28 Aralık 2014

Köstebek Pasta


Köstebek pastası

Malzemeleri:
4 Yumurta
1 su bardağı Şeker
1/2 su bardağı sıvı Ayçiçeği Yağı
1,5 su baradağı Un
3 yemek kaşığı Kakao
1 paket Vanilya
1 paket Kabartmatozu

İçine ve üzerine:
3-4 Muz
2 kutu sıvı Kremşanti
2 paket Vanilya
1 paket Kremşanti sertleştirici (bunun yerine 1 yemek kaiığı Chia tohumu kullandım)

Yapılışı:
Yumurtalar bir kaseye kırılır ve şeker ilave edilerek 2-3 dakika çırpılır.
Diğer malzemelerde sırası ile ilave edilerek karıştırılır.
Kelepçeli kek kalıbı yağlanır ve hamur içine alınır.

Önceden 150 derce ısıtılmış fırında keke 20 -25 dakika kadar pişirilir. Bıçak yardımı ile kontrol edilen kek pişmiş ise fırından alınır. (bir ucu sıvrı bıçak ortasına batırılır eğer bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir)
Hafif soğuyan kekin bir cm kenarlarından bırakılarak bıçakla bir cm derinlişinde kesilirkesilen yer kaşık yardımı ile bir kaseye alınır ve bu alınan kek parmak yardımı ile ufalanır, kırıntı yapılır.
Kekin bir cm lik oyuk yerine muzlar soyulur ve ortada kesilerek sık sık dizilir.
Kremşantiler vanilya ilavesi ile katılaşana kadar çırpılır ve sonra kremşanti sertleştiricisi ilave edilirek çırpılır.
Muzların üzeri kubbe gibi kremşanti ile bocalanır.
En üste kasede kırıntılanan kek serpiştirilir ve elle hafif kremanın üzerine basıştırılır. Kremşantinin tamamen kapanması gereklidir.
Bu halde streçlenip buzdolabında 2-3 saat veye bir gün dinlendirilip, kelepçeli kalıptan çıkarılarak servis edilir.
Afiyet Olsun....

Not. Chia Tohumunu  Kremşantiye katacaksanız, bir gün evelden bir yemek kaşığı tohuma 150 ml su ilave edip karıştırın ve buzdolabında ağzı kapalı olarak bekletin ve kremşanti ye ekleyin. İlk olarak bu Chia tohumu ile denedim çok beğendim.

Aşağıda bu Chia Tohumu ile bilgileri sizler için net de  BURDAKİ adresden bulup bilgilerinize sunuyorum.

Mucize bitki chia tohumu. Salvia hispanica adaçayı ailesinden bir bitkidir. Chia tohumu Aztek ve Mayalar tarafından uzun yolculuklarda kendilerine enerji versin diye bir kese içinde yanlarında bulundurulan mucize bir besin kaynağıydı. Chia Maya dilinde enerji anlamına gelmektedir.
Oprah'ın programına katılan Dr. Mehmet Öz, Chia tohumunu yüzyılın süper yiyeceklerinden biri olarak tanımlayınca herkes bu sağlıklı ve enerji veren bitkinin tohumunun peşine düştü. Neyse ki bitki saksı içinde küçük çaplı üretim yapılmasına uygun olduğundan kısa sürede hobi bahçecilerinin bitkileri arasında yerini aldı.
Bitkinin, tüketmek için enerji kaynağı tohumları kullanılmakta. Bilinen en yüksek omega-3 kaynaklarından biri.
1- Kilo vermekte kullanın: Diyet yapıyorsanız ve kilo vermek istiyorsanız rüyanız gerçek oldu. Küçük bir miktar tüketseniz bile sizi saatlerce tok tutar. Lezzetlidir. Chia tohumu su ile karşılaştığında kabuk çevresinde bir jel oluşturarak şişer ve vücudunuz saatlerce acıkma hissetmez.
2- Kan şekerinizi düzenleyin: Kan şekeriniz düştüğünde yemek yemiş olsanız dahi enerjiniz düşer ve açlık hissedersiniz. Chia ile birlikte tüketilen besinlerde, tohum yediğiniz her şeyi harekete geçirerek işler. Bu da saatlerce kendinizi enerjik hissetmenizi, kan şekerinizin düşmemesini sağlar.
3- Eşsiz bir lif kaynağı olduğundan günlük lif ihtiyacınızı karşılar.
4- Metabolizmanızı patlatın: Gün boyu sizi enerjik tutar, yorulmak nedir bilmeden metabolizmanızı hızlandırın.
5- Kalp ve damarlarınızı koruyun, açlık hissetmeyin ama buna rağmen ihtiyacınız olan omega-3 gibi yararlı yağları ihtiyacınız kadar alın.
6- Paradan tasarruf edin: Yukarıda saydığımız pek çok özelliği bir arada alabilmeniz için diyet ürünleri, enerji hapları ve yağ yakıcı kimyasallar almanız gerekmekte. Oysa kolaylıkla bahçenizde ya da saksılarda kendi ihtiyacınız kadar chia tohumu yetiştirebilirsiniz. Üstelik vücudunuza hiçbir kimyasal sokmadan ve çok daha efektif yolla sağlıklı bir şekilde tüm gün enerjik kalabilir, fazla kilolarınızdan kurtulabilir ve kalbinize destek olabilirsiniz.


Bunlarada bakmak istermisiniz

Related Posts with Thumbnails