşünü sever, ben her ikisini de severim.Antakya'da da kimyonlu bulgur pilavına kemmunlu aş derler. Yakın yöreler olduğu için çok şeyleri benziyor zaten. Ellerine sağlık canım,keşkek öyle güzel görünüyor ki,canım çekmedi desem yalan olur, halbuki daha geçen hafta yapmıştım ben de ...
Afiyetler olsun canım, sevgiyle öptüm...Ailecek selamlar...
ayse abla ne güzel görünüyor bu böyle.ben bir kere keşkek yemiştim ama lapa gibi bişeydi ve hiç begenmemiştim.ama bu çok güzel bir tarif.ellerine sağlık....
YanıtlaSilBen de Kılıslı bır bababnın kızı olarak o yorenın hemen her yemegını bılır ve yerım.Keskek ası ıle ılgılı olan deyımını de babaannem rahmetlı cok soylerdı.Benım de kızım merak ettıgı ıcın bu yemegı trflere bakarken sızınkını de gordumm ve cok begendım.Cunku cok degısık trfler var .Elınıze saglık....
YanıtlaSilBen de Kılıslı bır bababnın kızı olarak o yorenın hemen her yemegını bılır ve yerım.Keskek ası ıle ılgılı olan deyımını de babaannem rahmetlı cok soylerdı.Benım de kızım merak ettıgı ıcın bu yemegı trflere bakarken sızınkını de gordumm ve cok begendım.Cunku cok degısık trfler var .Elınıze saglık....
YanıtlaSilMerhabalar adsiz takipcim, güzel yorumun ve ziyaretin icin cok tesekkürler.
YanıtlaSilUmarim kiziniz Keskek yemegini begenmistir. Ben bayan misafirlerim geldiginde yapiyorum cok begeniliyor. Arkadaslar özel ya keskek yada mercimekli köfte yemege bana gelirler. Sizde Kilisli bir babanin kizi oldugunuza göre muhakak yemissinizdir ve nefis yapacaginiza da eminim, sevgiler....