Arkadaslar iste yarencigim sayesinde yeni bannerim bu güzel calismandan dolayi kendisini kutluyorum, ellerine saglik Yarencigim, cok güzel yapmissin, cok begendim, ellerin dert görmesin.
Bu Zambak sana yarencigim.
Iste bu pastayla ikinci bir kutlama olsun diyerek bu yazi ile ekledim.
Gecen hafta maheretler blogumda yazdigim gibi, calistigim projenin Ciftci Bayanlarla yaptigimiz toplantisinda asure ve yemeklerin yaninda arkadasimiz Naciyenin dogum günü oldugu icin, kizi Derya`nin yaptigi harika iki pastanin tarifini istek üzere önce bu bademi pastayi, Derya`dan alarak sizlere yaziyorum, Deryacigim ellerine saglik, pastalar nefisti, Naciye`nin de dogum gününü tekrar burdan kutluyor, saglikli ve mutlu nice yillar diliyorum, gelelim pastanin tarifine.
Badem Ezmeli Kalpli Pasta (Marzipan Torte)
Malzemeleri:
4 Yumurta
4 y.k. soguk Su
200 gr Seker
1 pak. Vanilya
120 gr Un
80 gr Nisasta
1/2 pak. Kabartmatozu
Arasi icin:
2 bardak sivi Kremsanti
2 Vanilya
100 gr ince cekilmis istege göre badem ici, findik veya ceviz ici
Üzerine:
150 gr Badem Ezmesi
1 sivi Kremsanti
1 vanilya
Süslamek icin Pasta garnetürleri, Ceviz, Sekerleme - Yapraklar, -Gül vs.
Yapilisi:
Yumurta aki ve sarisi ayrilir. Yumurta aki cirpma kabina alinir üzerinede su ilave edilerek kar gibi olana kadar cirpilir. Seker ve vanilyada ilave dilerek cirpmaya devam edilir, yumurta sarilarida tek tek, cirpmaya devam edilirken, ilave edilir. En son un, nisasta ve kabartma tozu karisimi elekletn elenerek, yumurtali karisima karistirilarak ilave edilir. Altina yagli kagiti yayilmis, kelepceli kalpli kaliba hamur aktarilir ve 190° de 20-25 dakika pisirilir. Bu kek bir gün evelden de pisirilip böylece bekletilip arasi ikinci günde hazilanirsa cok güzel sonuc veriyormus, Deryanin tavsiyesi. Kek soguyunca kaliptan alinip ortadan kesilir. Bu arada vanilya ve kremsanti iyice cirpilir sertlesince icine badem ici veya findik ici ilave edilerek karistirilir. Kekin ortasina sürülür.
Diger kat üzerine kapatilir. Carsidan alinmis hazir badem ezmesi (Marzipan), folye arasina alinir ve kekin üzerini kaplayacak büyüklükte merdane ile acilir. Acilan badem ezmesi cok dikkatlice kekin üzerine yerlestirilir, vanilya ve kremsanti ile sertlestirilene kadar cirpilir, kekin kenarlari ve üzeri bu kremsanti ile kapatilir. Üzeri Fotografta görüldügü gibi veya istege göre süslenir. Buzdolabinda sofraya alinana kadar bekletilir.
Afiyet Olsun!
Bu Zambak sana yarencigim.
Iste bu pastayla ikinci bir kutlama olsun diyerek bu yazi ile ekledim.
Gecen hafta maheretler blogumda yazdigim gibi, calistigim projenin Ciftci Bayanlarla yaptigimiz toplantisinda asure ve yemeklerin yaninda arkadasimiz Naciyenin dogum günü oldugu icin, kizi Derya`nin yaptigi harika iki pastanin tarifini istek üzere önce bu bademi pastayi, Derya`dan alarak sizlere yaziyorum, Deryacigim ellerine saglik, pastalar nefisti, Naciye`nin de dogum gününü tekrar burdan kutluyor, saglikli ve mutlu nice yillar diliyorum, gelelim pastanin tarifine.
Badem Ezmeli Kalpli Pasta (Marzipan Torte)
Malzemeleri:
4 Yumurta
4 y.k. soguk Su
200 gr Seker
1 pak. Vanilya
120 gr Un
80 gr Nisasta
1/2 pak. Kabartmatozu
Arasi icin:
2 bardak sivi Kremsanti
2 Vanilya
100 gr ince cekilmis istege göre badem ici, findik veya ceviz ici
Üzerine:
150 gr Badem Ezmesi
1 sivi Kremsanti
1 vanilya
Süslamek icin Pasta garnetürleri, Ceviz, Sekerleme - Yapraklar, -Gül vs.
