Canim annemin bizler cocukiken, kisin yaptigi bu tatliyi coktandir yapmiyordum,
esimin Türkiyeden getirdigi pestili (bizde bunun adina üzüm bastigi denilir)
görünce züngül yapmaya karar verdim. Cok basit ve sicak sicak cok lezziz bir tad.
Malzemeleri:
20 -25 parca 3-5 cm lik kesilmis Pestil
Bulamac icin:
1 cay bardagi un
2 cay bardagi süt
1/2 cay bardagi su
1 fiske tuz
1/2 cay kasigi kabartma tozu
Kizartmak icin yag
Yapilisi:
Unun icine tuz, kabartma tozu, süt ve su ilave edilerek güzelce cirpilir. Tavada yag isitilir. Daha evelden kesilen pestiller bu bulamacin icine batirilip kizdirilmis yaga alinarak arkasi ve önü güzel kizartilinca bir mutfak havlusu serilmis tabaga alinir. Tüm pestillerin kizartma islemi bitince tarcinli pudra sekeri serpilerek servis yapilir. Afiyet olsun!!!
değişik bir tatlı ellerine sağlık görünümü harika
YanıtlaSilAyse'cigim,
YanıtlaSilPestili en son cocukken yemistim galiba, cok severim. ellerine saglik.
Cok guzel bir hafta sonu diliyorum ve sevgilerimi gonderiyorum.
huzurlu ve bol g�l�c�kl� mutlu hafta sonlar� d�l�yorumm
YanıtlaSilkend�n�ze cokk �y� bak�n
kocaman opuldunuz
ho�cakal�nn
Pestili duymustum galiba sert ,zorla sünen tatli birsey.Eger oysa cok farkli bir tarif.Ellerine saglik lezzetlide görünüyor yani.CAnim benim seninde cuman kutlu olsun,öptüm iyi hafta sonlari diliyorum.
YanıtlaSilçok değişik bir tatlı olmuş pestili çok severim büyüklerimiz olmayan imkanlarıyla ne güzel lezzetler ortaya çıkartıyorlarmış
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok beğendim çok hafif ve nefis olmuş sevgiler
çok değişik bir tatlı nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler:)
YanıtlaSilDeğişik bir tarif ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilmerhaba pestili biliyordumda tatlisini ilk sizde gördüm cok güzel olmus elinize saglik pestili bulursam deneyecegim sevgiler
YanıtlaSilÇok değişik ve güzel bir tarif canım ellerine sağlık....
YanıtlaSilcok degisik olmus ellerine saglik sekercim
YanıtlaSilSevgili Ayşe,ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim.Kendimce uğraşıyorum bir şeyler yapmaya.Bazen haftalar geçiyor bir şey ekleyemiyorum sayfama sonra bakıyorum ufak tefek birikmiş ekleyiveriyorum.Herzaman beklerim.Sevgiler
YanıtlaSilAysecim pestil varmi daha,cok severim bulursam öyle iyecegim tatliya kalmadan.Cok degisik bir lezzetolmus pestilin tatlisini bilmiyordum.eline saglik canim
YanıtlaSilablacim ellerine saglik züngül burdada enfes duruyor sevgiler
YanıtlaSilayrica kardes blog secilmenede cok sevindim ee senin gibi 10 parmaginda on marifet olani kim secmez demi ama sevgiler
Çok değişik bir tarif öğrenmiş oldum. Ellerinize sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilBEN GELİDM
YanıtlaSilBAKTIMMMM
BAKTIMMMM
ACIKTIMMM
GIDIYORUM :)