Kunta Kinte



Malzemeleri:

1,5 su bardagi Seker 250 gr. Tereyagi veya Margarin 1 su bardagi Süt
2 yemek kasigi Kakao
-----
3 Yumurta
2 su bardagi Un
1 cay kasigi Kabartma tozu
-----
Üzeri icin 4-5 yemek kasigi Hindistan cevizi rendesi

Yapilisi:
Seker ve yumusak tereyagi güzelce krema halini alana kadar cirpilir. Üzerine süt, kakao ilave edilerek cirpilmaya 1-2 dakika daha devam edilir ve bu karisimdan bir su bardagi bir tarafa ayirilir, bu sonradan pasta pistikten sonra üzerine eklemek icindir.
Diger malzemeler, Yumurta, un ve kabartma tozuda ilave edilerek karistirmaya devam edilir ve bu karisim, yaglanmis yuvarlak veya dikdörtgen bir kek kalibina aktarilir. Önceden isitilmis 175° deki firinda 25-30 dakika pisirilir. Firindan alir almaz ayirmis oldugunuz 1 bardaklik karisim pisen kekin üzerine kasikla gezdiriler ve kekin bu harci cekmesi saglanir. Üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir.
Not: Daha evelki tarifimde bu ayrilan karisimin icine yumurta konuluyordu, ama simdiki tarifim de degisiklik yapip, karisim ayrildiktan sonra yumurta ekleniyor.
Afiyet Olsun

5 yorum:

  1. Kunta kine nefis olmuş beni aldı gerilere götürdü eski bir diziydi ama tam hatırlayamıyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Ayşe'ciğim nefis görünüyor. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Ayse'cigim,
    Pastan harika olmus, ellerine saglik. Musadenle seni linklerime ekliyorum, ve guzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Pasta ismi yanilmiyorsam eskiden bir karate dizisinin ismiydi,pastaniyi kabarmis nefis olmus eline saglik

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım çikolatalı pastalar her zaman favorimdir çok güzel görünüyor eskiden çok zevkle seyrettiğimiz bir dizinin ismini de hatırlamış olduk sevgiler

    YanıtlaSil