Yapilisi:
Yumurta aki ve sarisi ayrilir. Yumurta aki cirpma kabina alinir üzerinede su ilave edilerek kar gibi olana kadar cirpilir. Seker ve vanilyada ilave dilerek cirpmaya devam edilir, yumurta sarilarida tek tek, cirpmaya devam edilirken, ilave edilir. En son un, nisasta ve kabartma tozu karisimi elekletn elenerek, yumurtali karisima karistirilarak ilave edilir. Altina yagli kagiti yayilmis, kelepceli kalpli kaliba hamur aktarilir ve 190° de 20-25 dakika pisirilir. Bu kek bir gün evelden de pisirilip böylece bekletilip arasi ikinci günde hazilanirsa cok güzel sonuc veriyormus, Deryanin tavsiyesi. Kek soguyunca kaliptan alinip ortadan kesilir. Bu arada vanilya ve kremsanti iyice cirpilir sertlesince icine badem ici veya findik ici ilave edilerek karistirilir. Kekin ortasina sürülür.
Diger kat üzerine kapatilir. Carsidan alinmis hazir badem ezmesi (Marzipan), folye arasina alinir ve kekin üzerini kaplayacak büyüklükte merdane ile acilir. Acilan badem ezmesi cok dikkatlice kekin üzerine yerlestirilir, vanilya ve kremsanti ile sertlestirilene kadar cirpilir, kekin kenarlari ve üzeri bu kremsanti ile kapatilir. Üzeri Fotografta görüldügü gibi veya istege göre süslenir. Buzdolabinda sofraya alinana kadar bekletilir.
Afiyet Olsun!
Ablacığım nefisss
YanıtlaSilAfiyetler olsun:)
oleyyyyyyyyyyy ilk yorum bu güzel pastaya nbu güzeller güzeli şablona hayırlı olsun ablacımmm sana en güzel şeyler yakışır zaten ellerine sağlık byy
YanıtlaSilAyse ablacimm canim,ne güzel bir süpriz yapmisin,vallahi utandim,cok tesekür ederim ,cok naziksin.Feda olsun sana:)Pastada nefis olmus,cok sahane ellerine saglik.Ayrica cicek icin cok tesekürler canim.Sayfan hayirli olsun,güzel tariflerinle bulusmak dilegiyle,sevgiyle kal ,öptüm.
YanıtlaSilAyşe'cim,
YanıtlaSilseni sevmezmiyim hiç.Bir türlü uğrayamamışım nedense.Bir daha olmaz hemen gelirim.Hatta bak bir gün öncesinden geldim :-))İlk girdiğimde balık vardı sayfana sonra yorum yazmak için geri döndüm ve bu nefis pastayla karşılaştım.Oy oy oy bu ne güzel bir pasta böyle.Ellerine sağlık canım.Çok çok sevgiler gönderiyorum izmir'den
MUTFAKTA BIRI MI VAR??? )
Ellerine sağlık canım.cok guzel bı pasta olmuş.Sevgiler...
YanıtlaSilsırf bu pastayı merakımdan tek tıkla geldim buralara..nefis görünüyor gerçekten yapanların ellerine sağlık doğumgünüde hayırlar getirir inş. bundan sonraki yeni yaşında..
YanıtlaSilayrıca aşure ve yapılan diğer etkinliklerin kare kare resimlerini seyretmek okumakta çok hoştu...bende çok severim aşureyi almanların bayılmaması garip kaçardı zaten çünkü gerçekten harika bir lezzet..emeği geçenlerin hepsinin ellerine sağlık..sevgilerimle..
canimmmm cok tesekkur ederim...
YanıtlaSilpasta cok guzel gorunuyor gercektende denemek isterim...
size afiyet olsun
sevgilerimle...
www.yenitadlar.blgcu.com
oooo süper görünüyor,ellerine sağlık derya...
YanıtlaSilcanım ben bolğ dünyasında yeni sayılırım,o dediğinle ilgili biyerleri karıştırdım ama
umarım olmuştur :))
acemiyim malum :)
tşkler ilgine...
seni bağlantılarıma ekledim umarım sakıncası yoktur ?
