Ari sokmasi

Elisi günümüzdeki yapilan pasta tariflerini vermeye devam ediyorum. Biliyorsunuz bu elisi günümüzün fotolari maharetler blogumda dha cok aciklamalar ver elislerini resimlerle göstermistim. Bu benim cok sevdigim, ari sokmasini (Bienenstich) alman arkadaslar yapip getirmisti, bende defalarca bu pastadan evde yaptim cok güzel oluyor , ben böyle tercüme ettim ve adida tadi gibi cok güzel. Birinci resim yuvarlak kek kalibinda, ikini tepsideki önde görünen ari saokmasida tarifte belirtigim gibi dikdörtgen tepside hazirlanmistir.

Ari Sokmasi (Bienenstich)


Malzemeleri:
3 Yumurta
80 gr Seker
1 pak. Vanilyasekeri
100 gr Un
1 pak. Kabartmatozu

Üzerine:
1 pak. (150 gr) yaprak Badem
1 pak. Vanilyasekeri
1 yem. kas. Seker
1 yem. kas. Bal
1 yem. kas. Tereyagi

Arasina:
2 sivi Kremsantiy
1 pak. pisirilmeyen Vanilyalikrematozu (Paradis Krem)



Yapilisi:

Malzemelerdeki yumurtalar ve seker güzelce krem haline gelinceye dek cirpilir. Icine un, kabartmatozu ve vanilya da ilave edilip devam cirpilir. Bu karisim ya bir yuvarlak kek kalibina veya dikdörtgen tepsiye alinir, üzeri düzeltilir. Üzeri icin olan malzemelerdeki tereyagi ve seker tavada isitilir ve karistirilarak eritilir, icine bal da ilave edilir. Sonrada bademler ve vanilyasekeride eklernerek bir kac defa karistirilip hemen ocaktan alinir. Tepsideki pasta hamurunun yarisiniin üzerine sürülür(dikdörtgen tepsisindeki hamurun yarisi alt kek, diger yarisi üst olacagi icin sadece üste gelecek olana bu bademli karisim sürülür. Ama yovarlak kek kalibinin icinde yapilacaksa her tarafina sürülür, cünkü bu yuvarlak kek kalibinda pisen kek sonra ortadan kesilecek, bademli olan üst olacaktir).
175° de isitilmis firinda 15-20 dakika bademler de güzel kizaranadek pisirilir.
Diger taraftan sivi kremsantiy cirpilir icine krematozu katilir. Firindan cikmis ve sogutulmus kek ikiye kesilir. Bademsiz olan tarafina bu kremadan sürülür ve bademli olan parca üzerine konulur. Eger yuvarlak kek kalibi kullanildi ise, o zaman kek dikkatlice ortadan kesilip, bademsiz olan krema sürülüp, diger yari bademli olan kremanin üzerine oturturulur. En az 1 saat dinlendirilip servis yapilir.
Afiyet Olsun!

13 yorum:

  1. Ayşe ablacım ellerine sağlık
    öncelikle ismi çok farklı geldi.görüşmek üzere


    SEVGİYLE KAL

    YanıtlaSil
  2. Adsız19:14

    Ari sokmasi cok sevdigim bir kek cesididir benim.Cok lezzetli görünüyor canim,ellerine saglik.Iyi hafta sonlari dilerim Ayse ablacim.

    YanıtlaSil
  3. Bende cok severim bol bademli kremali bu pastayi.
    Almancadan türkceye cevirince pastanin ismini böyle komik bir isim cikiyor,ama almancasi kulaga hos geliyor,eline saglik Aysecigim.
    neseli pazarlar

    YanıtlaSil
  4. canım ben bayılırım Bienenstiche harika olmuş ellerine sağlık öpüyorum

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşım yeni yeni bir şeyleri yoluna koyuyorum.Artık sık sık blogundayım benden kurtulamazsın.Ne güzel bir pasta olmuş.Çaya geldim sana.Bir dilimde pastadan verirsin artık.

    YanıtlaSil
  6. Evet Antepliyim.Seninde Antepli olmana çok sevindim.Sık sık görüşelim.

    YanıtlaSil
  7. ayşecim ellerine sağlık harika olmuş...afiyetler olsujn sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Adsız20:22

    Miss gibi olmuş adaşım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Ayşecim, yeni şablonun çok güzel olmuş canım, ilkerinmutfağı arkadaşımızın ellerine sağlık.
    Canım az önce maharetlere baktım çok güzel çalışmalar yapmışsınız, mamalar da mükemmeldi. Güzel çalışmanızın ardından güzelce yorgunluk atmışsınız, ne güzel...
    Ari sokması pastası da çok değişik ve güzel olmuş, arkadaşınızın ellerine sağlık, hepinize afiyetler olsun...
    Sevgilerimle öpüyorum canım...

    YanıtlaSil
  10. arkadaşım ne güzel tarifler çok değişik ve çok şık görünüyorlar ellerine sağlık ismide çok ilginç
    sevgilerimle hayırlı güzel bir hafta diliyorum canım

    YanıtlaSil
  11. abalacim ellerine saglik
    ari sokmasi enfes tarifi alinmistir
    ayrica kuruvasanlarinda blogunun yeni sabluda cok güzel olmus sevgiler öptüm iyi bir hafta dilerim

    YanıtlaSil
  12. yine döktürülmüş ayşe abla ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Adsız18:15

    ayşe ablacım kalbin gibi tariflerinde çok güzel ellerine saglık sevgiyle kal hoşçakal

    YanıtlaSil