YanıtlaSilderyanin eline saglik:)) yareninde emegine saglik:)
YanıtlaSilben marzipanin tadini sevemedim gitti simdi seker hamuru denedik bakalim ne olacak hadi hayirlisi ::))
www.aynurdantarifler.blogspot.com
selamlar canim,
YanıtlaSilpastan süper olmus ellerine saglik
ve bannerin icin hayirli olsun,
eee bizim yarencigimiz süperdir ve birtanedir :))
hoscakal, aysel
arkadaşım pastan çok hoş görünüyor ellerine sağlık. birde beni arkadaş eklemişsin çok saol fakat yanlış girmişsin adresi o çok eskiden deneme amaçlı açmış olduğum blog sayfasıydı ben onu unutmuşum bile istersen şimdiki adresle değiştirde karışıklı olmasın. sevgiler.
YanıtlaSilPasta harika olmuş ellerine sağlıkk...
YanıtlaSilcanım hakikaten kalp kalbe karşı derler olmuş bugün ama süper bir görüntü ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilCanım sana daha önce sayfalarımızın banneri olmadığını yazmıştım ama avatar olarak kullandıklarımızın(simge)kodlarını göndermek istedim ama bu sayfalardan kabul etmiyor. Arzu edersen sayfana banner olarak eklemek istersen bana e- posta adresini yollarsan sana bu kodları yollayabilirim canım.
YanıtlaSilCanım yeni bannerin çok güzel olmuş, güle güle kullen. Yarenin de ellerine sağlık bu güzel banner için...
Canım pasta da harika görünüyor,Deryanın ellerine sağlık, güzel çalışmalarınızın devamını diliyorum canım, sevgiler...
ellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilAyşe ellerine sağlık....Zor bir pasta vallahi helal olsun....
YanıtlaSilSevgilerimle
Selam Ayşecim pasta muhteşem hemde marzıpanlı Deryanın ellerine sağlık öpyorum canım bay
YanıtlaSilPasta tek kelimeyle harika olmus yapanlarin eline saglik sizlerede afiyet olsun.
YanıtlaSilSayfanin yeni hali cok güzel olmus yareninde eline saglik .
Canimcim,
YanıtlaSilyeni bannerin icin Yaren'in ellerine saglik diyorum, gercekten cok hos ve ferah olmus, güle güle kullan ablacim.
Derya'nin pastasina gelince cok asaletli ve nefis bir pasta olmus, kendisinin de ellerine saglik demeden gecmeyeyim. Ben her ne kadar Marzipan pek sevmesemde bu pastadan bir dilime hayir demem valla.
Selamlar ve öptüm..
Sayfanda harika,pastanda harika,zambağında harika.Yaren'in ve senin ellerine sağlık.
YanıtlaSilBenim köfteye gelince kilis tavasından farkı kıyması köfte gibi ekmek yada galeta unu ile hazırlanıyor ve ikiye bölünen kıymaların arasına kaşar yayılıyor.
ayşe ablam şablonun çok güzel...bannerinde harika görünüyor....yaren artık usta oldu banner konusunda..ellerine sğlık onunda....
YanıtlaSilvede pasta çok güzel görünüyor....deryanın ellerine sağlık......
canım hayırlı cumalar güzel ir hafta sonu geçirmen dileğiyle sevgiler öptüm
YanıtlaSilYA�ASINNNNNNNNNNNNNN
YanıtlaSilbu g�n cumaaaa haftanin beklenen g�n����
mutlu sagl�kl� huzurlu a�k ve sevgi dolu g�zel bir hafta sonu diliyorummmmm
Ablacım güle güle kullan bannerini
YanıtlaSilderyanın yaptığı pasta da harika görünüyor.Ellerine sağlık
yiyenlerede afiyet olsun
hayırlı cumalar
öptüm
ayşecim ellerine sağlık nefis olmuş...alttaki balığıda es geçemem balık sevdalısı olarak...onuda öğle yemeğim için aldım helal et:)) sevgilerimle çok öpüyorum
YanıtlaSilAyşecim yeni bannerin hayırlı olsun, seni kardeş banner ilan ediyoruum:-)))
YanıtlaSilSevgiler...
Pasta harika görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilAyy ayy kesinlikle bir dilim istiyorum ellerine sağlık
YanıtlaSilAyse ablacim bannerin hayirli olsun.Yarenin ellerine saglik,ne kadar güzel hazirlamis,bak simdi özendim.Ben de isterim.Pasta da sahane olmus,Derya hanimin ellerine saglik.
YanıtlaSilablacım pasta muhteşem görünüyo
YanıtlaSilellerine sağlık
hoşçakal...
canımmm merhaba güzel ziyaretin için çok teşekkür ederim..canım kelime doğrulama bence de gereksiz kaldırdım zaten:))sevgiler..sıkça görüşmek dileğiyle
YanıtlaSiluf buram buram bademlii çok hoş eline sağlık
YanıtlaSiletkinlik içinde kolay gelsin..